Як захиститись від собак?

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Romko, 1 жов 2007.

1. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

нажаль не тільки вся проблема в собаках :sad:, якщо мова йде про "домашніх псів" . Тварина не винна що в неї такі "собаки"-господарі :sad:.
    Господар чудово здає повадки свого пса і повинен передбачати ситуацію, приймати застережні міри.
    Труїти треба таких господарів :sad: , бо навіть якщо ту собаку і умертвити, то потім буде і ще одна така ж собака у цих же господарів.
    А щодо вуличних собак - це дуже велика проблема, треба собак якось стерилізувати, слідкувати за тим мали б служби міста.

Розкажу випадок з мого життя:
    наша вівчарка (уже її не має) колись гуляла з моїм батьком, на повідку обовязково. Але враховуючи її мирний характер намордник на прогулянку не вдягали. З підїзду вибігла маленька (за розміром) собачка сусідів і кинулась на нашу з гавкотом. Батько рванув повідок і получилось так що морда нашої була вгорі а лапами вона зачепила оту малу шавку і вибрала їй пазурем око. Після того випадку до нас до дому не один раз приходили з різних служб міста і участковий, і з служби захисту тварин, і вет лікар, і ще ... перевіряли собаку-людоїда і нас господарів-монстрів :sad: Батько це дуже важко переживав. Була багато писанини, якийсь там штраф ми заплатили.
    Я це пишу до того що "правду" можна шукати (як шукала її господарка тої нещасної шавки), але треба щоб на відповідному рівні були виконавчі служби, не було хабарництва і "кумовства".
    А захиститись від собаки мамі з дитиною напевно майже не реально. Потрібно мати якусь сумку щоб можна було вперед себе виставити, це якщо пес один і він за ту сумку схопиться. А якщо псів кілька і вони нападають, то тут важко щось казати. Зараз на дит. майданчиках повно отих вуличних псів, а біля магазину "Родинна ковбаска" зграями ходять.

2. Interferon

Interferon Well-Known Member

Я від побачено у новинах в шоці! Особливо від того, що до смертельного випадку пес вже покусав одну дитину!!! І господарі сказали, що пес буде жити!!! На місці мами, забила би. І найгірше, що ніякого крим. покарання для господарів не передбачено. Хіба моральну шкоду батьки можуть стягнути, але хіба можна оцінити втрату дитини???

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Справа в тому..що найбільшу загрозу довколишнім становлять якраз домашні пси...
    а не бродячі...
    ті знають біду...

4. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

В мене на вулиці вчора три здоровенних собаки накинулися на хлопчика-третьокласника,добре,що на крики вибіг його батько та сусіди і "відбили"його....завезли на Орлика,накололи бідненького,перев"язали ногу....а тих собак розігнали....а в 11 вечора мій брат повертався до дому,то ледь від них втік.....і то не бродячі,а просто втікші від господарів кобелі до "неї"....жах,мені тепер з малим страшно виходити за межі подвір"я...

5. Liona

Liona кавоманка зі стажем

вибачайте, але за це вже варто було вштрафувати вашого батька. Моя би воля - довго би штрафа виплачував. Зла не вистачає за таку халатність.
    Люди-собаколюби! Як ви не розумієте! Собака - то ТВАРИНА! Попри будь-який мирний характер він залишається ТВАРИНОЮ, зі своєю тваринною агрессією та первинними інстинктами! Не боїтеся за своє життя - ваше право. Але хто дав вам право нехтувати життями наших дітей?

• Подобається Подобається x 2
  6. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Liona, золоті слова:good::good::good:.
    Нижче подаю частину свого допису за 29.07.2008 р.
    "Мене собака вкусила перший раз, коли я мала 4 роки. Я ж тоді не знала, що не можна гладити собаку в той час, коли вона їсть! От і отримала укушену рану великого пальця правої кисті. Через кілька днів виявилося, що то собака просто гуляла сама по собі по всіх дворах, в той час як господарі були невідомо де. Ми зайшли в той двір (це на сусідній вулиці), моя мама знайшла господарів і поскаржилася. Дочка господарів сказала: он больше не будет, я теперь его воспитываю. А я дякую Богу, що пес учепився мені в руку, а не в лице. Собак я боялася, як вогню, до 10-річного віку.

Гірша історія трапилася з моєю дитиною. Ніколи не забуду свій день народження у 2006 році і весь період весна-літо-2006. Отже, в той день виходимо ми з малою спокійно з під"їзду на вулицю, і тут до нас підбігає вівчарка, скаче, гарчить, мордою сується до дитини, брикає по вулиці, як кобила, ні повідка на ній, ні намордника. А ззаду повільно дефілює власниця, їй усе до лампочки. Через деякий час моя Янька, яка вже в 1 рік і 3 місяці знала 30 слів і говорила чудово на свої 2 роки, почала заїкатися. Мабуть, за все своє життя не пролила я стільки сліз, не винервувалася і не зіслала Господу Богу і Миколаю Чарнецькому стільки молитов, як за весну і літо 2006 року. Хвала Всевишньому і таблеткам ноофен, Янька вилікувалася від заїкання за 5 місяців. Але дотепер, коли при мені хтось згадує число 2006, мене починає тіпати.

Тепер у наших сусідів, яким, певно, нудно на пенсії, з"явилися дві собаки. Одна ще нічого, а інша, люди добрі, це жах! Це маленька вівчарка, кажуть, що далі вже не виросте. Господар її раніше випускав, то та тварюка летить по сходах надвір, гонить по дворі, як скажена, і так гавкає, аж закладає вуха усім в радіусі 30 метрів, а він іде помаленьку на відстані 10 метрів, як франт. Та собацюра може прискочити до людини і гавкає на неї, гавкає, аж перетинки ледве не полопають. Всі сусіди жаліються, сваряться, а власниця каже: ну що я зроблю, та собака перелякана змалку. То що, потрібно чекати, поки вона ще когось перелякає? Коли у під"їзд заходимо, я малу буквально грудьми закриваю, ану ж вискочить несподівано скаженисько? Так що справді проблематично з тими собаками, і не стільки з собаками, як з їхніми безвідповідальними господарями".

Скоро пройде вже рік відтоді, як я то написала, але дотепер нічого не змінилося. Ті дурнуваті пенсіонери далі не надягають на своє скаженисько ні повідка, ні намордника, і далі воно не виходить спокійно на прогулянку з хазяїном, а вилітає, як куля, з таким гавкотом, що аж вуха закладає, ризикуючи збити з ніг усіх, хто попадеться на шляху (а малу дитину - запросто). Скільки вже сусіди сварилися з тим власником, скільки я вже сварилася, але як я не намагаюся донести до нього, що собака - це тварина, і ніколи не знаєш, що прийде їй до голови і коли вона захоче когось вжерти - не доходить. На самий Великдень цього року ми йшли з гостей і вже піднялися сходами на свій поверх, аж тут вилітає собацюра і біжить з гавкотом за моєю малою, мала втікає, я піднімаю крик, виходить той, пардон, "хазяїн" і я ледве його не роздерла. Ну і що? Як було все до лампочки, так і є. А віз і нині там. І нема на то ради:ireful1::ireful1::ireful1:.

Останнє редагування: 5 чер 2009
    • Подобається Подобається x 3
  7. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

извините, но вы тоже не правы, т.е. большую собаку нужно выгуливать в наморднике и на поводке, а маленькие могут бегать как хотят?
    и перед тем как обвинять людей в чём-то стоило бы прочитать хотя бы одну книгу про собак, например: Джон Фишер - "О чем думает Ваша собака"

Яська Березнева
    да уж, вот такую собаку действительно нужно выгуливать в наморднике и на поводке, а не пробывали в ЖЭК жаловаться?
    то что она побежала за малой это конечно нонсенс, но инстинкт.. малая убегает, собака догоняет, я знаю что это не выход из ситуации, но не бегайте от собаки и попробуйте объяснить малышке (я знаю это трудно и практически не возможно :give_rose:), если она держит что-то в руках - пусть просто кинет на землю :give_rose: а так бы дяденьке по голове настучат за такую псину...

Останнє редагування: 5 чер 2009
  8. Liona

Саме так! Відколи це інтереси тварини ми стали ставити вище за людські? :dntknw: Чи може мені дитину на поводок посадити, аби не заважати вигулювати псяк? Собака - потенційно небезпечна тварина, тож перед тим, як заводити її, господарь мусить подумати, чи взмозі він забезпечити безпеку навколишнім. Я вже мовчу про те, що ЗАКОНОМ визначено, що собкаи повинні завжди бути у намордниках та на поводку, якщо місця вигулу - не спеціалізовані майданчики.

9. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

скажите мне пожалуйста, а где есть специализированные площадки для выгула собак?
    я вам приведу простой пример, который произошел буквально как пару дней назад: я готовлю щенка к выставке, во дворе везде всё занято детьми, за двором на площадке дети играют в футбол, мы едем в стрийский парк, находим полянку там где никого нет, занимаемся, на против на полянке на пенёк садится мамочка с ребёнком в коляске, через 20 минут наших занятий она встает и переходит на полянку где занимаемся мы, достает стульчик, садится, и разговаривает по телефону, теперь объясните мне "не правильно выгуливающей собаку" - зачем это было делать? полянка такая же, такое же солнышко, та же зелёная трава... это проявление принципа "я с ребёнком и буду сидеть там где хочу, всем вам на зло?" о_О

10. Liona

Перше. Я не знаю, де у Львові спец. майданчики, ніколи тим не цікавилась, бо у Львові собаку не мала. За логікою тим повинні цікавитись саме ви. І, вибачайте, це таки ваша проблема, що нема де вигулювати собаку БЕЗ повідка та намордника. Що конкретно ВИ зробили, аби такі майданчики були? Ви писали заяви до міськради? Ви збирали підписи щогдо цього питання серед інших собаководів? Тому що коли для моєї дитини нема майданчика, я обиваю пороги, збираю підписи, різні папери і щось роблю. Ще раз повторюю, питання утримання собаки, її вигулу і питання безпеки навколишніх ви повинні булди вирішити ДО того, як завели собаку. Це би було логічно.
    Друге. Ні ви, ні я не знаємо, чим керувалася мамуся, коли переходила з однієї галявини на іншу :dntknw: Можливо, це було питання її комфорту, а можливо просто через власну вредність :dntknw: Серед мамочок також є вредні :)

11. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

к сожалению власти начхать на то, что нам негде выгуливать собак и быстрее вам построят площадку для детей, чем нам выделят кусочек земли для выгула, а если и выделят, то за пару десятков километров от Львова... вот так и получается, вы беспокоитесь за ребёнка, а я и за собаку и за ребёнка...

12. Liona

Це нормально, що ви непокоїтеся про собаку :) Так і має бути з нормальними господарями ))) ненормально тільки те, що інтереси собак часом ставляться вище інтересів людини і дітей зокрема.

Ви так і не відповіли.. чи зробили ВИ щось для того, щоб спец. майданчики для собак з"явилися у Львові?

13. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

в принципе, что бы мы тут с вами не обсуждали, проблема в вменяемости хозяевах, а потом уже в собаках, перед тем как взять собаку, человек должен давать себе отчёт, что это собака (какой породы бы собака ни была), что с собакой должен гулять взрослый (если собака большой породы, бойцовской или охранной), никакой намордник и поводок не спасёт, если с собакой гуляет ребёнок... и никакой отстрел и травление животных не убережёт наших детей, вменяемость должна быть как со стороны хозяева собак, так и общества :sorry:
    я бы честно говоря, людей заводящих собак сначала бы отправляла на психологическую экспертизу

14. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

думаю (да думаю что и вы это прекрасно понимаете) никто здесь для собак ничего не выделит, в нашем случае интересы людей ставятся превыше интересов собак, многие чиновники имея собак содержат их у себя в особняках во дворах... вот если бы они жили в квартирах и не имели личного двора... может быть кто-то бы задумался...
    а в Харькове мне ответили просто: "вам что, района мало? гуляйте где хотите"

вы думаете, кто-то для нас сделает в каждом дворе площадку на "туалет" (где можно свободно отпустить собаку), точно так же как в каждом райончике, дворике есть площадка для прогулки с детьми?

и если можно, то я уточню... пописять, покакать - это тоже выгул (я не имела ввиду только дрессировка), вытерпит ли щенок 5-6 месяцев (большой породы) поездку до этой площадки каждый раз, как ему это надо будет сделать?

15. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

та хто ж себе признає "невменяемым"?

і довідку куплять, у нас це не проблема.

16. Liona

цілком з вами згідна щодо господарів. Саме вони несуть відповідальність за свого улюбленця. Але маю велике прохання до вас - починайте з себе, будь-ласка. Показуйте власним прикладом, як треба вигулювати собаку (на людях обов"язково в наморднику та на повідку), як з нею спілкуватися (вивчення команд і т.д.) і т.д.
    Щодо того, що намордник і повідок не врятує - ви лукавите :))) Так, можливо, вони не вбереєжуть від укусів на 100%, але принаймні безумовно спасе життя, бо собака просто фізично не може вгризтися в горло, будучи в наморднику.

17. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Какой ужас, детскую площадку заняли дети! Наверное, так и думает большинство собаководов водя свою псину по двору, откладывающую "личинки" среди детских качелей. Что касается площадок для выгула, они должны быть достаточно удалены от жилья, и оплачивать строительство таких площадок должны сами собаководы. Например, в виде налога на крупных домашних животных. Государство не должно оплачивать развлечения граждан в виде домашних животных, все развлечения за свой счёт, не так ли? No money - no funny.

18. Liona

А хто вам заважає носити зі собою кульочок і шуфельку, аби прибирати зразу за псякою, як це роблять усі собаководи в цивілізованих крїнах?

Ну ви ж не пробували! ну як ви можете бути впевненими, що не виділять? Звичайно, для цього треба буде трохи порухати дупцьою і пообивати пороги. Але ж вонро того варте в результаті, хіба ні?

вибачте, але то взагалі смішно :))) Давайте ще обвинуватимо всіх, хто живе не в квартирах, а в особняках, зате що вони жирують :haha: Не маєте можливості достойно утримувати собаку в квартирі - заводьте хом"ячків чи слимачків )))))

19. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

хотя бы создадуться какие-то преграды...

взрослый алабай 5-ти летнего ребёнка просто задавит... (поводок и намордник ещё не повод выпускать ребёнка гулять с такой собакой)

я свою собаку на площадку (где играют в футбол) не для "посрать" вожу, а для "позаниматься" и дать ему возможность побегать за мячиком

будучи у вас в Москве, покупая щенка, я что-то не особо заметила что собак выводят для специально отведённых площадках в районе

если вы не в курсе, то в наших квитанциях об оплате коммунальных услуг есть графа - Животные, не скажете ли вы мне, за что я плачу? за то что я держу собаку в своей приватизированной квартире? (маразм)

и заметьте, что наезжают в основном на собаководов, что собака не там пописяла, не там покакала, а за двортерьер поорать на государство слабо?

20. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

в тех странах есть специальные места для выгула собак, я за своей убираю, если "не там" сделала
    не поняли, объясню по другому, как вы думаете, под что вам быстрее дадут кусок земли в районе - под площадку для выгула собак или застройку нового дома?
    я никого не в чём не обвиняю, все живут как могут или как хотят, людей которые живут в лучших условиях - не волнуют проблемы худших условий (яркий пример: депутаты > пенсионеры)

а де твій аватар? :)