Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? За последние копейки у бабушки в трамвае я бы присудил обеспечивать эту бабушку пожизненно. Каждый день приносить ей продукты, и раз в год отправлять на Канары за свой счет - жалоба бабушки - тюрьма. А серьозно, считаю необходимым ужесточение контроля за соблюдением пусть даже существующего законодательства. Слышал, что за деньги, сейчас можно откупится практически от всего.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? У цьому й колізія, що одна й та сама дія отримує дуже різну правову оцінку в різних державах. Правові норми двох держав вступають у суперечність між собою; а суперечність між правовими нормами - це і є колізія.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Немає тут ніяких колізій. Країни різні, і кожна має своє законодавство, яке відображає, у тому числі, інтереси цієї країни. Інтереси країн можуть вступати в суперечність, а їх окремі законодавства не становлять чогось цілого, спільного, в чому могли б бути колізії. Це не колізії законодавства, а узаконене протистояння країн.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Ой, а в мене на балконі якраз кислота в пляшці з під горілки... Додано через 2 години 15 хвилин Я до смертної кари ставлюся позитивно. Прочитав всі пости з початку і зробив висновок: в цій гілці багато того, що було в суперечках про евтаназію і аборти. На форумі два умовних табори: раціоналісти і моралісти. Ніхто нікого не переконає, бо ставлення до смерті виходить зі світогляду. Я, як і dArt, атеїст. Мені шкода своїх грошей, які йдуть на забезпечення комфортабельності різних покидьків і маніяків. Мені не жаль злочинця, який, наприклад заліз би до мене в квартиру і випив пляшку кислоти. Хоча іноді смерть справді надто м'яке покарання. Уранові рудники справді краще. Я дав би можливість злочинцям самим обирати між смертю і довічним ув'язненням. Тільки хай працюють і самі себе забезпечують, відмовляться працювати - розстріл. Щодо моральності покарання вбивць смертю. Вважаю цілком прийнятним. А вони думали про мораль коли вбивали? Чому ми маємо їх жаліти. Справді, вбивства бувають різні. Мова не йде про перевищення самозахисту або вбивства з необережності. Можна навіть зрозуміти, якщо чоловік вбиває коханця або тещу, коли хтось перейшов дорогу в бізнесі, або помстився - коли має місце "личная неприязнь". Я наголошую на НЕВМОТИВОВАНИХ вбивствах, вбивства заради задоволення, або при пограбуванні. По TV розказували, як один грабіжник вбив трьох дітей заради мобільних телефонів. А інший вирішив вбити батьків, щоб продати квартиру за борги. Що їм за це дати? Камеру з телевізором? Додано через 2 години 26 хвилин Була б моя дитина маніяком - не послав би, а вчинив як Тарас Бульба. Додано через 2 години 35 хвилин А якщо постав би вибір: або/або. Або вбити злочинця, або він вб"є близьку людину чи друга? Як би Ви вчинили? А за Батьківщину вбили би? Багато людей вбивали і ставали героями для нас, бо вбивали ворогів. Тільки для кожного свої герої: для одних Шухевич, для інших - Жуков. Але це вже інша тема.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Вбивство у поєдинку, для самозахисту, на полі бою тощо - це одне. А вбивство неозброєної людини пострілом у потилицю - це зовсім інше... і наприклад для військового - це нижче гідності. Тому я і кажу, що кат - це ненормальна людина, моральний покруч. І по великому рахунку суспільство, в якому прийнято смертну кару, є морально нездоровим. Камеру з телевізором вбивці давати не слід. До речі, я не впевнений, що це правда про курортні умови ув"язнення Онопрієнка. Звідки ця інформація? Ув"язнений (довічно чи на певний термін) повинен заробляти на себе, на зарплату наглядачам, на будівництво тюрми і тд. А в ідеалі - ще й його жертвам, або їх родичам. Але вбивати - це низько для cучасного суспільства
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? А якщо так. Довічне ув"язнення, але лишати в камері пістолет з однією кулею, або мотузку з милом? Дати право на самогубство. Хай сам вирішує, що йому краще: тюрма чи смерть.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? И за ЧТО их кормить? Он н убил, перед этим поиздевался над жертвой, а ему после всего этого - курорт? Додано через 8 хвилин Жаль, что у нас их нет.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Но он ведь не давал своим жертвам выбора: жить или умирать? Почуму ему надо выбор предоставлять теперь.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Если у военного будет пример извращенца или идиота, он даже думать не будет. И уважение к себе только возрастёт. Он будет знать, что избавил общество от социальноопасного существа. Додано через 11 хвилин ВЕЛИКОЛЕПНО сказанно, но , урод, который убивал, насиловал, действовал не для "самозахисту", а для удовлетворения собственного ЭГО, должен умереть. И он об этом ДОЛЖЕН знать.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Хай помучається над вибором. Додано через 1 хвилину Але у нас багато чого є. Шахти, наприклад. І все одно смертна кара краще, бо дає 100%, що він вже не втече і не візьметься за старе. Додано через 9 хвилин Він своїх жертв не жалів. Чого ми маємо його жаліти? Око за око, зуб за зуб нормальний принцип. Краще навіть за око два ока, за зуб щелепу. Так надійніше.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? А ось інший аргумент: можливість судової помилки. На відміну від ув'язнення, смертна кара безповоротна, так само, як, до речі, і відрубування частин тіла. Якщо через кілька років виявиться, що людину засудили помилково, то що робити? Можна, звичайно, сплатити грошову компенсацію за відрубану руку або сплатити родичам за страченого. Але і те, і те принципово менш "компенсаторне", ніж звільнити ув'язненого з тюрми (теж сплативши компенсацію). Відтак я думаю, що чим менш досконала судова система держави, тим важливіше, щоб у цій державі не було смертної кари.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Якщо США вважають себе самою демократичною державою,а смертна кара в них частково дозволена,а в Україні заборонена,хоча в нас судова система далеко не досконала,я вважаю,що застосування смертної кари має залежати від конкретних випадків застосування,хоча це юридично досить складно зробити.Може застосування смертної кари виносити на суд присяжних?Але в Україні на відміну від Кацапстану і такого нема. Дивіться-на Сході,ну взяти до прикладу Китай чи ісламськи країни дозволена смертна кара,а рівень злочинності набагато менше ніж в США,чи навіть в Україні.Це досить дискусійне питання,можливо його треба обговорювати в суспільстві.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Бо, шановний Шахрай, там є люди набагато вище розвинутi духовно нiж в нас. В нас же не бояться нi бога нi дiтька, бо мать анархiя розваленого совка а не демократiя, так як до прикладу в штатах, як тут згадувалося, побудована на тих самих моральних основах, якi i там щиро переступили пiд час секс революцiї! Моралiсти саме тому i виступають проти, оскiльки хворе саме суспiльство а не поодинокi випадки.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Щодо відрубування частин тіла тут я однозначно проти. Це не тільки не гуманно, а ще й складно і брудно, калюжі крові, крики, потім втратять багато крові і рятувати їх буде не дешево. А що потім їм давати інвалідність і пенсію платити? І взагалі я проти тілесних покарань. Це не гуманно. Смертна кара може бути без болю. Страчений нічого не відчує. Це може бути ін"єкція, або той самий постріл зненацька. Я за смертну кару не як за покарання, а як за захід безпеки. Щодо судових помилок. Смертну кару присуджувати тільки при 100% очевидності, наприклад якщо спіймали нагарячому. І ще я пропонував давати смертну кару на прохання підсудного. Хай сам вирішує, що для нього краще. І я вважаю, що це навіть надто шляхетно. Миттєва смерть це надто дорогий подарунок для злочинця. Доля таке дарує не кожному порядному.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? Я за смертну кару в виключних випадках,але коли її призначає суд присяжних.По крайній мірі більше об"єктивізму.:cowboy:
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? До чого тут жалість? Ми не маємо жаліти вбивцю, ми маємо його ненавидіти і ізолювати від нормальних людей. Жаліти треба не злочинця, а самих себе і саме тому не вбивати його. Вбиваючи людину, не важливо за що, і не важливо який метод для цього вигадаємо, ми також стаємо вбивцями. Це важливо.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? 100% очевидності не буває (див. також гілку "Знання та віра" в розділі "Фільософія і релігія"). Що означає "спіймали на гарячому"? Спіймала все одно якась людина, а вона може брехати або помилятись. Я в більшості випадків проти евтаназії, а якщо йдеться про злочинця, а не про хворого, то тим паче. Відповідно до аксіоматичного принципу №2 моєї моралі (див. гілку "Про природу моралі" в розділі "Фільософія і релігія"), життя цінне саме по собі, навіть якщо його носій жити не хоче.
Відповідь: Як Ви ставитесь до смертної кари? З чим саме? Додано через 7 хвилин Найбільш надійна ізоляція в могилі. Хто саме стає вбивцею? Суспільство, країна? Додано через 11 хвилин Я думаю, що в нашій країні суд присяжних буде менш об"єктивним. Присяжних легше підкупити, ніж суддю, бо вони за своє рішення практично не несуть відповідальності. Додано через 41 хвилину Наступного разу давайте посилання. Я з "дозвонщиків" і не люблю гаяти час на пошуки, цінуйте нас. В данному разі ваш другий принцип суперечить першому, бо якщо істота хоче смерті... От у Вас і колізія. І взагалі, Ви що - Бог, щоб писати мораль і опиратися на неї як на закон? В мене своя мораль. Ваша мораль для Вас.