Як відновити втрачену державу

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем smeet, 28 лют 2011.

1. Bambook

Bambook Persona non grata

Це все - один суцільний процес формування громадянського суспільства.
    Різниця порівняно з вашою вихідною тезою - в тому, що рівень життя нам не забезпечують. Ми його добиваємося. На початку - наскільки це максимально можливо - кожен для себе. Навчившись при цьому протистояти дрібній владі - можемо обєднуватися, аби протистояти вищій. Аж доки нас не стане стільки, щоб і державна влада була змушена з нами рахуватися.
    По суті, громадянське суспільство - не обєднання людей, а сукупність їхніх вчинків.

• Подобається Подобається x 6
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

І взагалі. Пора зробити голосування відкритим.
    Хто боїться відстоювати свої ідеали - той їх і не має!

3. FourA

FourA Дуже важлива персона

Дивлюсь я на небо, тай думку гадаю, чому я не сокіл, чому не літаю.... Никто не обращает внимания на то, что сей товарисч, которого называют здесь громадсько-політичним діячем, для переустройства страны на свой лад предлагает устроить революцию. Ну а потом будет предпринимать меры по выведению всякой, по его мнению нечисти на теле неньки -Украины. А после собирается лишить, по всей видимости, гражданства Украины всех врагов Украины, которых он будет определять, видимо, по своему усмотрению. Если кто останется для такого определения после гражданской войны, которая частенько бывает после революций. Не думаю, что население восточных областей мирно согласится на статус неграждан в своей стране.
    Пану хочется революции, чтобы войти в светлое будущее по латвийскому образцу. Он-то, тёмный, похоже, не знает, что ВВП Латвии уступает ВВП России, что в 2008 году Латвия стала лидером среди стран Евросоюза по количеству населения, живущего на грани бедности, бедными были признаны 26 % населения. В 2009 году ВВП Латвии упал на 17,8 % — самый худший показатель динамики ВВП в мире. Даже на Украине этот показатель меньше! И ещё забыл сказать - "угнетённые" русские прибрали к своим рукам почти всю экономику Латвии. НЕ россияне, а местные русские. А остальная часть - у компаний из ЕС. Литовцам в Латвии ничего почти не принадлежит, и работать им негде. Молодёжь разъехалась по Европе в поисках заработков, старики коротают жизнь в городах с разваливающейся инфрастуктурой. Латвия является одной из беднейших стран ЕС.
    В общем, "видный громадсько-політичний діяч" зовёт нас пойти по пути самой нищей из европейских стран, устроить революцию в своей стране и немного повоевать.. Если кто хочет рассматривать всерьёз предложения подобного "діяча", то я считаю, его бы стоило малость полечить в лечебном заведении соответствующего профиля. Ибо сумасшествие порой бывает заразительным. Dixi.

4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Так докажіть йому що він не правий.Це тепер легко прямо на блозі можна висловлювати свою думку.
    Якщо Вам так не подобається слово нація то давайте назвемо це єдиний народ України, котрий любить свою державу, є патріотом своєї держави і готовий до її захисту. Щоб мова про те, що давайте проголосим війну США і через 1 хвилину здамося, не звучала. Я не знаю чи є хоч один військовослужбовець, мєнт чи проста людина котра готова віддати життя за свободу і незалежність своєї держави України.

• Подобається Подобається x 1
  5. Bambook

От тому, що в нас влада і зазомбовані нею, намагаються головним показником вважати ВВП, а не рівень доходів людей, латвійці їдять з маслом гречку, а ми - фігу...

• Подобається Подобається x 3
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

Таки правильно я писав в темі - майбутня країна 2.

Якщо Франція 5 раз то проходила, то і нам пора...

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...а я згідний з Винничуком.
    Відпустити в кібенумать Крим,з Донбасом.
    Тоїсть в Росію.
    Та й всьо.

І далі цитую

8. Bambook

Це все красиво, але критикувати чинне Винничук майстер, а от запропонувати щось натомість - не особливо. От чергове підтвердження:
    я от часом, як задумуюся про незалежну Галичину, завжди спотикаюся на думці: це ж у нас, відокремлених, у 2002 році міг стати президентом Буняк, а спікером Сендак. Чимось краще від того, що отримали у 2010 в Україні? Аж ніяк.
    Як на мене, помилка з обох боків - вважати, що аж такі ми різні. Забери питання мови й історії - і будемо як брати-близнюки...

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Навіщо він мені потрібен, щоб йому щось доводити? Для мене очевидно, що він м"яко кажучи помиляється. .
    Ми часто чуємо "ненька Україна". А давайте без емоцій: для кого вона колись була і зараз є дійсно ненькою? От і немає бажаючиї її захищати. Бо нема людям ЧОГО захищати.

• Подобається Подобається x 2
  10. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Съесть-то он съест, но кто ж ему даст... (с) :)
    Можно нескромный вопрос: как вы это себе представляете?

---------- Додано в 10:04 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

У меня видимо не так много знакомых граждан Латвии, но после 2008 года они почему-то гречку едят в странах ЕС или на худой конец в России. Можно узнать ваши источники про гречку в Латвии? :)

• Подобається Подобається x 4
  11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Что-то я не вижу - живя в этом самом Донбассе - чтобы он (Донбасс) желал куда-то уезжать. То есть - совершенно не вижу. Ни в Россию - ни в Гамерику. Про Крым - не скажу. Пусть местные сообщат. А вот как раз - с другого конца Украины (из Галиции) слышны призывы куда-то съехать... Уж не знаю - то ли в Европу, то ли
    ... :)

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Самі спитали, самі відповіли... (совдеп)

Караюсь, мучусь, але не каюсь... (с. Тарас)

13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

14. Степаныч

Заперечте, якщо є аргументи.

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я готовий захищати. (Достатній аргумент?)

16. vseprav

vseprav Well-Known Member

досвід Латвії нам не пригодиться, в нас занадто велика країна для таких дій
    от уявімо таку ситуацію, завтра вся країна починає розмовляти українською і любити Україну, і шо тут зразу покращеться життя, збільшаться пенсії, почне розвиватись малий бізнес. Не думаю
    щодо вирішення мовного питання є два шляхи: перевиховати схід або федеративний устрій держави

17. Степаныч

Уточнимо. Якщо на нас війною піде, наприклад, Румунія, яка реально єдина країна, що має до нас територіальні претензії, і Вас призове захищати країну Президент Янукович і діюча Верховна Рада, Ви підете захищати інтереси наших "власть имущих", які самі не підуть і дітей своїх туди не пошлють?

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:26 ----------

Чому не захід?

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Так.

Мало того, я дорвуся до найвищого військового щабелю, і після поділу Румунії вчиню переворот...

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ----------

А ви хотіли би завше жити за законом - все буде Донбас?

19. Степаныч

Поділу Румунії?о_ОАле удачі! Маю на увазі успішний переворот.
    Я не з цієї точки зору. Перевиховати схід - значить щоб усі східняки стали по своїй мові, звичаям, світосприйняттю тотожні галичанам. Перевиховати захід - зробити западенців толерантнішими і навчити їх поважати інтереси інших. Друге, ІМХО, легше і реалістичніше.

• Подобається Подобається x 3
  20. Bambook

А про варіант зробити І СХІДНЯКІВ, І ЗАПАДЕНЦІВ толерантнішими і навчити їх поважати інтереси інших не хочете подумати?

а де твій аватар? :)