Яка Церква може об'єднати наш народ, а отже - врятувати його??

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Kostyk, 5 лип 2012.

1. talavoda

talavoda Well-Known Member

Напевно потрібно піти далі новин по телевізору, щоб побачити зовсім інші приклади....

• Подобається Подобається x 2
  2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Церква Кирила вже піарить референдум за возз'єднання "братів-слов'ян трьох республік" в єдиний "народ"

У Москві розпочався збір підписів за всенародний референдум Росії, України і Білорусі з питання про возз'єднання.

Про це повідомив глава синодального управління із взаємин Церкви та суспільства РПЦ протоієрей Всеволод Чаплін з посиланням на авторів ідеї, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами Чапліна, підписання хартії про возз'єднання почалося 21 вересня, в чергову річницю перемоги на Куликовому полі. Автори ідеї вважають, що роз'єднання росіян, українців і білорусів було скоєно всупереч волі народу і тепер перешкоджає його вільному розвитку і благополуччю.

"Ми, спадкоємці тисячолітньої історії і великої цивілізації, досвіду творення, добросусідства, військової доблесті і співпраці наших предків, об'єднані спільною культурою і спільною діяльністю з облаштування і захисту нашої землі, при возз'єднанні візьмемо все найкраще з практичного досвіду нашого народу", - йдеться в хартії.

Перед підписанням хартії її ініціатори зайшли в храм Святителя Миколая на Трьох горах, настоятелем якого є Чаплін, і звернулися до Бога з молитвою про дарування успіху в справі об'єднання братів-слов'ян.

"Возз'єднуючись, ми думаємо про основу нашого буття і розвиток миролюбності і моралі, віру в добро, принципи фундаментальної справедливості, рівності, гідності, прагнення до щастя і благополуччя нашого єдиного народу...", - йдеться в документі.

Хартія відкрита для підписання всіма зацікавленими громадянами, організаціями та громадськими об'єднаннями. Вона містить звернення до президентів "трьох республік" з пропозицією про сприяння у підготовці та проведенні загального референдуму про возз'єднання народу і створення конфедерації.

У хартії особливо обумовлено, що до цієї конфедерації можуть приєднатися й інші країни.

3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Журналістці Ксенії Карпенко, яка готувала матеріал про розкіш священиків і отримала жорстку відсіч від настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла, досі не повернули відібраний у неї iPhone 4.

Нагадаємо, дівчина написала заяву в міліцію про те, що владика забрав у неї телефон і передав його своєму помічникові.

На цьому конфлікт не вичерпався. Вчора під час ранкового ефіру на каналі Україна Павло став запевняти, що першою накинулася на нього сама журналістка.

"Я підбив їй руку, тому що вона пхала телефон мені прямо в рот. Цей телефон я не знаю, куди подівся. А вона полізла до мене в машину. Так, ми її витягали всією громадою. За це вона мені вкусила чи подряпала палець - він опух - і розбила ногу, а у мене діабет ... ", - повідомив митрополит.

"Я ще не встиг приїхати додому, а вони вже знімають мою машину: у мене вдома (Павло живе на території Лаври. - авт.), на моїй території знімають на камеру ... Я не хочу спілкуватися з журналістами, такими як ось ці дві - не хочу називати своїми іменами", - продовжив він.

"Учора, коли отець Віталій святкував своє 50-річчя, ось ця - даруйте за таке слово - шавка, інакше не назвеш, фотографувала через двері, хто там перебуває ...", - обурився намісник.

У відповідь на запитання ведучого, звідки ж все-таки у священнослужителів стільки дорогих речей, Павло парирував: "Будьте ви людьми - і у вас буде! Я ж не запитую, скільки ви берете за замовні матеріали".

Інцидент прокоментував голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко: "Хочеться сказати: не судіть і не судимі будете. Кожен, хто бачить чужі гріхи, повинен подивитися на себе. Безумовно, священнослужитель повинен бути зразком і прикладом для всіх. Але і він спокушав і не застрахований від гріха. А для того, щоб вказати йому на помилки, існує священноначало - блаженнійший митрополит Володимир та Священний синод".

Поки незрозуміло, чи понесе покарання священик за свої дії. У міліції розповіли, що у слідства є 10 днів на те, щоб вирішити, чи порушувати кримінальну справу. При цьому ще до кінця незрозуміло, кого слідчі визнають жертвою, кого постраждалим. Адже, як зазначили в прес-службі МВС Києва, заяви одночасно надійшли від обох сторін.

Сама журналістка про те, як потрібно покарати владику Павла за нестриманість і рукоприкладство, не думає. "Не мені вирішувати, яким має бути покарання. Але те, що мені перешкоджали у виконанні професійних обов'язків, - це факт. Відповідну заяву я буду подавати вже в прокуратуру", - розповіла Карпенко.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тут не стільки факт експропріації на першому місці, як факт експропріації АйФону. Голодранці.

5. Vnebo

Vnebo Well-Known Member

Cлава Господу!
    Для початку потрібно визначитися з тим,що насправді Є ЦЕРКВА? Для цього звернемось до Святого Письма,(тому,що лише в ньому є істинні слова!);"І Він усе підкорив під Його ноги і поставив Його над усім-як ГОЛОВУ ЦЕРКВИ,ЯКА Є ЙОГО ТІЛОМ,повнотою Того,Хто наповняє все в усьому!" (пос.Ап.Павла до Ефесян,1:22-23) Тож,Церква єдина,от тільки ті,хто вважає себе членами цієї Церкви, цього не розуміють.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

ой, не кажіть... не один би не відмовився....

7. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Непонятна сама постановка вопроса. Как церковь может біть обїединителем испасителем народа.
    То есть де факто
    1) либо ставится де-факто, что весь народ верующий, причем все представители одной религии
    2) Либо неверующие не считаются народом.

Второе да?
    Ибо такой глупости, как причисление всей нации к верующим - это оскорбительная неправда

8. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

Самая лучшая церковь это полное ее отсутствие!
    Только вменяемое и абсолютно светское государство может объединить страну. Религии только разделяют ее, сея раздор и ненависть к инакомыслию.

9. plastic

plastic Well-Known Member

Спаситель-один, и ето Бог. Церковь-ето собрание верующих.
    В последней книги Библии- Откровении ап. Иоанна описаны картины будующего. Там показаны 2 жены. Одна символизирует истинную церковь, а другая жена-блудница, "вавилон".

Как может истина соединится с ложью? Это называется Вавилон-смешение. Но ето не угодно Богу.
    Истина останется истиной. И Богу угодны те, кто поклоняются Ему в духе и истине.
    Неверующие люди погибнут, потому что не поверили в любовь и доброту Бога и в то, что Он отдал Своего Сына, чтобы спасти их, дать им жизнь вечную и надежду.
    Они выбрали свое руководство жизнью, или вернее руководство сатаны над их жизнью, что одно и то же.

• Подобається Подобається x 1
  10. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

plastic, неверующие люди не претендуют на спасение и на вечную жизнь. Мы принимаем факт смерти навсегда.

Рукводство Сатаны над своей жизнью выбрали те, кто верит в Бога, верит в то, что он есть, но отвергает его сущность и содержание.

А У вас средневековье какое-то. Костры может быть начнете разводить, забивать людей камнями?
    Какая гордыня у Вас. Так легко пишете о Вселенских вещах, только такие умозаключения и суждения - это право ТОЛЬКО БОга, но не человека

Причем тут объединение народа Украины к этому?

11. plastic

plastic Well-Known Member

Вы можете принимать факт 1 смерти навсегда. Это ваше дело.
    Вы можете верить Библии, а можете и не верить.
    Апостол Павел писал в своем послании:
    2.15 Ибо мы Христово благоухание Богу в спасаемых и в погибающих:

2.16 для одних запах смертоносный на смерть, а для других запах живительный на жизнь. И кто способен к сему?

2.17 Ибо мы не повреждаем слова Божия, как многие, но проповедуем искренно, как от Бога, пред Богом, во Христе.(2 Корин)

Служение себе-ето аналогично служению сатане.

Иисус Христос сказал:

«Кто не со Мною, тот против Меня; и кто не собирает со Мною, тот расточает» (Мф 12:30),

Кто служит себе-расточает свою жизнь.

---------- Додано в 12:56 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)