Як захиститись від собак?

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Romko, 1 жов 2007.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Нормальные рекомендации в ответе №297 от VasMT.
    Остановиться и не размахивать руками.
    В глаза собаке не смотреть.

• Подобається Подобається x 3
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Про Тягнибока не згадувати..? :mocking:

Мою 20-річну сусідку пожерла собака. Ніц не могла зробити, тільки кричала...
    Моя рекомендація - пильнувати горизонт :ninja: і обходити 10-ю дорогою.

• Подобається Подобається x 6
  3. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

не спрацює якщо собака уже кинулася.
    тай врахуйте що це діти молодша - 6 років

4. Максим

Максим Well-Known Member

Такі діти не мають що робити на вулиці без супроводу дорослих. Безвідносно до наявності собак.

5. Полковник

Полковник миється в бані

Честно говоря, не понимаю какого совета Вы ожидаете?????

• Подобається Подобається x 2
  6. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Ну тогда заведите себе хорошую собаку охранной породы, выдрессируйте. И будет вам отличная охрана для детей (правда через несколько месяцев). :)

7. dimalozz

dimalozz Member

Поки на державному (міському) рівні проблему не буде вирішено, рекомендую всім носити газові балони. Це недорого (20грн) і ефективно проти алкашів і собак (перевіряв). Травматична зброя у нас покищо дозволена тільки деяким службовцям, а от ГБ дозволяється носити всім, можна і адекватним дітям давати (а неадекватних тримати вдома і самих не пускати нікуди :) ).

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

та ну, є кодекс є правили є документи, собака яка знаходиться в місцях загального користування має бути на поводку, та у наморднику .....а діти, припустимо во дворі багатоповерхівок мають змогу гратися і без дорослих ... нажаль в нашій чудовій країні, в який давно пора обрати столицею місто - герой Тегусігальпу на закони - птьфу, і якийсь шмаркач може вільно прогулювати "булькодила" де захоче і без повідка і без намордника ...... сумно .....

• Подобається Подобається x 7
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А також з пневматичною, і що гріха таїти, навіть з бойовою зброєю, зі шприцем "ширки" і з ножем купленим в найближчому маркеті... (я про шмаркача, і не тільки...).

Не менше року... А до того часу..... Годуй, прибирай за нею (собака гадить на місці до пів року) вигулюй, тренуй, лікуй, вчи... Овва, не раджу вам тримати собаку, якщо ви їх (собак) не любите... А якщо ви ЇХ любите... попередні пости для вас тільки підтвердження ваших знань.
    До своєї першої собаки -Лайки Басі- я, до свого стиду, поставився "безграмотно"....
    Потім зібрав бібліотеку (інету тоді не було). Люблю великих собак...

10. dimalozz

dimalozz Member

VasMT Чим мій допис не сподобався? Я щось не так написав?

11. VasMT

Зняв мінус. Ви не знаєте собак. Крапка.

12. dimalozz

dimalozz Member

Так, собак я знаю погано. В мене був 10 років сенбернар (чуть намішаний з кавказцем) то я тільки-тільки почав знайомитись. Але 15 років тому я ходив на навчання через таке місце, де кожен другий день на людей нападали сторожові собаки одного заводу. Іноді до тих собачок ще приєднувалися їхні бродячі "друзі"... Отож. Напади собак переживав не раз, слава богу серйозних укусів не отримував, але запобігав цьому усіма методами якими міг: підбирав за 100м до небезпечної зони добрячу каменюку або палку (райончик був на такі речі щедрий) і таким чином проходив спокійніше, також старався не ходити там сам і в темну пору доби.
    Отож щодо балончика. Він в мене з’явився вже в старших класах школи і я признав, що річ дієва. Звісно ж, в тому місці я всеодно старався тримати в руці каменюку, тоді собачки зразу бачили що йдуть "свої" і балончик можна було зекономити, але кілька разів нападали ще і в інших районах міста (здавалося, більш цивілізованих). У 95% випадків гарчання, гавкання собак нічим трагічним не закінчиться, можна просто нормально, мирно з ними розійтися, потрібно просто не провокувати, застосування газ знайшов якраз в специфічних випадках:
    а) можна було з песиками "домовитись", але якось хотілося випробувати дієвість балончика. Виявилося, що з 3 метрів у безвітряну погоду працює чудово.
    а) собака явно намагалася гризанути за ногу і демонструвала повну неадекватність, за це дістала хмаринку газу в очі/носа і побігла в кущі плакати... мені було її шкода.
    б) я був не сам, а дитина хоч і не маленька, але і без того якраз незадовго до того ледь не отримала заікання коли на неї напала чиясь собака в дворі будинку, тому проводити з песиком дипломатичні переговори не було бажання — газ було застосовано на дистанції 3-4м. це не зовсім "робоча" дистанція, але концентрації "терену" вистачило для того, щоб собака замінила гарчання фирканням і побігла в протилежному напрямку.
    Ну і зразу ж наголошу: дієвість газового балончика дуже залежить від вітру (проти вітру краще і не пробувати - отримаєте дозу самі), щодо дощу не знаю, але думаю на ближніх дистанціях буде достатньо.
    Головне що дає балончик - впевненість у собі. Коли наприклад вагітна жінка йде по скверику і біля неї пробігає парочка собак, то вона просто міцніше стискає в руці балончик і адреналін вже не б’є таким фонтаном.
    Ще одна перевага наприклад перед пістолетом — жінка не боїться застосувати балончик, а стріляти з пістолета в живу мішень ще треба наважитися, навіть якщо це травматик чи тп. Щодо сміливих і відважних людей то їм може і по-барабану, вони і голими руками за себе постоять :), тим більше що собака швидше за все не нападе на того, хто її не боїться.

• Подобається Подобається x 1
  13. VasMT

Я навіть не знаю що Вам сказати...

А такі бувають? Мається на увазі "СТОРОЖЕВІ собаки ЗАВОДУ"?
    Це ті самі "шавки", тільки з постійним місцем проживання.

Що я раніше і повів. Ефект "піднятої каменюки".

Ось з цього і треба було починати розповідь про Вашу "кінологічну" практику.

Ну щось про собак Ви всеж таки знаєте...

• Подобається Подобається x 4
  14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

можу і з крокодилами познайомити :) - правда, за територію вони не виходять :) = навчені

тут цікавіший ефект - для шавок зазвичай достатньо вдати, що піднімаєш каменюку :) = в руці вони можуть не розпізнати, доки не метнеш :)

15. artobstrel

навряд можливість усого вищезазначеного є аргумент на користь вільного вигулювання булькродилів, ....

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Прочитавши тото всьо,я прийшов до висновку,що моя сокирчина - найліпший спосіб боротьби з тотими монстрами...

17. А як ви її з собою носите? У кульку чи за пазухою?

18. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

- Петре! Біжи швидше! Там сусідський пес на твою тещу накинувся!...
    - Сам накинувся, сам хай захищається...

Зустрічаються два нових українця. У кожного на повідку пес. У одного під-буль у другого пікенез...
    - Блін! Ти шо братело не міг нормального пса купити...дивись який в мене підбуль...
    - Та мій твого підбуля за 10 сек порве як Тузик грілку...
    - ???
    - Не віриш? Давай об заклад! 10 тисяч....
    - Згода...
    через десять сек від підбуля майже нічого не залишилось...
    - Нічого собі пікенез!!! Продай!!!!
    - 300 тисяч!
    - ???
    -Розумієш...дорого мені обійшовся...100 тисяч крокодил і 200 тисяч пластична операція....

• Подобається Подобається x 5
  19. Romko

Romko Дуже важлива персона

А вотакво..:sorry:

20. artobstrel

короткая, конечно в енсто раз лучше чем ничего, но коротковата, да и у ментов могут возникнуть вопросі в случае обнаружения, такой сибе человек с топором ....

а де твій аватар? :)