Як Ви ставитесь до смертної кари?

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем dArt, 7 сер 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ні-ні, побили старшокласники під час уроку музики в 7-ому класі. З якого класу хулігани я не пригадую, тому не скажу. Випускні класи точно, але котрий саме не пригадую.

Тільки чи так і не відповіли на запитання. :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Згадала, що мала запитання...

• Подобається Подобається x 2
  3. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Звичайно щоб не хотіла! Але я і впевнена в цьому, що моя дитина так би не вчинила!
    Але того вчителя ж не вбили.

4. Liliyah Romanova

А струс головного мозку?
    Учитель не збирається подавати заяву, тому хлопців навряд чи чекатиме важке покарання. І все ж...
    Вони не лише унеможливлюють навернення, вони беруть на себе право вирішувати, коли й кому помирати, а це право людині не належить, хоча порушити вона його може й порушує.
    Церква є проти смертної кари, бо так, смертна кара - це також убивство. Ще й дуже холоднокровне.

• Подобається Подобається x 4
  5. Un.Known

Ну і тим самим, вбивши злочинця, не дають йому можливості розкаяння і покути?

Виконуючи смертну кару над вбивцею ми опускаємось до його рівня...

• Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

:good: :good: :good:
    От тому я й питала Натку, яка різниця між убивцею-маніяком та нею, котра пропонує повільно розчленовувати його за кару. :dntknw:

7. оригіналка

Я нікого не вбивала і не мучила, а от той маньяк точно це робив! Такщо навіть не порівнюйте, фу! Тому я пропоную зробити таку машину, згадану вище...

8. Un.Known

Натко, та не у "власноручності" мова...

Ніхто не має права взяти в людини життя. Просто ніхто. І навіть якщо ця людина - людина в лапках.

Життя - це Божий дар. Не нам карати, не нам задмухувати ту свічку...

9. Liliyah Romanova

А ХТО тиснутиме ґудзика на машині?
    Натко, подумати, аби зробити щось людині, мало чим різниться від самого "зробити".
    Сама би не зробила, але машина най робить. Козла відпущення шукаєте чи водичку аби руки вмити? ;)
    Тільки не подумайте, що я вас у чомусь звинувачую, просто таке мислення мало чим різниться від мислення убивці. Я навіть вважаю його гіршим.

10. оригіналка

Ну, я рахую, що таке:cesored::cesored::cesored: як маньяки не мають права на життя!

11. оригіналка

Ясно, що різниться, це ж мислення стосовно вбивці! І зовсім воно не гірше, хіба ви схвалюєте вчинки маньяків, чи маєте якесь пояснення на захист їхніх вчинків!?

12. Un.Known

І я так вважаю.

Але пам"ятаю, що я не маю права вирішувати жити комусь чи вмерти, і яким чином.

13. Liliyah Romanova

От про це найбільше йдеться.
    А смертна кара - це не стільки покарання за вчинки, скільки страх перед тим убивцею й намагання захистити суспільство від такого нелюда.
    Окрім того, правосуддя ніде не ідеальне й цілком невинних людей теж карали смертю.
    І слова Un.Known є відповіддю на ваше питання. Якщо ви комусь бажаєте смерті, то яка різниця між вами та убивцею?
    Я не оправдовую вчинок убивці, ані не схвалюю, як не схвалюю та не оправдовую ваше бажання смерті тим людям. :)

14. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Якщо безпомилково доведено причетність злочинця у навмисному вбивстві - тоді я за те, щоб йому винесли саме такий вирок! Психологію вбивці тривалі роки ув'язнення не виправляють, хіба що вони потрібні державі, як робоча сила...

• Подобається Подобається x 2
  15. сотник

сотник Well-Known Member

Изрядно тому назад приобрел книгу российской серии "Сто великих", а именно, "Сто великих женщин" (И.И. Семашко Москва "Вече" 2004). В их мировой кагорте "оказалась" и современница Екатерины-2 помещица "Салтычиха" (Салтыкова Дарья Николаевна, статьи об обоих, как если бы они наперсницы, помещены рядом), замучившая более 100 человек крепостных и умершая после 33 лет "сидения" в "яме" под Соборной церковью Ивановского монастыря. Как пишет автор, выстроенной "в честь рождения другого маньяка и изверга Ивана Грозного".
    И поселились в душе недоумение, негодование: "отребье человечества" поставлено в один ряд с Великой прекрасной его-человечества половиной, гений и злодейство уравнивают?

16. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Добре поставлю питання ребром, Ви чули що скоро планета -Земля не витримає такої кількості людей,ресурсів на всіх не вистаче( це відноситься і нарахунок осуду людей що роблять аборти),хоча це звучить трохи негуманно і жорстоко але......хоча ми такі люди що живемо сьогоденням і думаємо тільки про себе.
    Ще розповідали що країни які не входять в НАТО чи ще у якусь світову організацію - їх будуть просто винищувати,якщо ще не почали?!Питання вакцинаціі,курячий грип,та навіть той самий алкоголізм,здається навіть тема була:Нація що спивається.Лілю і Un.Known, Ви як раз ті що можете порівняти який контроль нарахунок продажі алкоголю і тютюну неповнолітнім у нас і закордоном.

Останнє редагування: 10 кві 2009
  17. Зануда

Зануда така зануда

Вчення Церкви не відкидає кари смерті, але вважає її крайнім засобом, якщо немає іншого способу захистити суспільство від злочинця і його особа чітко встановлена і вина доведена. Це я так - для довідки.
    http://www.kosciol.pl/article.php/20040619140918516
    Але все ж наголошується на тому, що кожна людина заслуговує на те, щоб мати можливість розкаятись і навернутись.
    В Катихизмі Католицької Церкви можемо прочитати таке: KKЦ 2267

Lika20
    Правда? Тоді треба вбивати не тільки злочинців, але й невиліковно хворих, пенсіонерів, інвалідів...Якщо почати придиратись. то список можна розширити - хто ж залишиться?

18. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Занудо ,то все життя можна грішити і каятись!Краще хай будуть амністії і всі виходять на волю)).Правда?!А то шо завтра в під'їздi підріжуть то таке...

Останнє редагування: 10 кві 2009
  19. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

ви якось в крайнощі впадаєте.... то Натка пропонує всіх злочинців різати на кавалки (от скільки випадків було, коли невинних людей засуджували до страти, то про то ні мур-мур), то Зануда (за словами Ліки) каже випускати відразу всіх злочинців після каяття (взагалі маразм якийсь, далеко не всі каються в зробленому, а коли і так, то швидше "на людські очі") та ше й каже жи церква не відкидає смертну кару (бла-бла-бла про якісь там серйозні випадки, крайній спосіб, але ж все-таки береться судити)...
    а як то визначити безпомилково?

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ключове слово в цьому абзаці ЇХ БУДУТЬ.
    Апеляція до поважних панєнок Лілі і Un.Known не має сенсу.... Ні з Оттави, ні з Праги в отой кіоск на привокзаллі емісарів не посадила масонська ложа з таємною місією навязувати мому племіннику "Оболонь світле" і "синій "Бонд"!
    Ну а за нату... Цікаво було-би подивитись (збоку), як отота ната винищуть такі країнки як Китай і Індію! Боюсь, що буде як в анекдоті - На Ісландсько-Китайському кордоні без змін...

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)