Як приготувати справжню каву?

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Leri, 23 січ 2010.

  1. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Жах. Як можна купувати продукт, на якому написано "Еспрессо" в нібито україномовному варіанті?
    Слово "кава" в цьому випадкуне вживаю, воно не надто доречне.
     
  2. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    А яку купити? Таку шо не треба замовляти через кума швагра, а в магазині є.
     
  3. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Ідеш у Світ кави і береш будь-яку, на свій смак (там усі якісні). Ідеш в Крамницю Під Кумпелем (біля оперного, в Арсенах на Чорновола і на Патона) і береш "міцну".
    Можна просто пошукати в супермаркеті від виробника "Віденська кава". Але тра дивитися на склад. Має бути 100% арабіка. Ну і дата виготовлення щоб була у 2014 році.
     
  4. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    А, це все у Львові, не куплю значить. "Кава зі Львова" всюди продається, а таке як ти написав я не бачив ніде.
     
  5. mrochkizm

    mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

    Dzeko, як Вам Галка Гердан або Галка По Східному? Колись, коли закінчувалася кава, яку
    то брала дві, які вище назвала, досить пристойний смак. Також можу сказати, що інколи в невеличких магазинах можна знайти Якобс з німецьким штрих-кодом і з інформацією на упаковці повністю німецькою мовою - це зоооовсім інший смак, ніж у Якобса, на упаковці якого інформація укр./рос.
     
  6. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Треба пробувати.

    Маєте на увазі контрафакт?:))) Я в маленьких магазинах рідко буваю, в великих купую пару раз в тиждень все шо треба. Там валом кави імпортної, більшість італійської, але поскільки вона по ціні від 50 до 100 грн. пачка, то хотілося б точно знати яка хороша, а то вічно купиш якийсь непотріб - і гроші на вітер.

    То мені подобалася "Жокей", але поскільки вона москальського виробництва, то не підоймається рука брати.
     
  7. mrochkizm

    mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

    не знаю, чи то контрафакт, ніколи не цікавилася походженням, бо лише зрідка бачила і купувала той німецький Якобс у нас, але різниця в смаку була відчутна. Останні років 5 маю каву в зернах, яку мелю і готую, привезена з-за кордону, в нас таку не продають.
    От італійську я чомусь терпіти не можу, не йде вона мені і все. Хоч багато людей хвалять.
    Мені теж подобалася колись, але зараз з принципу не куплю.


    Неподалік мого будинку продають каву та інші товари з Польщі, Італії і т.д., люди звідти привозять і тут торгують, треба буде колись спробувати, в зернах там теж є.
     
  8. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Ну от, так завжди. :dntknw: В мене теж була привезена "Старбакс", то вже закінчилася.


    Я заходив недавно, там така сама кава як в супермаркеті, і ціни такі самі. Ну і те саме - які шанси відразу на файну натрапити. В мене так само чаю завжди 6 пачок стоїть, ніяк не закінчаться.
     
  9. Bambook

    Bambook Persona non grata

    :facepalm:

    Ми про каву чи про кавоподібні напої?

    Для Дзека окремо:
    Віденську каву, якщо перебуваєш у Франику або Києві, можна пошукати в Сільпо, може ще в Фуршеті.
    Це найкраща з ширпотребних кав, хоча, звісно, і це профанація. Справді добра кава - свіжообсмажена.
    У Києві таку можна купити в "Чашці", у Франику - в "Говорить Івано-Франківськ".
     
  10. mrochkizm

    mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

    Ну привіт, в галки завжди була добра кава.
     
  11. Bambook

    Bambook Persona non grata

    100-відсоткова арабіка в магазині, та й то лише з тих, які найдорожчі.
    Але не в упаковці, а тим більше не ширвжиткові варіанти типу "Гердану".
    Хоча, ото дочитав що Дзекові подобалася Жокей - то він може і Гердан від Галки спробувати. Галка пакована і Жокей - то одного рівня псевдокавовий ширвжиток. Зрештою, воно в будь-якому разі краще, ніж та його "Кава зі Львова".
     
  12. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Я п'ю каву Іллі, зробленій на артезіанській питній воді.
     
  13. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Сподіваюся, ту, що для італійського ринку зроблена, а не для українського?
    Ну і справді, питання води теж важливе. Має бути джерельна або відфільтрована вугільним фільтром, або ж спеціально розлита для того (Аква Лайф, наприклад).
     
  14. Finya

    Finya enjoy the silence

    Вищеназванi не можу пити. А Якобс з украiнськими написами - кращий, нiж з польськими) П"ю Lavazza Rossa, поки не натрапила на неi, iталiйську теж не любила.
     
  15. mrochkizm

    mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

    А мені вона зовсім не подобається :)

    Ми вже тут почали про смаки сперечатися, що в принципі невдячна справа, а за тиждень Дзеко взагалі приголомшить всіх, що розчинну каву купив :)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Я не сперечаюся про смаки. Саме зараз допомагаю відкрити кавярню дядькові, який чемпіон Британії з професійного приготування кави в джезві, і зайняв шосте місце в світі. Трохи вчуся, що до чого. Оперую лише професійними оцінками ;)

    (відповідно до них, на жаль, Якобс теж не зовсім кава, що з українськими написами, що з польськими :sad: )
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Що до кави.

    Вода має бути не тверда, добре, як через вугілля пройдена.


    Каву треба вибирати, або бажано, не по Якобс/Галка, а просто треба підійти до спеціалізованих магазинчиків по каві і вибрати собі каву в зернах. При виборі треба розуміти, що кава, як і яблука є різні і є такі, що ростуть десь там при дорозі, образно кажучи, а є породиста кава. Що значить породиста? Означає не мішанина різних сортів, а дійсно сорт. Наприклад, кава "Нікарагуа", або ще якийсь сорт, але не там, типу "ароматна", чи ще щось подібне.
     
  18. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Миху, от я й кажу: породиста кава є у Львові або в Світі кави (всі сорти), або в Крамниці під Кумпелем (лише один із двох сортів, та, яка "міцна"), або найдорожча арабіка "Галки". З таких, що продаються в супермаркетах - це лише "Віденська кава", але теж далеко не всі, треба читати на етикетці походження.
    Окрім того, дуже важливо, коли обсмажена кава. Через місяць після обсмаження кава починає втрачати свої якості. Навіть герметично запакована кава через півроку вже практично мертва. І отут найбльша проблема італійських кав, які продаються в Україні чи інших країнах пост-совка - дуже часто це вже відсортована стара кава, яка не продалася в Європі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Finya

    Finya enjoy the silence



    ---------- Додано в 12:05 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

     
  20. Bambook

    Bambook Persona non grata

    не забувайте ще й про те, що кожна кава вимагає правильного приготування.
    Часто люди купують каву для еспресо, варять у джезві або мокка, і скаржаться, що вона недобра :)
    Для кожного способу приготування є свій помол кави, граматура, температура тощо.
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)