Як зробити почерк красивим?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Pashok, 1 гру 2007.

1. Журналістка

Журналістка Well-Known Member

Відповідь: Як зробити почерк красивим?

можна посперечатися. Почерк у кожного повинен бути свій власний. От у моєї подруги був достатньо красивий почерк, а вона чомусь взяла і почала копіювати мої букви - і вийшло, що в нас стали майже однакові почерки, навіть викладачі плутали. Мені, чесно кажучи, було не дуже приємно

2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

в мене почерк теж залежить від настрою або ще від потреби, інакше ніколи і не було
    іноді дуже гарний і розбірливий, іноді просто розбірливий, іноді заледве сама читаю :)
    але проблеми в тому не бачу і вчитися завжди гарно писати навіть не думаю
    маю для того курсив на клавіатурі :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Він і буде в кожного всій власний. :) Ви ж своєю рукою пишете, а не чиєюсь. Все одно так "тютілька-в-тютільку" не скопіюєте. Коліжанка, яку я колись копіювала, все одно по-іншому пише. :)

То видно в неї ще й талант копіювальника. :) Мій син дуже вдало копіює діалоги всіх улюблених акторів американських кінофільмів.

А взагалі ж нас зі самого початку вчать копіювати в "Прописах" букви, слова, фрази, речення. Того й вчителі молодших класів мають мати всі правильний почерк. :)

4. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Справа в тому, що студентам на педфаках читають такий предмет, як каліграфія, тому вчителі молодших класів повинні вміти гарно писати.

• Подобається Подобається x 2
  5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

інколи, коли я змучений -- почерк стає нерозбірливий..................

6. Kaff

Kaff Well-Known Member

Коли я вчився у школі, то в якомусь із молодших класів, видається, що у другому, ще застав уроки з каліграфії. Писали ми справжніми перами, які мачали у чорнильницю.
    А буковки слід було наводити із натиском у певних місцях.
    Писали лише чорнильними ручками – що то сьогоднішній молоді із їх кульковими 
    Найкраще було писати «китайською ручкою із золотим пером».
    У школі писав доволі шкарадно.

Особливості фахової підготовки змусили практикуватися у письмі.

Окрім того, хотів, щоби мої письмена були читабельнми для інших.

У результаті маю три різні способи письма і варіанти почерку –
    1) свій власний, реальний і цілковито нечитабельний,
    2) урядовий, читабельний, для всіх класичних випадків
    3) «вигадливий» або ж «декоративний» - коли хочу показати що вмію «характерно» писати. – в принципі – цей «почерк» теж нечитабельний, однак дуже характерний.

Переконаний, що почерк змінити по суті практично неможливо. Можна змустити себе писати повільніше і читабильніше. Однак у кожному разі почерк відображатиме індивідуальність

А ще одне важлине спостереження – ми чим-раз менше пишемо «вручну», переважно клаціємо на клавіатурі. Мені значно швидше є набрати текст на комп’ютері, аніж написати його вручну. Та ще й залишається можливість «поправити думку» і виправити помилки. Якби тільки комп всюди був доступним і не вимагав спеціального живлення і друкарки…

Скоро всі розівчимося писати…

• Подобається Подобається x 2
  7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У мене завжди був почерк не дуже, а тепер і зовсім поганий . бо коли треба багато конспектувати, то не до красоти.Але якщо захочу можу написати і розбірливо, а ще різними шрифтами.
    Взагалі -то пишу ось так:

• Подобається Подобається x 4
  8. lanka

lanka Well-Known Member

купити комп'ютер

9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

• Подобається Подобається x 8
  10. Volha

Volha Member

я от файно друкованими літерами пишу. а почерк теж залежно від настрію міняю. Але "каліграфічним" в будь-якому варіанті його назвати важко. зрештою, я не впевнена, чи мені та каліграфія так треба. От у Японії - таки да, то мистецтво.

11. Зануда

Зануда така зануда

Три перших класи школи, то була суцільна трагедія: букви були то замалі, то завеликі, то нахил не той, то ще щось не таке і (о чудо!)як тільки мені дали спокій я почала краще писати і то набагато краще. Але я цього хотіла - я по натурі естет (у деяких питаннях :)) і мені дуже хотілося гарно писати і мати охайні чисті зошити, я й досі можу три рази переписувати маленьку записочку, бо якась буква зле вийшла (угу! у всіх свої дивацтва - у мене таке).Тепер страждають мої діти - мама-тиран змушує красиво і охайно писати.
    В університеті продовжувала шкільну традицію і писала чорнильною ручкою (але зеленим чорнилом) і перших два курси мої конспекти були на розхват, бо їх можна було прочитати(дехто навіть сумнівався, що я писала підчас лекції) - це був предмет моєї гордості. Зараз вже потрібно постаратися, щоб гарно писати, бо ПК значно погіршують навики володіння пером.:cry:

12. Полковник

Полковник миється в бані

У меня когда-то была жена, которая могла прочитать то, что я написал.
    После неё я больше не встречал человека, разбирающимся в моём почерке.
    Я тоже прочитать не могу если прошло достаточно времени от написания.

• Подобається Подобається x 1
  13. Зануда

Зануда така зануда

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)