Треба дивитися на дату виготовлення. Буквально минулого тижня були з Вадимом - кавоваром - в одному крутому (без іронії, справді висока кухня і все, що має бути), в якого поруч із класною їжею й чудовими винами подають просто гидотну каву. Він подивився на апарат - апарат добрий. Попросив показати, як працює баріста - більш-менш (тобто не настільки зле, щоб робити таку люру). Зрештою показали йому каву, привезену три тижні тому. А їй уже майже рік. От і секрет люри.
Мені головне шоб вставляла! І шоб не нудно було пити. В мене великі сумніви шо я доросту до професійного домашнього кавоваріння чи до кавоварки. Шо треба - налив води, випив кави і пішов. З коліжанками не сиджу три годині за горнєтком, нема часу. До речі колись писав шо кожні 100 метрів кавоварки на колесах каву продають, Лайно неймовірне, перепробува де тільки міг. Ну і фірмова скнарність наших торгашів - пишуть 200 мл, наливають 100, пишуть 100 - наливають 50. Поскіки я люблю випити здоровий стакан, то ніхто мені такої послуги забезпечити не може, хіба шо "Кофе Хауз", (який до речі москальська мережа), ну і там такий стакан кави обійдеться в 25-30 грн. І в них є елементарно кришечки закрити тоту каву шоб не розхлюпати по дорозі, і всякі там трубочки і все решту. А в аматорів-кавоварів на колесах нічого немає. Ще раз пробував в магазині купити кави, там типу кавопункт такий, кажу "Можете мені великий стакан зробити?", вона каже "Звичайно! Без проблем!", взяла середній стакан (не великий!) і налила пів-стакана (!), я кажу "Можете хоча б води долити до верху?", вона "Звичайно!", зробила вигляд шо ллє, а насправді не долила (!). Оце наша реальність і повага до споживача.
Дзеко, я думав ми про каву говоримо, а мова була просто про дозу кофеїну. В такому разі рекомендую пити "будильник", або просто змішувати каву з колою. Налили тоб півгорнятка, а ти туди бах - коли долив. Буш вставлений по самі какао-боби
Чо? Якшо я кажу шоб не нудно було пити - це значить для мене є важливим смак. В гарячу каву холодну колу чи шо? Шось такий собі рецепт. Тоді можна "Ред Була" випити і все.
Дуже простий спосіб приготування кави у "французському пресі" (як у Дехтера), лише підберіть каву, яка Вам смакує (смак і помол) і не перетримайте (4-5 хв достатньо) - бо згіркне
особисто, френч-пресу немаю (хотіла придбати, але передумала), маю джезву, маю перкулятор і електро кавоварку. Коли купляю каву в зернах, то мелю, залежно від приготування ... на слух
В "Великій Кишені" мелють каву і продають, там без назви, просто по країні походження. Купив бразильської, нічого така, подобається, "тонізуючий ефект" в неї не різкий, а плавний.
Dzeko, раджу Вам взагалі забути дорогу в цей рашистський заклад. Де-де, а у Львові безліч місць, де можна випити смачну каву
Правильна кава! Пропоную цікавий рецепт приготування правильної кави в турці. Багато гурманів стверджують, що істинна кави – це кава, зварена в турці. Можна повірити їм на слово, можна пошукати в рунеті відгуки антагоністів, а можна спробувати зварити каву і вирішити хто правий самостійно. Що нам знадобиться для його приготування? Ну, по-перше, це, звичайно ж, сама кава, турка (мідна), ложечка з довгою ручкою (краще срібна), плита, вода холодна, але не з під крана. Не обов’язковими, але бажаними інгредієнтами є прянощі, тут вже вступають в дію ваші смакові переваги: імбир, кардамон, кориця, мускатний горіх. Цукор, краще тростинний або мед. Так само наявність молока або вершків вітається у їх шанувальників. Хоча любителі кави стверджують що це смертний гріх – псувати каву молоком, запевняю, це не так. Смак кави буде трохи змінений, але це не так страшно. Деталі приготування читайте тут - http://prokavu.info/archives/577
питання до фахівців. Яку можете дати оцінку такому приладу: http://bt.rozetka.com.ua/gorenje-tcm-300-w/p197689/comments/page=2/#tab=all мені сподобалася задумка - джезва с вмонтованим підігрівачем. Щоб поряд з копьютером ставити і заварювати. Тільки ось пластиковий корпус, себто сама ємність для кави, не викликає довіри.