Як Ви ставитесь до смертної кари?

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем dArt, 7 сер 2007.

1. dArt

dArt Well-Known Member

Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари?

За последние копейки у бабушки в трамвае я бы присудил обеспечивать эту бабушку пожизненно. Каждый день приносить ей продукты, и раз в год отправлять на Канары за свой счет - жалоба бабушки - тюрьма. :)

А серьозно, считаю необходимым ужесточение контроля за соблюдением пусть даже существующего законодательства. Слышал, что за деньги, сейчас можно откупится практически от всего.

2. D.M.

D.M. Well-Known Member

У цьому й колізія, що одна й та сама дія отримує дуже різну правову оцінку в різних державах. Правові норми двох держав вступають у суперечність між собою; а суперечність між правовими нормами - це і є колізія.

3. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Немає тут ніяких колізій. Країни різні, і кожна має своє законодавство, яке відображає, у тому числі, інтереси цієї країни. Інтереси країн можуть вступати в суперечність, а їх окремі законодавства не становлять чогось цілого, спільного, в чому могли б бути колізії.
    Це не колізії законодавства, а узаконене протистояння країн.

4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Можна і так назвати.

5. Mafija

Mafija Well-Known Member

Ой, а в мене на балконі якраз кислота в пляшці з під горілки...

Додано через 2 години 15 хвилин
    Я до смертної кари ставлюся позитивно.
    Прочитав всі пости з початку і зробив висновок:
    в цій гілці багато того, що було в суперечках про евтаназію і аборти. На форумі два умовних табори: раціоналісти і моралісти. Ніхто нікого не переконає, бо ставлення до смерті виходить зі світогляду. Я, як і dArt, атеїст.
    Мені шкода своїх грошей, які йдуть на забезпечення комфортабельності різних покидьків і маніяків. Мені не жаль злочинця, який, наприклад заліз би до мене в квартиру і випив пляшку кислоти.

Хоча іноді смерть справді надто м'яке покарання. Уранові рудники справді краще.
    Я дав би можливість злочинцям самим обирати між смертю і довічним ув'язненням. Тільки хай працюють і самі себе забезпечують, відмовляться працювати - розстріл.

Щодо моральності покарання вбивць смертю. Вважаю цілком прийнятним. А вони думали про мораль коли вбивали? Чому ми маємо їх жаліти.

Справді, вбивства бувають різні. Мова не йде про перевищення самозахисту або вбивства з необережності. Можна навіть зрозуміти, якщо чоловік вбиває коханця або тещу, коли хтось перейшов дорогу в бізнесі, або помстився - коли має місце "личная неприязнь".
    Я наголошую на НЕВМОТИВОВАНИХ вбивствах, вбивства заради задоволення, або при пограбуванні.
    По TV розказували, як один грабіжник вбив трьох дітей заради мобільних телефонів.
    А інший вирішив вбити батьків, щоб продати квартиру за борги.
    Що їм за це дати? Камеру з телевізором?

Додано через 2 години 26 хвилин
    Була б моя дитина маніяком - не послав би, а вчинив як Тарас Бульба.

Додано через 2 години 35 хвилин
    А якщо постав би вибір: або/або. Або вбити злочинця, або він вб"є близьку людину чи друга? Як би Ви вчинили?

А за Батьківщину вбили би?

Багато людей вбивали і ставали героями для нас, бо вбивали ворогів.
    Тільки для кожного свої герої: для одних Шухевич, для інших - Жуков.
    Але це вже інша тема.

6. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Вбивство у поєдинку, для самозахисту, на полі бою тощо - це одне. А вбивство неозброєної людини пострілом у потилицю - це зовсім інше... і наприклад для військового - це нижче гідності. Тому я і кажу, що кат - це ненормальна людина, моральний покруч. І по великому рахунку суспільство, в якому прийнято смертну кару, є морально нездоровим. Камеру з телевізором вбивці давати не слід. До речі, я не впевнений, що це правда про курортні умови ув"язнення Онопрієнка. Звідки ця інформація? Ув"язнений (довічно чи на певний термін) повинен заробляти на себе, на зарплату наглядачам, на будівництво тюрми і тд. А в ідеалі - ще й його жертвам, або їх родичам. Але вбивати - це низько для cучасного суспільства

• Подобається Подобається x 1
  7. Mafija

Mafija Well-Known Member

А якщо так. Довічне ув"язнення, але лишати в камері пістолет з однією кулею, або мотузку з милом? Дати право на самогубство. Хай сам вирішує, що йому краще: тюрма чи смерть.

8. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

И за ЧТО их кормить?
    Он н убил, перед этим поиздевался над жертвой, а ему после всего этого - курорт?

Додано через 8 хвилин
    Жаль, что у нас их нет.

9. dArt

dArt Well-Known Member

Но он ведь не давал своим жертвам выбора: жить или умирать?
    Почуму ему надо выбор предоставлять теперь.

10. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Если у военного будет пример извращенца или идиота, он даже думать не будет.
    И уважение к себе только возрастёт.
    Он будет знать, что избавил общество от социальноопасного существа.

Додано через 11 хвилин
    ВЕЛИКОЛЕПНО сказанно, но , урод, который убивал, насиловал, действовал не для "самозахисту", а для удовлетворения собственного ЭГО, должен умереть.
    И он об этом ДОЛЖЕН знать.

11. Mafija

Mafija Well-Known Member

Хай помучається над вибором.

Додано через 1 хвилину
    Але у нас багато чого є. Шахти, наприклад.
    І все одно смертна кара краще, бо дає 100%, що він вже не втече і не візьметься за старе.

Додано через 9 хвилин
    Він своїх жертв не жалів. Чого ми маємо його жаліти?
    Око за око, зуб за зуб нормальний принцип.
    Краще навіть за око два ока, за зуб щелепу. Так надійніше.

• Подобається Подобається x 2
  12. D.M.

D.M. Well-Known Member

А ось інший аргумент: можливість судової помилки. На відміну від ув'язнення, смертна кара безповоротна, так само, як, до речі, і відрубування частин тіла.

Якщо через кілька років виявиться, що людину засудили помилково, то що робити? Можна, звичайно, сплатити грошову компенсацію за відрубану руку або сплатити родичам за страченого. Але і те, і те принципово менш "компенсаторне", ніж звільнити ув'язненого з тюрми (теж сплативши компенсацію).

Відтак я думаю, що чим менш досконала судова система держави, тим важливіше, щоб у цій державі не було смертної кари.

13. шахрай

шахрай Well-Known Member

Якщо США вважають себе самою демократичною державою,а смертна кара в них частково дозволена,а в Україні заборонена,хоча в нас судова система далеко не досконала,я вважаю,що застосування смертної кари
    має залежати від конкретних випадків застосування,хоча це юридично досить складно зробити.Може застосування смертної кари виносити на суд присяжних?Але в Україні на відміну від Кацапстану і такого нема.
    Дивіться-на Сході,ну взяти до прикладу Китай чи ісламськи країни дозволена смертна кара,а рівень злочинності набагато менше ніж в США,чи навіть в Україні.Це досить дискусійне питання,можливо його треба обговорювати в суспільстві.

14. ~KOLOBOK~

~KOLOBOK~ Well-Known Member

Бо, шановний Шахрай, там є люди набагато вище розвинутi духовно нiж в нас. В нас же не бояться нi бога нi дiтька, бо мать анархiя розваленого совка а не демократiя, так як до прикладу в штатах, як тут згадувалося, побудована на тих самих моральних основах, якi i там щиро переступили пiд час секс революцiї! Моралiсти саме тому i виступають проти, оскiльки хворе саме суспiльство а не поодинокi випадки.

15. Mafija

Mafija Well-Known Member

Щодо відрубування частин тіла тут я однозначно проти. Це не тільки не гуманно, а ще й складно і брудно, калюжі крові, крики, потім втратять багато крові і рятувати їх буде не дешево. А що потім їм давати інвалідність і пенсію платити? І взагалі я проти тілесних покарань. Це не гуманно. Смертна кара може бути без болю. Страчений нічого не відчує. Це може бути ін"єкція, або той самий постріл зненацька. Я за смертну кару не як за покарання, а як за захід безпеки.

Щодо судових помилок. Смертну кару присуджувати тільки при 100% очевидності, наприклад якщо спіймали нагарячому.
    І ще я пропонував давати смертну кару на прохання підсудного.:suicide: Хай сам вирішує, що для нього краще. І я вважаю, що це навіть надто шляхетно. Миттєва смерть це надто дорогий подарунок для злочинця. Доля таке дарує не кожному порядному.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не згоден.

17. шахрай

шахрай Well-Known Member

Я за смертну кару в виключних випадках,але коли її призначає суд присяжних.По крайній мірі більше об"єктивізму.:cowboy:

18. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

До чого тут жалість? Ми не маємо жаліти вбивцю, ми маємо його ненавидіти і ізолювати від нормальних людей. Жаліти треба не злочинця, а самих себе і саме тому не вбивати його. Вбиваючи людину, не важливо за що, і не важливо який метод для цього вигадаємо, ми також стаємо вбивцями. Це важливо.

19. D.M.

D.M. Well-Known Member

100% очевидності не буває (див. також гілку "Знання та віра" в розділі "Фільософія і релігія"). Що означає "спіймали на гарячому"? Спіймала все одно якась людина, а вона може брехати або помилятись.

Я в більшості випадків проти евтаназії, а якщо йдеться про злочинця, а не про хворого, то тим паче. Відповідно до аксіоматичного принципу №2 моєї моралі (див. гілку "Про природу моралі" в розділі "Фільософія і релігія"), життя цінне саме по собі, навіть якщо його носій жити не хоче.

20. Mafija

Mafija Well-Known Member

З чим саме?

Додано через 7 хвилин
    Найбільш надійна ізоляція в могилі.

Хто саме стає вбивцею? Суспільство, країна?

Додано через 11 хвилин
    Я думаю, що в нашій країні суд присяжних буде менш об"єктивним. Присяжних легше підкупити, ніж суддю, бо вони за своє рішення практично не несуть відповідальності.

Додано через 41 хвилину
    Наступного разу давайте посилання. Я з "дозвонщиків" і не люблю гаяти час на пошуки, цінуйте нас.

В данному разі ваш другий принцип суперечить першому, бо якщо істота хоче смерті... От у Вас і колізія.

І взагалі, Ви що - Бог, щоб писати мораль і опиратися на неї як на закон?
    В мене своя мораль. Ваша мораль для Вас.:ireful1:

а де твій аватар? :)