Як приготувати справжню каву?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Leri, 23 січ 2010.

1. Finya

Finya enjoy the silence

навiть якщо привезена на тижнi?

2. Bambook

Bambook Persona non grata

Треба дивитися на дату виготовлення. Буквально минулого тижня були з Вадимом - кавоваром - в одному крутому (без іронії, справді висока кухня і все, що має бути), в якого поруч із класною їжею й чудовими винами подають просто гидотну каву. Він подивився на апарат - апарат добрий. Попросив показати, як працює баріста - більш-менш (тобто не настільки зле, щоб робити таку люру). Зрештою показали йому каву, привезену три тижні тому. А їй уже майже рік. От і секрет люри.

• Подобається Подобається x 1
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мені головне шоб вставляла! І шоб не нудно було пити.

о_О

В мене великі сумніви шо я доросту до професійного домашнього кавоваріння чи до кавоварки. Шо треба - налив води, випив кави і пішов. З коліжанками не сиджу три годині за горнєтком, нема часу.

До речі колись писав шо кожні 100 метрів кавоварки на колесах каву продають, Лайно неймовірне, перепробува де тільки міг. Ну і фірмова скнарність наших торгашів - пишуть 200 мл, наливають 100, пишуть 100 - наливають 50. Поскіки я люблю випити здоровий стакан, то ніхто мені такої послуги забезпечити не може, хіба шо "Кофе Хауз", (який до речі москальська мережа), ну і там такий стакан кави обійдеться в 25-30 грн. І в них є елементарно кришечки закрити тоту каву шоб не розхлюпати по дорозі, і всякі там трубочки і все решту. А в аматорів-кавоварів на колесах нічого немає. Ще раз пробував в магазині купити кави, там типу кавопункт такий, кажу "Можете мені великий стакан зробити?", вона каже "Звичайно! Без проблем!", взяла середній стакан (не великий!) і налила пів-стакана (!), я кажу "Можете хоча б води долити до верху?", вона "Звичайно!", зробила вигляд шо ллє, а насправді не долила (!). Оце наша реальність і повага до споживача.

4. Bambook

Дзеко, я думав ми про каву говоримо, а мова була просто про дозу кофеїну. В такому разі рекомендую пити "будильник", або просто змішувати каву з колою. Налили тоб півгорнятка, а ти туди бах - коли долив.
    Буш вставлений по самі какао-боби ;)

• Подобається Подобається x 2
  5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чо? Якшо я кажу шоб не нудно було пити - це значить для мене є важливим смак.

В гарячу каву холодну колу чи шо? Шось такий собі рецепт. Тоді можна "Ред Була" випити і все.

6. Дуже простий спосіб приготування кави у "французському пресі" (як у Дехтера), лише підберіть каву, яка Вам смакує (смак і помол) і не перетримайте (4-5 хв достатньо) - бо згіркне

7. Bambook

Смак таки треба підбирати, а от помол для френч-пресу є спеціальний, не варто підбирати на око :)

8. :) особисто, френч-пресу немаю (хотіла придбати, але передумала), маю джезву, маю перкулятор і електро кавоварку. Коли купляю каву в зернах, то мелю, залежно від приготування ... на слух :mocking:

9. Olenall

Olenall миється в бані

купили машину для приготування. зручно - швидко, але заварна смачніша

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В "Великій Кишені" мелють каву і продають, там без назви, просто по країні походження. Купив бразильської, нічого така, подобається, "тонізуючий ефект" в неї не різкий, а плавний.

11. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У мене є. Але люблю каву з джезви.
    Френчем добре молоко на пінку до кави збивати:)

12. Olenall

Olenall миється в бані

а я маю, але щось мені не сподобалось мабудь помелено не так, а як треба?

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Був зайшов в "Кофе Хауз", купити капучіно, кажуть 39 гривень за капучіно, обнагліли.

14. Hailie

Hailie Втілювачка мрій

Dzeko, раджу Вам взагалі забути дорогу в цей рашистський заклад.
    Де-де, а у Львові безліч місць, де можна випити смачну каву:cofee:

• Подобається Подобається x 3
  15. Finya

Finya enjoy the silence

Так, а якщо на Лаваццi дата до 16 року, що скажете, пане Бамбук?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

теж купив, а заварна мені гірше смакує.

17. borneo

borneo New Member

Правильна кава!

Пропоную цікавий рецепт приготування правильної кави в турці.
    Багато гурманів стверджують, що істинна кави – це кава, зварена в турці. Можна повірити їм на слово, можна пошукати в рунеті відгуки антагоністів, а можна спробувати зварити каву і вирішити хто правий самостійно.
    Що нам знадобиться для його приготування?
    Ну, по-перше, це, звичайно ж, сама кава, турка (мідна), ложечка з довгою ручкою (краще срібна), плита, вода холодна, але не з під крана.
    Не обов’язковими, але бажаними інгредієнтами є прянощі, тут вже вступають в дію ваші смакові переваги: імбир, кардамон, кориця, мускатний горіх.

Цукор, краще тростинний або мед. Так само наявність молока або вершків вітається у їх шанувальників. Хоча любителі кави стверджують що це смертний гріх – псувати каву молоком, запевняю, це не так. Смак кави буде трохи змінений, але це не так страшно.:yahoo:
    Деталі приготування читайте тут - http://prokavu.info/archives/577

18. Pavel Chavyr

Pavel Chavyr Well-Known Member

аж закортіло

19. Bambook

в джезві, бляха-муха, в джезві!
    Турка - це райцентр у Львівській області!

20. Pavel Chavyr

Pavel Chavyr Well-Known Member

питання до фахівців. Яку можете дати оцінку такому приладу:
    http://bt.rozetka.com.ua/gorenje-tcm-300-w/p197689/comments/page=2/#tab=all
    мені сподобалася задумка - джезва с вмонтованим підігрівачем. Щоб поряд з копьютером ставити і заварювати.
    Тільки ось пластиковий корпус, себто сама ємність для кави, не викликає довіри.

а де твій аватар? :)