Готувати каву це так само як ходити в туалет (вибачайте за некоректне порівняння) - як зручно, так і робиш )))
Для когось приготування кави - ритуал, дійство, філософія.......... Я не можу готувати каву...ну як просто налити води.Я завжди над нею колдую.
До того і веду, раз хтось заливає в чашці, значить це приносить задоволення, так сам як вам ваш ритуал, нє?
Нічого складного в приготуванні кави немає) Наприклад я беру турку (вона в мене маленька,чуть меньш ніж 200 мл), кладу в неї чайну ложку кави с горкою(кому як, а мені подобоється Egoist,Totti і Paulig), заливаю водою (іноді гарячею) і ставлю на середній вогонь, як тільки появляться бульбашки (ні в якому разі не довожу до кипіння,бо вже не смачно) знімаю і заливаю у чашку і смачного
Дуже просто. Береш малого на одну руку, іншою намацуєш кавоварку, потім каву, потім ложку. Відводиш руку з малим трохи вбік, шоб він не тяпнув по ложці з кавою і не довелося в процес включати миття підлоги. Засипаєш каву в кавоварку, малого ставиш на кілька секунд на підлогу, закручуєш кавоварку і швиденько ставиш на вогонь. Береш малого на руки. Чекаєш, поки звариться, надпиваєш ковточок, після чого розплющуються очі. Бачиш, що сам розсипав трохи кави на підлогу, знову кладеш малого на одну руку, в іншу береш шмату, витираєш підлогу, помічаєш, що малий встиг встромити в розсипану каву руку, миєш малому руку. Після цього можна розбудити дружину, піти почистити зуби, зготувати малому сніданок, погодувати, налити каву в горнятка, зрозуміти, що вона зовсім холодна, помити кавоварку, засипати каву, зварити і йти насолоджуватися напоєм
Молодым людям я советую учится варить кофе, меня научила мама, в мельхиоровой турке, по восточному. Это производило громадное впечатление на девушек, к сожалению и на мою первую жену, у нею турка и осталась
А в мене турка з чорної глини...зі Львова... Кава з неї має надзвичайно особливий смак , а аромат шлейф пам"яті...
За тією ж логікою: Якщо кава - то вона не зі Львова, а з Ефіопії. Якщо шоколад, то він не зі Львова, а з Мексики. Якщо банош - то він не з Гуцульщини, а з Румунії... Якщо автомобіль - то він не з Німеччини, а з Давнього Риму...