Як утеплити квартиру? А то постійно сиро та холодно

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем BlueEyedShadow, 12 чер 2017.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Дорожче, ніж пінопласт і мінеральна вата. Але в тих матеріалів теж є свої переваги. Це треба сідати і вичитувати про кожен матеріал, або орендувати майстра, який визначить те, що вам найбільше підходить, бо ви можете й не знати якихось моментів.

2. ТОбто цей пінополістірол не до всіх поверхонь підходить чи як? А ця мінвата та пінопласт більш популярні та вписуються всюди?

3. Немає нічого, що підходило би всьому. Хіба що смерть - одна для всіх.

4. RedRuna

RedRuna Member

Більш популярні - то да, але повністю універсальних матеріалів нема.

5. Сумно якось ви про смерть написали. Майстра звати так не хочеться. В мене є друг, він може мені допомогти з цим, але сказав, щоб матеріали сама шукала та покупала

6. Гм, якщо хочеш позбутися друга - позич йому гроші. Тут схожа ситуація. Якщо що не так зробить - не буде друга. Подумайте, чи варто.
    Он людина вище переживала, що ви своїми руками робитимете)))

7. Є магазини буд та ремонтих матеріалів, які також надають послуги майстрів. Ну от, знайдіть такий, все одно ж матеріали-то купуватимете, і замовте там майстра, який просто дасть рекомендацію щодо вашого випадку. Не думаю, що це буде дорого.

8. RedRuna

RedRuna Member

Ну, ми собі недавно декоративну штукатурку на стіни наносили, то замовляли майстра з Бергге (https://bergge.com/), але це тому, що ми в них і штукатурку купували. Марка-то наша, ціна дешевша, і на патріотичному підйомі вирішили спробувати. Чесно - поки що не жалкуємо. Вам же все-одно, якщо утеплення всередині робитимете, чимось треба буде стіни декорувати, то якщо братимете фарби чи декоративні штукатурки, можу точно сказати, що від Бергге - точно якісний матеріал. Принаймні той, що нам потрапив)

9. Може порадите якісь? Бо я й не чула за можливість такої послуги.

10. RedRuna

RedRuna Member

Ну, ми собі недавно декоративну штукатурку на стіни наносили, то замовляли майстра з Бергге (Bergge - официальный сайт производителя - производство краски для стен и потолка, грунтовка для стен, акриловая штукатурка, клей для стеклохолста, силиконовая штукатурка, шпаклевка для стен, малярный стеклохолст, лазурь для дерева, клей для обоев, декоративная краска, декоративная штукатурка, фасадная штукатурка, декоративный воск), але це тому, що ми в них і штукатурку купували. Марка-то наша, ціна дешевша, і на патріотичному підйомі вирішили спробувати. Чесно - поки що не жалкуємо. Вам же все-одно, якщо утеплення всередині робитимете, чимось треба буде стіни декорувати, то якщо братимете фарби чи декоративні штукатурки, можу точно сказати, що від Бергге - точно якісний матеріал. Принаймні той, що нам потрапив)

11. Гм, дякую, мабуть скористаюся вашими порадами, та послухаю, що мені ті майстри попідбирають.

12. RedRuna

RedRuna Member

На здоров*я)

13. Вдало вам!

14. DenisMerkushko

DenisMerkushko миється в бані

Про це треба думати ще на етапі проектування будівництва або ремонту. Найпростіший метод - підкладка для підлоги або теплу підлогу зробити. Але ж тут теж треба майстрів наймати, які зроблять все по нормам. Я поки рятуюсь від холоду радіаторним обігрівачем, по типу як тут obud.com.ua/bytovaya-tehnika/klimaticheskaya-tehnika/maslyanye-obogrevateli

15. Lileto

Lileto Member

У нас схожа ситуація була. Будинок старий, ще від бабусі дістався, сирість і пліснява, як згадаю....жах:bad:
    Нам допомогла заміна опалювального обладнання. Коли обирали газовий котел, на одному сайті добрі люди підказали звернути увагу на двоконтурний котел - такі мають додаткову функцію нагріву гарячої води. Такий і обрали. А до нього під'єднали "кустарну" водяну теплу підлогу, яку пустили на кухню і ванну кімнату. Мені здається саме тепла підлога і підсушує повітря. Зараз я мрію про теплу підлогу у всіх кімнатах.
    Може і Вам такий варіант підійде? Правда у квртирі можливо встановти лиш електричну теплу підлогу.

16. Якщо маєте особняк, то чудовим варіантом буде купити сонячну геліосистему. Вона використовується як для обігріву води, так і для отеплення. Значна економія коштів, скажу я вам. Як варіант: Готові сонячні геліосистеми для ГВП. Знижка до 12% від компанії Правильне електроживлення

17. Malko

Malko New Member

Чим же закінчилось? Ви самі драбину пішли шукати чи викликали майстра? на якому матеріалі зупинились? яка площа? у скільки обійшлось?
    Намітив план утеплення (електропідлога, думаю чи довбати дирку під рекуператор, наче крута штука), тепер хочу кошти підрахувати

а де твій аватар? :)