Як побороти хвилювання?

Discussion in 'Всяке різне' started by Mazerati, Jul 6, 2010.

1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

після кави мною би напевно взагалі почало трусити...А так...хвилювалась я дуже сильно (седасен не встигла купити), а коли HR сказала, що змушена мені відмовити, бо в мене немає профільної освіти, то трохи попустило...ще слово за слово і мені запропонували таки написати тест зі всіма. Завтра має бути бути результат.Але, навіть , якщо мене не візьмуть, то буду пробувати свої сили в інших компаніях.
    але проблема з хвилюванням все таки залишається актуальною , не знаю чи можливо то подолати раз і назавжди...:ninja:

2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо у вас попереду щось відповідальне, то варто

1) Підготуватись, а не сидіти і 3 дні перед тим труситися.
    2) Варто "прокрутити в мізку" те, що буде, або не буде після тої важливої події. Ну, наприклад - якщо я здам диплом, я куплю кілька квіточок, сплету віночок, і у віночку ходитиму цілий вечір. :))) Або: якщо я не здам диплом, то я одягну одну шкарпетку білу, а другу зелену, і так ходитиму цілий вечір. :))) Зрозуміло, то напівжарти. Але з собою також треба жартувати.
    3)Планувати свою діяльність. Страх виникає від невідомості. А невідомість - від того, що ми не спланували майбутнє. Очікуючи на невдачу, ми повинні мати 3 шляхи виходу з неї! Тобто. якщо мене не візьмуть на роботу ТУТ, то я маю ще ось такий, такий і такий варіянт. І тоді плювати, що вам скажуть на співбесіді.
    4)Не жеріть ніяких таблеток, бо то шлях до залежності. Найкраще - перед виходом подивіться улюблену комедію, з таким розрахунком, щоб вона закінчилася якраз перед виходом. Будете мати кращий настрій.

• Подобається Подобається x 3
  3. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА мандрівниця-рукодільниця

4. found

found Well-Known Member

Mazerati, то Ви в сферу IT влаштовуєтесь?

• Подобається Подобається x 1
  5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Підтримую на всі 100% (правда перший раз чую шо Mazerati в ІТ хоче), але профільна освіта там не обовязкова, хоча і не завадить. В нас вчать більше інженерів, а не програмістів чи тестерів. А от досвід роботи (для початку навіть не комерційний) дуже би згодився.

6. Mazerati

7. ГаЛоЧкА

вийде те, що будете працювати там де захочете, якщо дійсно цього хочете, ІТ контор у Львові вдосталь, спочатку можливо і за невелику платню, але це на деякий період, для здобуття досвіду...

8. Mazerati

9. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Тіко їм таке не скажіть бо той хто не хоче зарплати напевно точно нічо не вміє. (не моя думка, а гіпотетично їхня)

10. Mazerati

11. ГаЛоЧкА

нееееееееееееее, зп має бути!! це ж не волонтерство, а робота!

• Подобається Подобається x 2
  12. found

found Well-Known Member

Не зовсім))) Той, хто не хоче зарплати, той точно хоче навчитись, інвестувати свій час в майбутнє, в таких людях є значний потенціал :) і вони вже по певній причині визначились з напрямком дороги, по якій хочуть іти. Але бажання працювати без зарплати довго не живе, ну якщо у Вас немає інших джерел доходу.

Гляньте фільм "В погоні за щастям" з Віллом Смітом. Там побачите пів року роботи без зарплати з метою впіймати свою птицю-щастя і чим це все закінчилось.

Mazerati, то куди і ким Ви влаштовуєтесь? IT-сфера широка)
    Може допоможу порадою) І що уже вмієте?

---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:47 ----------

Навіть випробувальний термін оплачується.

• Подобається Подобається x 2
  13. adviser

adviser Well-Known Member

Mazerati, згідно ваших попередніх постах - ви не достатньо впевнені в собі.
    Як для вас, то в майбутньому кілька основних пунктів, що до долання проблемки.
    - Це, що ви признаєте свої проблемки, це вже пів справи;
    - Перед співбесідами складіть приблизний план розмови (відповідей);
    - Потренуйтесь вдома перед дзеркалом;
    - Безпосередньо перед співбесідою та під час співбесіди уявіть собі , що це тренування, а не екзамен! При тренуваннях для людей менш важливий результат.
    - візьміть з собою когось для підтримки, тільки щоб вона не говорила фрази :"Не хвилюйся!" в голос.
    Частка "Не" не сприймається мізками. І "Він" починає хвилюватись.
    - Надійтесь на себе та на Всевишнього.

• Подобається Подобається x 4
  14. found

found Well-Known Member

Знаєте, оператори Київстару ніколи не вживають таких слів, як "проблема"))
    Вони називають такі речі "невирішеними питаннями".

Немає в дівчини "проблемок" і "проблем". Це притаманно більшості, просто одні уже знають засоби самозаспокоювання, інші - ще шукають на форумах.

Частка "Не" якраз добре сприймається мізками і несе в собі негатив. Таких часток потрібно уникати. Замість фрази "Я не провалю співбесіду" потрібно вживати "Я пройду співбесіду!".

До речі, Mazerati, на співбесідах уникайте слів із часткою "Не".
    Досвідчені рекрутери складають Ваш психологічний портрет якраз по таких дрібницях, оскільки крім професійних здібностей працівник повинен вміти працювати в колективі і т.д.

Наприклад, при вживанні таких фраз, як "на попередній роботі мені не сподобалось...", "я хотіла б щоб робота була недалеко від мого місця проживання", "щоб недовго добиратись на роботу" і т.д. Ви засвідчуєте, що Ви постійно чимось незадоволені...

При розгляді двох кандидатів з одинаковим рівнем навиків та досвідом віддадуть перевагу більш позитивнішому)))

15. ГаЛоЧкА

та ну... по моєму ви глибоко помиляєтесь... Мазераті впевнена в собі особистість, яка доб)ється того чого бажає...!!!

16. majolika

majolika Well-Known Member

Для подолання хвилювання дуже ефективним "є подібне лікувати подібним". Влаштовуйте собі самостійно ситуації, які викликають у вас хвилювання, є важкими для вас, але не є важливими. Вчіться тримати себе в руках, вести бесіду, контролювати емоції і розслаблятися. З часом вам все легше буде опановувати себе. Тренуйтеся "на кошках" - на інших співбесідах (фірм, куди вам не дуже то і треба), на працівниках жеків, торгуйтеся на базарах. Отримуйте досвід!
    Бавтеся в такий собі театр одного актора - це дає результат. Перевірено на собі :)

17. adviser

adviser Well-Known Member

1)Читайте уважно пост №54 - в ньому про це я і наголошував. Ось відривок мого повідомлення:
    2) Де ви бачили в моєму пості слово "проблема"?
    Ось дослівно:
    Акцент на слові "долання", а проблему я назвав пестливо "проблемка". Особисто вам , щоб пояснити цей психологічний фінт - мені потрібно списати листок формату А-4. Не в образу сказав, а просто, ви дещо знову недобачите і врешті решт ми вийдемо за тему (в кращому варіанті, а в гіршому - люди переходять на особистості):)

18. stefka

stefka Well-Known Member

Маю власний рецепт від надмірного хвилювання у відповідальних ситуаціях:
    1) При публічних виступах дивлюся не на тих що сидять у першому ряду, чи президії, а на останній ряд.
    2) Займаю розум молитвою-мантрою "Господи Ісусе Христе, помилуй мене грішного". Повторюю її подумки, невпинно і ритмічно.
    3) Перед виступом, чи важливою розмовою, подумки складаю план розмови, тобто виділяю 2-3 найважливіші моменти, які не можна забути і навколо яких має бути побудоване все про що збираюся говорити.
    Отаке...)))

19. Peri

Peri Well-Known Member

-гарно допомагає.

ще,можна уявити,що співбесіда уже відбулася і відбулася добре, і що то вже наступний день після неї,т.т. жити і вести себе так,ніби уже все позаду:)

...кожна співбесіда(...)-це репетиція до наступної...Що має бути Вашим,буде:)

20. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

А ше мені подумалося шо якшо в нашому житті не буде переживань то буде зовсім нудно.
    Якби ми не переживали за захист диплому то то би було буденно. Шо диплом здав шо поснідав. А то ж подія, є шо внукам розказувати. Так шо переживайте на здоровя і хай життя буде кольоровим. :)

а де твій аватар? :)