Як Ви ставитесь до смертної кари?

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем dArt, 7 сер 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари?

Іноді даватиму. Але я теж не дуже люблю залазити і копіювати адресу. Хто дуже зацікавиться, той сам знайде.

Звісно, суперечить. Така будова цих принципів, що іноді треба вибирати, якому з них підкорятися. Цю особливість я роз'яснив на тій самій гілці: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24489

Саме так. У кожного своя мораль, і це я теж роз'яснював на тій самій гілці: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24489

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

з смертною карою.
    Ви б змогли бути катом?

3. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

З таким же успіхом можна Вас спитати, чи змогли б Ви бути монахом аскетом.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Такий вибір не постане, бо наперед ми ніколи нічого не знатимемо. Кого би злочинець не вбив, я проти смертної кари.
    Добре питання. Але воно не стосується теми. Я колись хотіла до армії. Якби не була в Україні, то пішла би. В канадську точно. :) Але вбити все одно не могла би, думаю. Хоча, з метою самозахисту, хто знає...

5. coolzak

coolzak Well-Known Member

в армії тренінг такий що ти би не думала вбивати чи ні а діяла автоматично згідно тренінгу і ситуації.крім того ворог не знає чи ти пацифіст чи ні і стріляє згідно сторони до котрої ти належиш.в канадську армію беруть тільки громадян але в резерв з лендед приймають

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

як прийшлося б, то б постарався б.

7. zet

zet Дуже важлива персона

Устройство автоматическое это делало даже в СССР, а не человек.
    Есть же список преступлений за которые необходимо оставить смертную казнь (людоедство например). Другое дело, что сначала нужно оздоровить ситуацию в нашей милиции....

8. Mafija

Mafija Well-Known Member

Викручуватися не буду, відповім прямо і чесно.
    Якщо б доводилося карати вбивцю когось з моїх друзів чи близьких, то виконав би вирок.

А лишити живим, як вщо втече буде мстити. І не треба вважати мене жорстоким. Я ж не пропоную знущатися над ним. А у в"язниці чимало в"язнів зазнають знущань. І чи є сенс тривати життю, якщо кожен день повторюватиме інший аж до смерті, і в ньому немає ані щастя, ані радощів, і взагалі немає сенсу. Хіба таке життя не гірше за смерть?
    Смертна кара - надійний захід безпеки суспільства від різного роду маніяків і садистів.

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Це Ви такий список придумали? А я тоді скажу, що необхідно, щоб смертної кари зовсім не було, от і все.

Хочу також роз'яснити, що Україні смертна кара ні в якому разі не світить. Навіть якщо вийти з Ради Європи, смертну кару неможливо ввести в силу внутрішніх юридичних причин. Згідно з частиною третьою статті 22 Конституції України, не можна змінювати закони так, щоб обсяг прав людини звужувався. Відсутність смертної кари - це певне важливе право: право за жодних умов не бути вбитим. Крім того, це право випливає навіть безпосередньо з Конституції; такого висновку дійшов Конституційний Суд України, коли 30 грудня 1999 р. заборонив смертну кару. Так що уявити відновлення смертної кари можна лише в контексті суттєвих змін Конституції, включно з частиною третьою статті 22. Але, на мою думку, наявність цієї частини третьої статті 22 сама по собі є важливим правом людини: правом на гарантію, що права не звузяться. Тому це положення відмінити неможливо.

Таким чином ввести смертну кару в Україні можна лише у двох випадках:
    1. Якщо Конституційний Суд України розтлумачить те, про що я писав вище, по-іншому, ніж я тут розтлумачив (а також якщо він з якоїсь причини взагалі не зуміє це розтлумачити, а законодавці введуть).
    2. Якщо відбудеться переворот (інакше кажучи, революція) в розумінні неконституційних перетворень.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Все одно хтось натискає на кнопку.
    Цього всього я цілковито свідома. Але це не стосується теми про смертну кару.

Додано через 1 хвилину
    А я нізащо. Важче - пробачити, а не стратити. І більше відваги треба саме для першого.
    Яке ми маємо право вирішувати, кому і коли помирати? Притому холоднокровно і жорстоко робити такий висновок. ІМХО, це навіть гірше за те, що робить убивця.

11. Ізольда

Ізольда Well-Known Member

Шановна, Лілія!
    А що, вбивця має таке право?
    Якщо не помиляюсь, ви живете у більш цивілізованій країні, де держава захищає права своїх громадян. А наша держава захищає права злочинців більше, аніж права законослухняних українців. Щоб дгодити європейській спільноті, ми скасували смертну кару, але альтернативи їй не знайшли. Покидьок відсидить 15-25 років максимум, а потім вийде на свободу і немає ніякої гарантії, що він знову не почне вбивати.
    В'язниця не перевиховує людей, особливо у нас. А якщо враховувати ту пропаганду, яка ллється з ТВ щодо злочинного способу життя, то бути зеком стає популярно. Згадаймо лише всі ті дурні фільми, накштальт "Бригади", які пруть до нас з Росії, де оспівується образ бандита (ось тут би я запровадила цензуру), сюжети у новинах, де показують чистенькі в'язниці та зеків, які читають книжки чи вирощують троянди, і зечок, що співають національні пісні. Також створюється негативний образ міліціонера. Так, в нас не найкраща міліція, але ж і не "мусор". І держава нічого не робить, аби протистояти цій пропаганді (я вже не кажу про те, що треба пропагувати зовсім інше).
    Якщо раніше утримання зеків частково відбувалось за їхній рахунок (на теренах в'язниць були дрібні виробництва, які робили по держзамовленню), то зараз ми самі утримуємо вбивць та крадіїв.
    Я далеко не фанат Америки як держави, але дечого нам треба в них повчитись. Наприклад, в них ув'язненні позбавлені громадянських прав (вони, наприклад, не мають права брати участь у голосуванні), а в нас навіть шизики голосують, не кажучи вже про зеків. Та й смертної кари Штати не скасували.
    А в нас злочинці почувають себе всесильними, бо нічого не бояться. Турьма - то пристойний готель, де можна перепочити на декілька років. І живе воно собі спокійно у сухості та теплі, доки інші оплакують його жертв. Чи це спаведливо?
    Але й смертна кара, на мою думку, була б занадто легким виходом для деяких злочинців. Найкращий вихід - відправляти їх на шкідливі та тяжкі роботи, наприклад до уранових шахт. Та у звичайні шахти теж можна. І не платити їм за це ані копійки. Нехай за свої злочини вони розплачуються власними працею та здоров'ям. Хай нарешті з них буде хоч якась користь.

І знову нам мучитись?!

• Подобається Подобається x 2
  12. vasili

vasili Well-Known Member

Жорстоко, але логічно, чого добрі та милосердні люди, повинні так відноситись до поганих людей, гуманно було б стратити злочинця, а не мучати його, 50 років...

13. Ізольда

Якби ж то 50 років (а якщо й так, то будь-ласка, не за мої кошти), і якби ж воно насправді мучилося, відчуваючи муки сумління.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

смертна кара нічого не вирішує, бо вона не навчить того, якого знищили. Треба просто ізолювати злочинця від суспільства і все і якомога надовше....

15. vasili

vasili Well-Known Member

Я думаю кожна навіть спорчена людина має розум, серце й душу, і при тісному та довгому, контакті тет-а-тет самим собою, думаю людина або з розуму сходить або виправляється...Перших треба страчувати при перших симптомах, останнім треба дати шанс, хоча б довго відкуплятись перед суспільством...але шанс та мету, і це буде справедливо.

16. Ізольда

Ось я і кажу - на рудники їх та на всіляки важкі роботи.

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

До речі,колись я чув,що засуджених до смертної кари насправді відправляли на уранові рудники.

18. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Доречі, є цікаве формулюванню...
    На юридичній психології, психолог МВС, зачитав нам цікаву статистику.
    Ув'язнені за тяжкі злочини понад 10 років, у 90% каються і обіцяють більше такого не вчиняти, з них 80% після відсидки, знову вчиняють аналогічні злочини.

19. Ізольда

В одній газеті (якщо не помиляюсь, в "Арт-Мозайке") натрапила на такий лист:
    "Я людина віруюча, мій день почитнається з молитви у п'ятій ранку, настольна книга Біблія, засинаю я теж з іменем Бога на вустах. Сам знаходжусь у тюрмі за тяжкий злочин (сидіти залишилоь 10 років). Мрію познайомитись з дівчиною. яка зрозуміє, підтримає ітп.".
    Божа людин він, егеж... Та чи згадував він Бога, коли скоював свій злочин?

20. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

Не судите да не судимы будете ... люди имеют свойство меняться ... хотя конечно все может быть ...

а де твій аватар? :)