Як захиститись від собак?

Тема у розділі 'Влада і комуналка', створена користувачем Romko, 1 жов 2007.

1. Lika20

Lika20 Well-Known Member

......та хай далі розмножуються.....

2. Маланка

Маланка Well-Known Member

це просто тре контролювати, а на це тре грошей, а наша держава їх не дасть принципово(їй не до цього). Шукаєм спонсорів))))

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

каструємо - і будуть миролюбивіші? - гуманно....
    а от стосовно "не чіпайте і не буде кидатися" - ваш оптимізм вам в поміч :)
    ==
    колись отак ненароком мимо щенят (не бачачи їх) проходитиме - або на якесь подвір'я з службовою собакою, нічого не підозрюючи, зайдете - будьте ласкаві, поділіться потім вашими емоціями :)
    ==
    воно ж іноді і на території підприємства є службові собаки, а воно знаєте? замки в вольєрах іноді несподівано ламаються :)
    ==
    дуже б хотілося після того почути розумування на тему "ні до чого" :)

• Подобається Подобається x 4
  4. Маланка

мені багато чого є Вам відповісти, але багато писати. Ця тема мені не байдужа і вже не один рік я над нею працюю, але.... дасть Бог і в мене всетаки все вийде. Тому не буду сперичатись. Я краще ділом..... Словам не можна вірити))

• Подобається Подобається x 2
  5. afterstep

угу - кінологи теж мені так казали - "буває"
    ==
    я не про те, що слід боятися чи ненавидіти (або нищити) собак.
    Але - навіть досвідчені кінологи час від часу страждають від укусів :)
    ==
    і таки краще такий підхід - собаки - це зброя. Заряджена та налаштована. Готова до застосування :)
    ==
    до речі, ви знаєте, що досту старі пси кусають "хаотично" (якщо зуби залишилися)?
    Вони вже навіть не ластяться - просто "доживають"? Ото іде собі і думає про щось, поруч з тобою перемкнуло - і вкусив...
    І таке враження, що реально за буквально мить про це не пам’ятає :)

• Подобається Подобається x 1
  6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Це здорові собаки. Здорова собака побачивши в очах людини твердість і відсутність страху відступить, якщо вона не натравлена господарем. Хвора собака НЕКОНТРОЛЬОВАНА і непередбачувана. Тому безгосподарні собаки несуть потенційну небезпеку оточуючим і повинні бути ізольовані.

• Подобається Подобається x 3
  7. Маланка

таке й з людьми буває, але ж ніхто зброю не бере в руки. Чи ви берете? Якщо хтось на вас "накинеться і вкусить"

8. afterstep

навіщо аж так - на персоналії, ще й з абсурдними закидами?
    ту уже в гілці було сказано - не можна порівнювати людей і тварин. Так, згоден - люди значно частіше "кусаються" - але вони захищені краще, ніж собаки. У собак - у них немає ні "моральних цінностей": ні "абстрактного мишлення". Вони живуть на рефлексах - але не завжди є можливим ті рефлекси передбачити...
    ==
    наприклад, дитина задля забави поруч з бультер’єром "похрюкала"... ну - звикла дитина - дорослі з цього сміються.... Результат? - трагедія для батьків, смерть для бультер’єра :) - хто винен?
    ==
    наприклад, діти бавляться на площадці, і, як то у них заведено, щось подібне на сварку/бійку... і доберман (власники - батьки когось з дітей) - у цей момент поруч.... Трагедія?
    ==
    наприклад, в будинку з подвір’ям (не особняк, але не далеко втекло) диве німецька вівчарка. І у неї саме цуценята. Цуценята вдома, вівчарка тихо в затінку на подвір’ї лежить: хазяйка книжку читає... І на подвір’я з лементом вбігають діти... Можете продовжити - оповісти результат?
    ==
    і власне не питання в спеціальних місцях для вигулу собак - і не в дисципліні господарів.
    Одна "дворняга" - лагідна попрошайка. А двадцять? а "собаче весілля"? тоді як - казати "не повезло"?
    Чи може у місцях значного скупчення людей (містах) таки не варто тримати бойцових та службових собак? І в жодному разі не допускати існування бездомних "дворняг"?
    ==
    воно знаєте - "шавки" нападають на людей в сотні разів частіше, ніж службові/бойцові собаки... Але от результати нападів - відрізняються ще суттєвіше... ну десь так 1000:0 не на користь "шавок"

9. кумця

кумця Member

був такий випадок. Село. діти бавляться на вулиці ( вулиця малннька, тиха, машини майже не їздять) .відкриваються ворота одного з особняків і на дорогу вибігає ротвеллер хапає хлопчика 4 роки і кидає ним( хопчика врятував лише теплий одяг) з воріт виїжджає хазяйка пса і спокійно закриває ворота. коли сусіди почали кричати що непогано було б перед тим як виїжджати прикрити собацюру у вольєрі, вона відповіла що вулиця не дитячий майданчик. Оттаке. пес нехай бігає і кусає.

до речі пес вибігав періодично коли господарі виїжджали машиною. діти які йшли зі школи мусіли ховатись в когось на подвірї щоб перечекати поки господар закриє того звіра. а ротвеллер як тільки виривався з подвіря біг тільки в сторону дітей.

Останнє редагування модератором: 18 бер 2009
  10. afterstep

тут таки звір був не ротвейлер, а господар - хоча таки та порода - "ще ті" звірі :)
    тим паче - у селі :)
    то саме той випадок, коли і вила, і сокири - напрочуд помічні сільськогосподарські знаряддя :)

• Подобається Подобається x 7
  11. кумця

кумця Member

на щастя мабуть хтось таки скористався такими знаряддями бо собаки не стало.:)

12. afterstep

був такий короткий період в мому житті - поштарем працював. Собаки сильно запах поліграфії не люблять - практично завжди кидаються :)
    і було одне псисько на районі - поштаркам колготи рвало :) то і на нині страшна біда - але на ті часи "тотальних дефіцитів"?... ну - я й запропонував в той будинок пошту зо пару тижнів поносити :)
    а в поштарів в’язка ключів - досить вагома купа металобрухту (тоді переважно були не кодові замки, а на ключ)
    На другий день мого поштарювання - скарга начальству - "собаку зашугав" :)
    насправді - я готовий був не стільки собаку прибити - скільки господаря - тільки ж то опудало не вийшло на ганок :)
    ==
    а собака після того як бачила поштарів - тікала :)

• Подобається Подобається x 6
  13. mavka

mavka Well-Known Member

не знаю, як можна захиститися.
    мене в дитинстві пес дуже перестрашив, цього я не пам"ятаю, але моя підсвідомість реагує моментально, коли бачу тих звірячок.

напевно, поки мера міста не вкусить пес за "одне місце", не буде ніякого поступу в тій великій, на мою думку, проблемі.
    от коли його вкусить (чи перестрашить добре) , тоді , може! Рада й гроші виділить на якусь річну , нехай, програму по очищенню міста, а в другий етап - гроші на розвиток тої програми братимуться зі штрафів незвідповідальних господарів, що відпускають вихованців пісю-каку надвір. не кажучи вже про вільних вигул.

і от коли навіть для присутніх на форумі господарів псів буде звичним носити з собою торбинку й визбирувати "добро" свого меншого друга й нести його до смітника, от тільки тоді, - го-го !!! через скільки часу ! - можна буде закрити цю тему.

• Подобається Подобається x 7
  14. Киянин

Киянин Well-Known Member

Добре, тоді змальовка від мене:

Дивися, сину, дядько їде на ровері, а за ним біжить собака. Зараз вона буде робити гам-гам, а дядько поїде у лькарню зашивати ногу і робити щеплення від сказу. Собака ж не винна, що він перед нею їздить! вона ж безпритульна, її треба шкодувати! Плачеш? Не переймайся, прийде час, вона й тебе покусає!

15. Green belt

Green belt Well-Known Member

досить часто в звичайних доглянутих хатніх шавок бувають періоди підвищеної агресії. коли мені було років десь так 4-5 років я постійно гуляла зі своє подругою. в неї була шавка (трохи більша ніж пекінес, але морда довша) яка жила в домі як повноправний член сім*ї. Все було чудово поки в один прекрасний день у відповідь на мою ласку (Жодної агресії, стаху, адреналіну чи спиртного), я її погладила, собака накинулась на мене (конкретно - на лице). тут я нічого не памятаю, лише тазик повний крові і маму подруги всю в сльозах. на лиці досі є шрам, благо людство придумало тональний крем. Це той випадок коли і господарі нормальні, і ніби собака теж нічо, але ось так сталось.
    І хто його знає що в тої собаки може бути в голові, може їй хтось з судів сьогодні настрій зіпсував, коли дав ногою під зад, ось вона і зла, а тут підвернулась дитина...

точно знаю одне - ніколи не повернусь спиною до собачої "свадьби" , повторюсь, бо хто його знає що у них в голові. дорослі ще якось зуміють захиститись, а ось діти абсолютно беззахисні.
    в межах міста треба заборонити вигул собак без намордника і повідка. Також вирішити проблему з бродячими собаками. Вбивство - негуманно, стерилізація -дорого , але ж треба щось робити щоб собаки не потіснили нас :)

• Подобається Подобається x 4
  16. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

:) Не вижу сути или морали. Или это анекдот? :)
    Я же не говорю что не нужно бороться с бездомными, а тем более бешеными животными. Просто делать это нужно не методами Булгаковского Шарикова, чтоб не быть похожими на него и сохранить человечность и моральность общества.
    А призывы травить собак из мести, ненависти, нелюбви животных или т.н. "самозащиты" показывают человека с его худшей стороны.
    Во всем цивилизованном мире уже нет такой меры, как отстрел бездомных животных. Только стерилизация. У нас же все обходятся отговоркой "дорого". Буквально сегодня в новостях сказали, что в донецкой области соответствующие службы решили потратить выделенные деньги на отстрел, так как на стерилизацию не хватает. И так мы готовимся вступать в ЕС, принимать гостей из Европы на ЕВРО.
    Лучше бы собрали подписи чтоб парламент принял меры о гуманизации этого вопроса.

17. Максим

Максим Well-Known Member

В цивілізованому світі за тварину відповідає власник, зокрема за те, що він свого пса викинув на вулицю. А з таким безвідповідальним підходом до тварин, бездомних псів і котів навіть після їх тотального винищення буде незабаром знов повно. І активні громадяни звинувачуватимуть владу, що в місті невідомо звідки взялися бездомні собаки, а вона нічого не робить.

18. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

основна причина безладдя з домашніми тваринами то небажання займатися цією проблемою , поки на рівні міста чи району хтось цим не займеться то ніц не буде .

Мені юристи сказали що реєстрацією домашніх тварин мають займатися жеки .
    ну і моя фантазія розгулялася (прошу сильно не критикувати ;) )
    Одже організація того процесу виглядає технічно досить просто- зареєструвати собаку в жеку - 50 грн одноразово., зареєструвати смерть собаки у ветеринара для зняття з обліку 50 грн одноразово, ось уже 100 гривень на одній собаці . + раз в рік довідка від ветеринара що собака пройшла обстеженні . Та обязкова ідентифікація собаки (нашийник, з реєстраціним номером собаки чи ідентифікаціним власника) відповдно таким чином можна слідкувати за собаками.
    На етапі щорічного медобстаження має вступатися держава - при постановці на облік тобто при первинному реєстрі собаку стерелізують (якщо не стерелізована в розпліднику)- це має бути обовязкова умова утримання тварини в домашніх умовах (цеж стосується котів і інших великих домашніх , хомячки то вже по бажанню господарів :) )

ми прорахували то на компютерній моделі (було багато пива і мартіні :) і 4 аналітика )
    • -якшо перший рік зареєструють хоча б 30 відсотків домашніх тварин, то протягом 10 років проблема безпритульних собак і котів відпаде сама собоютого
    • - якщо 50 відсотків власників в перший рік будуть одягати намордники на своїх собак , кількість покусів дітей зменшиться на 70 відсотків
    • - якщо заборонити утримання в домашніх умовах собак бойцівських порід, а тих що уже поставити на суворий облік і встановити додаткові норми утримання (час вигулу після 22 , заборону спускати з повідка у межах міста, заборону спільного проживання тварини в одному приміщенні з дітьми) кількість покусів зменшиться на 60 % , то протягом 15 років не залишиться таких тварин на домашньому утриманні.
    • -якщо встановити податок на утримання великих собак котрі не війшли в список "небезпечних порід" в квартирах (вівчарки ,сенбернари, чау-чау)- що зменшить кількість таких собак протягом 10 років до 10 % від загальної кількості домашніх тварин.
    • - окремий пункт я залишила для мисливських собак - персональна вендета про такси яка мене покусала але ми його не рахували :)

• Подобається Подобається x 5
  19. Киянин

Киянин Well-Known Member

Це лише слова людини, яка особисто ніколи потрапляла у халепу з собаками. Тобто собаці мене кусати можна, а мені її вбити - ні? Пацюка я можу вбити, а собаку - ні?
    Доречі, послухай Тризубого Стаса - муходром Там ситуація аналогічна :)

20. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

При адекватной самозащите можете убить любое живое существо (включая некоторых предтавителей homo sapiens). А кормить отравленой колбасой это жестокое убийство.
    По вашей логике, США следует сейчас скинуть пару атомных бомб на КНДР, чтоб в будущем они их не "покусали", вместо того чтоб договориться мирным путем.
    Там не аналогичная ситуация, а обычная ирония и юмор.

а де твій аватар? :)