От бачите. А при цьому це не бійцівська порода. Ротвейлер - добрий сторожовий пес, але потребує авторитетного виховання, інакше пробуватиме підкорити собі навіть господаря. Тобто його можна тримати тільки тим, хто має досвід і вміння виховати такого пса. А ротвейлера часто заводять просто "щоб дім охороняв", а потім не в стані з тим псом впоратися. Власне, наскільки я пам'ятаю, найбільше випадків саме зі сторожовими породами, як Ви і пишете, а не з бійцівськими - всупереч загальноприйнятій думці.
У Донецькій області Дироктор машинобудівного заводу утримує на теріторії підприємства понад 2000 безприткльних собак. Але люди по-різному до цього ставляться...
є на вулиці Промисловій ЛКП "Лев". там безпритульних тварин каструють (іншими словами стерилізують). що далі з ними роблять - мені невідомо. чи присипляють і чи відловлюють сьогодні собак не знаю. щось не віриться у це у наші кризові часи... але проблема собак (особливо агресивно налаштованих) у місті є. після того, як мене одна шавка вкусила за ногу, я за те аби їх присипляти.
чим більше я пізнаю людей-тим сильніше люблю собак-Шопенгауер. але ж певен, що він любив своїх собак, а не вуличних... особисто в мене дуже негативне відношення до безпритульних собачек. зявилось воно минулої осені, коли мене серед білого дня атакував цілий табун доброзичливих песиків. якби не травмат-то може б і не відбився б. вірите, я тоді жалів, що кулі не справжні. але моральна травма ще й сьогодні нагадує про себе на кого хоч раз нападала собака-той мене зрозуміє! справа в тому, що собачки катастрофічно плодяться, і їх скоро стане більше ніж людей в українських містах. вони чомусь стали агресивними... тому я за рішуче та жорстке вирішення проблеми. я люблю собак,мій доберман Фейт був практично членом родини. але до безпритульних собак в мене дуже неприязне ставлення
хто зна... я все життя вважав, що то Шопенгауер та головне інше-що з братами нашими меньшими робити? зараз не зовсім помітно... але скоро стане дійсною проблемою. 10 собачок народять 30 щенят, а ті народять ще...
як що? притулки відкривати! от тіко спонсора найду у Станіславі відкрию, з цим і до ОДА ходила, нажаль...... в них інші проблеми, і грошей нехватає
Ми з малою гуляєм біля притулку... їх..псисків там зграї... єдине,що заспоклює,те.що вони знають біду і не кинуться.коли бачать що їх не бояться... Інша справа - здоровенні псіни,що гуляють з господарями...
Здається в Англії ця порода собак взагалі заборонена. А мій син купив собі 4-місячного песика з породи golden retriever. Файний песик. Я би хотіла такого коло хати. Але ні в якому разі не в хаті.
Слова Лиса, адресованные Маленькому принцу: «— Люди забыли эту истину, — сказал Лис. — Но ты не должен ее забывать. Мы всегда будем в ответе за тех, кого приручили. И ты отвечаешь за свою розу... — Я отвечаю за свою розу... — повторил Маленький принц, чтобы хорошенько это запомнить.» («Маленький принц» Антуан де Сент-Экзюпери ) Більше та й краще напевне сказати неможливо. У мене 12 років був кокер-спаніель Арчібальд (для близьких просто Арчі). Він виріс разом з моїми дітьми. Прекрасний ДРУГ. Особливо любив дітей. Коли він бачив дітей в очах було стільки радості...Але команди (доволі агресивні) виконував моментально, правда тільки на заняттях у "школі". В житті так і ні разу вони не були примінені. Крім однієї "охороняти". В такому випадку за об'єкт охорони можна було не турбуватись. І то, спочатку в нього вмикалась "голосова сигналізація" і якщо не допомагало то потім "механічна". Так що все залежить від виховання. Одні хочуть мати доброго, дружелюбного, вихованого ДРУГА, інші БАРСЕРКЕРА. В більшості тварина є дзеркальним відображенням господаря. А бездомні тварини...Шляхів вирішення багато. Але тільки не знищення без надобності.
біля сусіднього будинку під балконом 1-го поверху живе зграя собак. вже дууже давно... я боюсь проходити по тій алейці коли вони там є, бо вони кидаються і гавкають на людей.... вони безпритульні, голодні, без прививок і т.д всі обходять і нікому не має діла до тих псів... а недавно так кинувся на жінку, що страх....