Як Ви ставитесь до смертної кари?

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем dArt, 7 сер 2007.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Це є головний аргумент , держава, і ми всі стаємо вбивцями , коли вбиваємо вбивцю. Ми забагато на себе беремо, відбираючи життя людини, це не наша компетенція.

І ще один, також важливий момент - нема ідеального слідства і судочинства. І не лише в умовах України. Взагалі нема. Слідчий і суддя - це люди. А людині властиво помилятися. Їй властива також підлість і продажність. Тому завжди будули і будуть ті, кого засуджено несправедливо. Тому страту слід заборонити хоча б навіть тому, щоб виключити вірогідність вбити невинну людину.

• Подобається Подобається x 5
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Невже вам ШКОДА не дитини,а того виродка?

• Подобається Подобається x 4
  3. Чупага

Чупага Well-Known Member

Оставимо мертвих померлим.Дитяча душа піде в небо , помстe залишимо Сатані.
    У Шавла є шанс стати Павлом до його смерті.Якщо злочинця мучити , він озлобітся і його душа піде у пекло ,це буде гріх гірший ніж убійство.Не бійтеся калiчашіх ваше тіло, бійтеся тих хто шкодить душі.

Теоретично можу ліквідувати будь-якого дитину ,дiевку старика (в часу акції) але катуя і піддаючи засудженого знущанням перевищуючи повноваження ви стаєте злочинцями ,тими кого самі закликаєте мучити.
    Un.Known
    "1)Я не закликаю ні мучити, ні ліквідувати.
    1а) ...аби плакав кров"ю, аби клаптями злазила шкіра, тіло розкладалось за життя, і кожний день неодмінно нагадувати, чого він там опинився."
    IMHO ,Зажорстко.

Тварини теж знають коли грішать наприклад крадуть. Вони не такі тупі як можуть здатися.

Ксьонз так потішив стурбованого своїм вчинком селянина.
    Ти занадто тупий що б зробити непоправної гріх, той за який будеш горіти вічно.
    Розумію так
    Виправляйся поки живий, вбив одного, рятуй двох.

4. NIK

NIK Well-Known Member

Нажаль можете не встигнути... Згадайте нещодавну смерть М. Тагірова - призера куьку світу з дзюдо - після першого удару ЗЗАДУ ВАЖКИМ ПРЕДМЕТОМ - нічого вже не згадаєщ і нічого не застосуєш. Просто треба попереджувати таки випадки... обходячи сумнівні місця стороною....

• Подобається Подобається x 3
  5. NIK

NIK Well-Known Member

Хто вбив одного - той вб'є і двох і трьох.... Психологічний барьєр вбивства людини подолано і ЗА ДУЖЕ РІДКИМ ВИКЛЮЧЕННЯМ вбивця не зможе зупинится. Звичайно я кажу не про всі випадки.Бувають і вбивства за необачністю...

• Подобається Подобається x 1
  6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Як Ви вважаєте, що робить вбивця з душею дитини, вбивши її матір?

А я Вам ще раз повторю - я не закликаю ані мучити, ані ліквідувати. Тобто не піддавати тортурам. Але якщо людину не зупинило ніц - ані страх, ані гріх, ані співчуття, тобто їй не властиві людські почуття, то й умови для житя їй тре дати нелюдські.

Звичайно. У таких випадках навіть питання про смертну кару не розглядається.

А ще - інколи вбивця жалкує про вчинене і розкаюється, сам себе карає більше, ніж може покарати суспільство.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я не про себе... Мені вистачає життєвого досвіду не опинятись в таких ситуаціях. Я про рідних.
    " бывает и по-другому, вот как нынче: обдумает человек все неторопливо, как сделать да как от себя отвести, а иной раз и как навести на другого. Приготовит все заранее, хладнокровно сделает – и на дно. Знать не знаю, ведать не ведаю, как случилось, а вы, орлы-сыщики, ищите, носом землю ройте, но убийцу человека моего единственного и на все времена любимого найдите!"
    Аркадий Александрович Вайнер, Георгий Александрович Вайнер
    Эра Милосердия

З поправкими звичайно... :)

• Подобається Подобається x 2
  8. Чупага

Чупага Well-Known Member

Щось подiбне цьому що створили царські кати коли повісили брата Вовочкi Ульянова.
    Зло примножує зло.
    NIK
    "Хто вбив одного - той вб'є і двох і трьох.... Психологічний барьєр вбивства людини подолано"

Нормальному не потрібен псих бар'єр вбивство йому не доставляє задоволення.
    У неправильному місці у неправильний час зустрів неправильную компанію і так три рази підряд. C 16 до 22 років життя .Потім сал стари почав нормалних дітей виховувати або чужі аута ремонтіровати.Звичайна доля парубка з района.Осуділі за вбивства якогось рецидивіста або просто закрили справу.

9. NIK

NIK Well-Known Member

Ну за рідних звичайно: багато людей (і я не виняток) користується заповіддю з Старого заповіту "Око за око"...

10. D.M.

D.M. Well-Known Member

Мені шкода і дитини, і того виродка.

11. D.M.

D.M. Well-Known Member

Днями був випадок в Англії: випустили чоловіка, який відсидів, здається, 27 років за вбивство, якого не скоював. Тоді ще не було детальних тестів ДНК, а зараз провели і переконалися, що це був не він.

Мабуть, однією з причин цього неправильного засудження було те, що спочатку (до суду) він визнав свою провину. Адвокати казали, що це пояснюється патологічною схильністю до брехні. На суді не визнавав. І після суду не визнавав, що унеможливлювало домогтися дострокового звільнення. Мабуть, добре усвідомив, що брехати не треба.

А що було б, якби його стратили?

Необоротність смертної кари - важливий аргумент проти неї.

12. Romko

13. D.M.

D.M. Well-Known Member

Звісно, шкода.

Ви міркуєте, виходячи з побажання, щоб убивці було погано. Я свою думку висловив тут:

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=118550&postcount=163

14. Romko

Світ побудований і існує все ж...згідно Ваших уявлень..
    Убивцям і покидькам в ньому добре...
    а немовлята...невинні...гинуть і страждають...

15. D.M.

D.M. Well-Known Member

Невже Ви вірите в таку обернену залежність щастя від поведінки??? Втім, це зовсім інша тема...

16. Romko

А можна не вірити очевидному?о_О

17. D.M.

D.M. Well-Known Member

Очевидним є те, що як злочинцям, так і іншим людям іноді щастить, а іноді не щастить.

18. Romko

Угу...
    Ще скажем дружно
    - Бандитам тюрми!
    І я вам повірю....:nea:

19. smbds

smbds Well-Known Member

Погано ставлюся. Саме через майже завжди (а хто вимірюватиме те "майже"?) є ймовірність судової помилки, в цьому випадкові - невиправної.

Ця "дещиця" перебиває всі аргументи "за".

20. Максим

Максим Well-Known Member

До речі, питання смертної кари часто підіймають в міру відкриття нових поступів у форензній науці. Одним з останніх аргументів була можливість аналізу ДНК імовірного злочинця з місця злочину, що мало б дозволити однозначно встановити провину.

Проте, як показує практика, подібний доказовий матеріал, як і при методах, доступних вже давніше, наприклад при дактилоскопії, має при всіх вигодах ті самі слабкі сторони.

А тим часом до заборони смертної кари приєднується все більше країн. Так, зокрема, 19 березня цього року смертну кару заборонили в Нью Мексіко. Таким чином, цей штат став 15-им за рахунком в США, де смертну кару скасовано.

а де твій аватар? :)