Як захиститись від собак?

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Romko, 1 жов 2007.

1. dArt

dArt Well-Known Member

Відповідь: Як захиститись від собак?

Может удивитесь, однако имею и ребенка и собаку. Боксера, который в жизни никого не укусил. Но не дай Бог вашу "трутку" поднимет и сунет в рот чей то ребенок? А если ее съест любимая такса чьего то малыша?
    Вы еще капканы в парке предложите поставить.
    Как старый собачник, могу посоветовать: что бы собака не напала ни в коем случае нельзя показывать своего страха перед ней. Не смотрите ей в глаза (это признак угрозы). И ни в коем случае не размахмивайте палкой. Сажайте ребенка на плечи и смело шагайте мимо. Пес вас не тронет, если он не бешенный, у него своих забот хватает.
    Если из далека лает дворняга, сделайте вид, что поднимаете что то с земли, дворняги убегут, это рефлекс.
    Собаки не виноваты,всегда в ответе человек или так воспитавший собаку или спровоцировавший нападение.

• Подобається Подобається x 2
  2. Аня

Аня Well-Known Member

У мене 13 років жила собака породи пітбультер"єр.
    За ті 13 років я можу з чистою совістю сказти,що вона нікого з людей не покусала і не "настрашила".

Але, мені було ВАЖКО вигулювати її постійно на поводку. Тому що в наморднику і без поводка покусали би її,а без намордника і без поводка - вона. Але все одно деякі пекінеси "умудрялися" коли ми йдем на поводку підбігати до нас з гавкотом і самі попадали їй у зуби. Вона їм дуже шкоди не робила - оскільки через 2 дні вони знову бігли до нас з гавкотом. Мені чомусь теж не приємно коли на мене гавкають навіть маленькі шавочки - але про них чомусь ніхто не говорить.

Мені було ВАЖКО вигулювати її далеко від людей - оскільки місць для вигулу собак у нас не передбачено.

ЇЇ ніколи не "клинило", бо вона виховувалась як член сім"ї, її ніколи не били ні поводками, ні ногами ні ще чимось - як деякі "любітєлі". Її ніколи спеціально ні на кого не травили.

І ще важливу роль відіграє "чистота" породи.Родословну зараз зробити не є важко - ото всяких "підгуляних" і видають за чистокровних пітбулів, бультер"єрів, ротвейлерів та ін. популярні породи.

Мене особисто ніколи не кусали собаки - я якось не додумувалась їх дразнити і т.п. На алтайських озерах була собака - дворняжка - вона постійно кидалась. А її господиня курила і казала - та ви йдіть спокійно,вона лише погавкає, а кусати не буде. Я б її прибила, але без пса не зустрічала.

Я дуже люблю собак(крім ротвейлерів - я їх панічно боюся) і вважаю,що 90 % її поведінки залежить від господаря.

Якби ті собаки вигулювалися на довгому повідку, або в загороджених місцях - то ні на кого б вони не нападали. Перше залежить від господаря, друге від влади.

І ще десь читала,не пам"ятаю де, що якщо пес кидається на дитину здається до 3-х років - то його треба зразу усипляти.
    І коли собака кидаеться, то не треба кричати їй Фу або Не можна, то її ще більше може розізлити. Треба давати команду - Сидіти, лежати - то її може "зупинити".

Якшо ви знаєте де живе господар пса - ви можете писати заяву у міліцію. Вони для Вас конкретно нічого не зроблять. але власнику кровці поп"ють.
    Принаймі здеруть з нього хабара - то може хоч на повідок пса візьме, бо вже не перевиховає

• Подобається Подобається x 3
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Точка зрения зависит от места сидения...

• Подобається Подобається x 4
  4. Locke

Locke невиправний реаліст

Далеко не кожен газовий балончик впливає на собак. Тут потрібний балончик з перцевим газом. Діє ну дуууже радикально (перевірено). Ще бувають балончики, здається польського виробництва і називаються AntіDog. Звичайні газові балончики, як правило, не діють також на п'яних і наркоманів, бо в них підвищений больовий поріг. А перцевий - те що треба.

5. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Ой пси..пси...скільки я від них набігалась, по заборах налазилась,скільки зонтиків порвали мені сволочі....Жила я в селі, а в селі деякі господарі забувають наніч хвіртку закривати от і їхні "охоронці" охороняють всю вулицю. А після роботи я ще в спортзал ходила,то поки з міста добралась вже темна нічка була. От і вгадуй чи повезе сьоні cпокійно пройти чи стояти на почату вулиці і чекати коли хтось крім мене по ній буде йти. Бо самій страшно було через тих злюк. А злюк у нас хватає. Добре,що Дядя Вася ще тих ротвейлєрів не повипускав. Але ті звірі так гавкали через забор..що вискочити готові були. Але після одного випадку мене вже дорослу дівку ходив вночі зустрічати батько або брат чи кавалєр. Йшла я раз з спортзалу,вирішила піти коротшим шляхом де городи,щоб все село не обходити. Йду...прохожу останній жилий будинок,починається поле. І тут до мене нізвідки підходять неспеша штук шість собак різного зросту..я остовбіла..вперлась в горожу і всьо...сльози потекли,язик онімів. А вони обступили мене і почали гакати на мене. Один навіть свої лаписька на живіт мені поклав і у морду дише. Я думала то мій піпець настав....прощалась зі світом. Потім приутихли і просто стояли біля мене. Я почала кричати власницю того будинку бо знаю її по імені..вона вийшла ..покричала Жучка...Жучка і пішла...мене мабуть не чула тільки свого пса. Потім ті звірюки відійшли від мене. Я ноги під себе і давай додому рулити майже бігла. Дохожу до середини дороги а ті "друзі человєка" мене наздогнали і давай знов лаяти. Страх..сльози..хвилин через 5 пси відступили.Прийшла додому полумертва, пів години слова сказати не могла. Вся в сльозах..туш розтеклась..батьки думали,що мене згвалтували. Як розказала, більше сама не ходила вночі

6. Varvar

Varvar Well-Known Member

Собака в місті - тільки на поводку, виняток можуть бути пікінеси, такси і т.п. маленькі безпечні породи.
    Собака у селі - в буді на ланцюгу, або без ланцюга на закритому подвір"ї, городі-саді.

Сам неодноразово пізно ввечері, коли йшов з кавалєрки тікав у свій під"їзд, від одного ротфейлера (чи як там) із сусіднього будинку, бо його власник вважав, що після 23-00 комендантська година і люди не ходять ...
    Проти собак як тварин нічого проти немаю, але в місті лише у відведених місцях, або на повідку

Безпритульних собак потрібно усипити всіх. Одного разу йшов зі школи додому, мене (10-класника на той час) вкусив безпритульний пес, я його взагалі не чіпав. Добре, що я був у грубих джинсах і він не прокусив їх. А якби то був першокласник, які також тою дорогою ходять ?

• Подобається Подобається x 7
  7. zirka

zirka Well-Known Member

Собак боюсь страшенно. Навіть більше ніж страшенно. Знаю всі двори на своєму маршруті де живуть собаки. Іду і дивлюся чи не відкрита фіртка, щоб не вискочив. І так все життя.
    Знаю приклади коли господарі випускали двох боксерів саміх гуляти у дворі де бавляться сусідські діти. Одного разу вони напали на дівчинку порвали їй лице, дідусь встиг її закинути на дах гаражу. Господарів оштрафували а батька дівчинки, який їх потім застрелив судили.
    Казати про те, як має бути - це пуста справа. Існують і в нашій країні закони по яким собак треба вигулювати в намордника і на повідках, а ще в місцях спеціальних. Але хто тих правил дотримується.
    Собака дійсно чує страх в людини. Але я нічого не можу з тим страхом зробити. Можна страх не виказувати, але не відчувати його, себе не можливо примусити. Навіть крапля того адреналіну, яка з"являється в крові людини, це вже є для собаки сигнал.
    Чула про такий електрошокер. Але він не подіє, якщо в собаки довга шерсть. Але все одно ж можна і в носа попасти

Додано через 4 хвилини
    Я і в парках боюся гуляти тому що знаю, що там багато собак вигулюють, і в лісі, і на пляжі (в не пляжний сезон). Мабуть це хвороба в мене.

8. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

та ні..то не хвороба..в мене те саме..коли мені було 7,мене покусала вівчарка,яку господарі годували через день(щоб вона зліша була) і тримали не на ланцюгу(то в селі було),а на якомусь шнурку.ясно,що собака зірвалася і побігла шукати собі їжу(як на лихо ті "господарі" хвіртку теж полюбляли не зачиняти).так от той кабанюра вибіг на дорогу у пошуках їжі.на нещастя,на його шляху опинилися моя мама і я.та псюра кинулася на мене,повалила додолу(а шо то є звалити маленьку 7-річну дівчинку) і вирішила закусити мною..господарі спромоглися вийти і забрати собаку лише після мого і маминого надлюдського крику...я після того ще довго не могла спокійно спати,а те місце обходила десятою дорогою...пару років після того при вигляді собаки в мене істерика починалася.. а того року знов мала історію,я про неї вже писала в звичному дні http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=288646&postcount=1956

9. zirka

zirka Well-Known Member

Ультразвуковий відлякувач діє тільки на бродячих псів. Бійцівські і службові собаки реагують на нього по іншому, тому може викликати навпаки агресію.

Додано через 17 хвилин
    "ніхто в під"їзд не може ані зайти ані вийти-вона на всіх кидається і нема управи ні на них ні на їнього пса.а в під"їзді купа діток маленьких живе.." (з допису Іспанки)
    Я б в такому випадку "покормила" би собаку і питання б вирішилось. Якщо іншої управи немає, треба ж якось цьому край покласти

10. Romko

Почав з собою носити сокиру.
    Таку,для рубки м’яса.
    Два рази довелося витягувати напоказ.
    І в випадку чого ні на хвилину не задумаюсь застосувати її.Проти "друга людини".

• Подобається Подобається x 6
  11. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

...і я таке чула...

• Подобається Подобається x 1
  12. Капітан

Капітан Well-Known Member

Отличное оружие :) Но согласись, - носить его с собой не очень удобно и эстетично.
    У меня в свое время была обычная велосипедная цепь, с самодельными креплениями. При желании можно было крепить к кисти руки или вокруг талии, как ремень. Радиус действия очень приличный, побольше чем у топора, да и ущерб наносит немалый. Рекомендую :).

13. Romko

В рюкзак влазить...
    Все ж краще ніж термос з чаєм...

14. Капітан

Ну, на вкус и цвет... :) Але спробуй ланцюг - максимально ефективна штука і непомітна. Можна носити навіть при діловому костюмі, на відміну від сокири ;)

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Беріть, Ромку, гуцульський топірець... :)
    І естетично, і радіус.

16. Капітан

... і трембіту. Там теж - і чути добре, і радіус великий :D Як правильно - тремблить чи трембітає?

• Подобається Подобається x 8
  17. Romko

А нею теж можна вгаратати?Пса?

18. Капітан

Нею кого хочеш можна вгаратати. Ще й хазяїна собаки надути. Якщо вужчий кінець трембіти вставити в ... Фууу :D

19. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

:D:D:D
    ....ну і фантазії:D:D:D

• Подобається Подобається x 1
  20. zirka

zirka Well-Known Member

Але ж мова йде про собак. Який костюм? Яка естетика? І радіус тут не потрібен, бо це пес, це ближній бій (тьху-тьху).

Додано через 6 хвилин
    Скоро в тіх місцях, де Ви гуляєте буду вішати таблички "Обережно, небезпечний тато". І піде про Вас слава, як про "Грозу всіх собак", і будут ті місця собачники обходити десятою дорогою, і створите Ви "Парк без собак", і будут туди приходити батьки гуляти з дітьми без страху. (легенда про Тата)

• Подобається Подобається x 10
а де твій аватар? :)