Як захиститись від собак?

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Romko, 1 жов 2007.

1. illia

illia Well-Known Member

"мы в ответе за тех кого приручили" (с) Антуан де Сент-Екзюпері

2. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

тая не проти :), але хочу статтю закону і щоб міліція працювала, щоб то в "отвєте" в великій сумі виражалося

• Подобається Подобається x 1
  3. Натагідра

Хм в мене тут ідея зявилася, створити список квартир де живуть неадекватні господарі собак і вручити любій міліції - косіть собі кохані бабки ми вам усе приготували

Жек , адреса - порода собаки- чим неадекватні господарі (нема намордника, повідка, гуляють на дитячій площадці) , а як фтото додасте то взагалі супер

4. illia

illia Well-Known Member

багато хто цього хоче :)
    тільки, шось поки шо в нас з тим не дуже складається... нажаль

5. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

ооо, даааа... если размер штрафов был такой же как и у водителей, тогда может быть про что-то стали бы и думать + если бы хозяин отвечал за свою собаку точно также как он бы нанёс эти увечья (в лучшем случае увечья) и дело рассматривалось с сроками как человек напал на человека - собак "убийц" сразу стало бы меньше, потому что стали бы задумываться: "а хочу ли я сесть на этнадцать лет? + это же надо деньги на дрессировку и уход"...

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І нічого цементи не зможуть зробити!
    Через ОТТАКІ діри в законодавстві.
    Поки господар сам не погодиться. А він не погодиться НІКОЛИ, поки собака не завдасть шкоди здоров"ю оточуючих!

7. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да и не захотят ..... у меня знакомый увидел во дворе драку массовую, вызвал .. через два часа звонок, в дверь, открыл а там сводный батальон МВД с оркестром ... "Вы звониили?." " я звонил", "где драка?" " полтора часа как кончилась .."

8. Натагідра

Саме цікаве що я вже не вперше спостерігаю ситуацію "Не буду нічого робити , бо все одно не допоможе"
    В мене трошки інший принцип "Вода камінь точе" і знаєте це таки працює.

Ось Іля з друзями поприбирав у сихівському лісі - там стало чистіше
    декілка дівчат купили фарби і розфарбували дитячу площадку - малеча тішиться другий тиждень - в цих випадках можна було сказати - не будим нічого робити бо все одно насмітять і поламають , але у лісі стало трохи чистіше і діти щасливі, а треба усього відірвати зад від дивана і потратити пару годин , і так у всьому

А відносно "Маски шоу" - ми теж викликали якось міліцію і що , хлопці приїхали проблему вирішили , за пів року тіж хлопці не приїхали на такий самий виклик і що , треба буде знов звонитиму

П.С. - сусід певно читає ЛФ, почав собаку в наморднику і на повідку виводити :haha:

9. illia

illia Well-Known Member

:good: :good: :good:

10. Марічка

Марічка Well-Known Member

В сусідньому будинку живе собака, якого я боюся... Одного разу минулого року гуляла я з малим у візочку на дитячому майданчику, була десь 18 год. Сиділа на лавці, малий в візочку гриз печенько. Раптом картина. Відкриваються двері під'їзду, вилітає звідти собака, німецька вівчарка, а за нею "на повідку" старший дядько, стримує пса, який шалено біг на вулицю, а перед яким якраз в під'їзд заходила жіночка. Дядько привітався і так ніби й жартома: "Тікайте, бо я його не можу стримати". Жінка відійшла, пес вийшов з під'їзду, і пішли вони собі (пес і дядько "на повідку") за будинок. Через якийсь час той пес вибігає з-за будинку без повідка. (До речі, від самого початку "прогулянки" він був без намордника). І давай шастати по дитячому майданчику. Я попросила дядька пса притримати, щоб я відїхала з візочкjv (я тоді перелякалася і вирішила, що досить гуляти), бо він без намордника, і я боюся за дитину. Він мені на то: "Я не можу." Я тоді йому пояснила, що це дитячий майданчик, а не собачий, і він повинен вигулювати пса в наморднику, бо тут все таки діти бавляться, пісочниця... Він на мене визвірився, почав мені втирати, з якого я будинку (це новобудова, мій будинок теж новий, стоїть поряд, до майданчику там їхати сходами вниз, а я з візочком, от він мене і давай туди посилати...), що він тут живе, і він платив гроші за цей майданчик, і щомає право вигулювати там собаку, бо пса купував, щоб він охороняв його хату..... Одним словом, такої біліберди я давно не чула... Поки пес щось винюхував серед качель я швиденько зібралася і втекла. Дядькові сказала, що він неправий, і побажала, щоб його пес нікому ніколи не зашкодив... Нервів мені тоді пішло... Дитині тоді було 6-7 місяців. Я просто боюся, що могло би статися, якби пес був таким "мудрим", як його господар...

Через кілька днів буквально я бачила, як той самий пес ішов смирненько біля молодого хлопця (правда, знову без повідка і без намордника, з висунутим язиком), напевно це й був його справжній господар, якого пес слухається. Це виглядало вже не так страшно, але все ж...

Тепер я знову гуляю з дитиною час від часу на тому майданчику. Завжди дивлюся, чи немає поряд пса без намордника. Там зараз, правда, більше дітей бавиться (і батьків, відповідно). Може, господарів собаки вже "просвітили", як треба правильно поводитися, не знаю. Але що робити, якщо ситуація повториться? Як захистити дитину? Як допомогти собаці не потрапити в халепу?

11. illia

illia Well-Known Member

аплодую!
    коли ситуація небезпечна для Вас, хто би там не був дурним (пес чи господар), в першу чергу потрібно буде розібратись із собакою.
    один з методів - це перцова суміш, яку можна носити в невеличкій баночці. і в критичний момент висипати собаці в морду, але треба бути дуже обережним і використовувати тільки в екстренних випадках, інакше буде гірше!!!

12. Лисеня

Лисеня Active Member

Ми відповідаємо за тих, кого приручили. Батьки відповідають за дітей, керівники за підлеглих і першу чергу ГОСПОДАР за тварину, якою він ОПІКУЄТЬСЯ. Собака не вміє говорити, вона не скаже, що їй щось не подобається (вкусила блоха, спекотно, чи вона відчуває загрозу, навіть якщо такої нема) треба бути завжди насторожі, а якщо вже лінь - тоді вивозьте за місто, особняк і вольєр... НАших людей до порядку привчить німець, або ШТРАФ. 15 діб чи 150грн.-це смішно. Я десь чула, що собак певних порід необхідно прирівняти до холодної зброї. Але чи погодяться з цим власники, які люблять "менших" членів своїх родин, але відповідати за них не спішать...

13. Марічка

Марічка Well-Known Member

Під цим я мала на увазі не критичну ситуацію, коли собака вже нападає... Хоча ідея з перцевою сумішшю - це також цікаво, дякую. Я мала на увазі, що я можу зробити для того, щоб господарі змінили манеру вигулювати собаку без намордника... Просити особисто - не допомогло...

14. illia

illia Well-Known Member

я Вас зрозумів.
    як змінити поведінку власника собаки?... не знаю. в кожному індивідуальному випадку, мабуть, є свій підхід.

15. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Так перцовый баллончик легче и функциональней. А то баночку пока откроешь.

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

В моему пiд’iздi песик 20 см вiд землi вже двiчi вкусив сусiдку за литку. Сварилась з господарями, але тi вiдповiдали досить нахабно нiби вона сама пса провокуе. Нахабнiсть як видно з дописiв спiльна риса горе-господарiв кусючих псiв. З такими важко розмовляти, а штрафiв вони не бояться. Одного разу сама бачила, як пес визвiрився на хлопця, той терпiв скiльки мiг, а потiм пшикнув собацi з балончика. Бiдний пес так скавучав, але що було робити. Не знаю чи е такий закон, який би змушував господарiв вiдвiдувати курси по вихованню собак, бо здаеться податок з них беруть. Все запущено...шкода.

17. illia

illia Well-Known Member

взагалі супер! :good:

18. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

к сожалению такого закона нет, да и стоимость таких курсов не каждый может себе позволить, а вот выводить собаку на поводке и в наморднике в общественных местах - такой закон есть, выгул собак без намордника разрешается только если в документах есть специальная отметка, а ещё в законе есть "про выгул собак в специально отведённых местах", только к сожалению таких мест в городе нет.

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну никак не пойму. Зачем держать собак в квартирах??????????????????? В собственном доме, во дворе - нет вопросов. А в квартирах многоэтажек зачем???????????????

20. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

ну наверно, вам никогда не приходилось выходить вечером одному (одной), вашу квартиру никогда не грабили, вы не любите собак (животных) и т.д.

и вот для таких случаев я предпочитаю возить собаку на заднем сидении и держать её в квартире
    http://censor.net.ua/go/offer/ResourceID/119154.html

Останнє редагування: 2 лип 2009
а де твій аватар? :)