Як нас дурять в супермаркеті

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Dr. Shutup, 5 гру 2007.

?

Що Вас найбільше дратує в супермаркетах?

Голосування закрито 30 січ 2008.
  1. Відсутність вільних камер зберігання

27,8%
  2. Промоутери, представники та інші реп'яхи

25,9%
  3. Протерміновані продукти

64,8%
  4. Штовханина візками

29,6%
  5. Відділ товарів для тварин

9,3%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Locke

Locke невиправний реаліст

Так все правильно, жодного обману. Знижка ж то "до 70%". А хіба 15, 10 і 5 процентів то є більше 70%? :)

В тому то й справа, що ведуться. Як казав один гуморист: ціна зі знижкою, це реальна ціна товару, включаючи заробіток продавця, після того, коли значну частину товару впарили лохам по завищеній ціні.
    Користуючись тим, що переважно покупці не проводять моніторингу цін і не знають ціни на товар в інших торгових мережах, запросто ввести покупців в оману. Особливо, коли цей товар не є товаром повсякденного попиту. Кілька років тому шукав собі лазерний принтер певної моделі. В універмазі "Львів" на останніх поверхах тоді був магазин техніки. Там якраз були передсвяткові знижки 10-15%. Той принтер із знижкою коштував 1000 грн. Через 100 метрів в Фокстроті (не самий дешевий магазин) він коштував без знижки 916 грн. В результаті купив ще в іншому магазині без знижки за 836 грн.
    Часто так звані знижки є простим обманом покупців. Товар коштував скажімо 1000 грн. Потім він на кілька днів зникає з вітрини і з"являється з цінником: стара ціна 1250, нова ціна 1050. Хороша "знижка", не правда? Тому, в кого гроші не падають з неба, потрібно заздалегідь вивчити ціни на даний товар в магазинах, в Інтернеті, щоби потім не клюнути на лохотрон.

• Подобається Подобається x 7
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А я про розміри товарів напишу.
    Не знаю чи в наших супермаркетах вже є на цінниках ціна за кг (дуже зручно), якщо нема, то треба рахувати. Так от, ми звикли до того, що купити одну банку 500 г чогось коштує дешевше, ніж дві банки по 250 г. Чи там кіло дешевше, ніж два по пів кіло. І тут то вони нас і ловлять! :) Ось так і мій чоловік хотів добре діло зробити - купити велику шоколадку. А ціна за кг була на 10 злотих більша, ніж ціна на ту саму шоколадку, тільки маленьку! о_О Таким способом теж добре шукати менші ціни між конкурентними марками: адже упаковки бувають найрізноманітніших розмірів! 125 г, 175 г, 325 г тощо. Виглядають однаково, ціни різні - беремо дешевше. А на справді воно дорожче, бо упаковка ж то менша! Навіщо платити більше? ;)

• Подобається Подобається x 5
  3. Меня в супермаркетах убивает, когда рядом на полке стоит один и тот же товар, но по разным ценам. Например, кофе одной и той же (нужной тебе) марки с разницей рублей в 60-80 за банку. Продавцы отвечают "другой завоз". Крутишь эти банки и так и сяк, смотришь на штрих-код, на обозначения завода-изготовителя, ну всё кроме даты изготовления одно и то же! И дата изготовления несущественно отличается, на пару месяцев, срок годности ещё нескор кончается. В итоге независимо от того, взял банку или не взял, чувствуешь, что кто-то в этой ситуации облажался... :)))

4. Ravin

Ravin Well-Known Member

Этот фокус уже давно гуляет.
    Особенно в красках. Когда все делали фасовку по 1 кг, появились умники и делали по 0,9кг, а потом и вообще перешли на 0,8кг и 0,75кг.
    С виду вроде бы литр, а там уже...- пошли заморочки по полной.
    Особенно в этом, в своё время, преуспела "Зебра".
    Для многих до сих пор... есть фасовка 1л и 3л., а вес даже не смотрят.
    Человеку который не каждый день красит некогда проводить глубокие исследования в весовых заморочках.:dntknw:

5. - это потому, что БОЛЬШАЯ шоколадка, это не маленькая шоколадка и не две маленьких шоколадки и даже не куча маленьких шоколадок. Большой шоколадкой можно кого-то поблагодарить за что-то, что стоит намноого больше. А мешком шоколада не благодарят, Тем более - "двумя маленькими шоколадками" :) Или просто обрадовать человека, который любит шоколад можно. А ящик шоколадок ему подаришь - он и о здоровье вспомнит... Вот потому Большая шоколадка и дорогая такая "за кг" :)

• Подобається Подобається x 3
  6. Ravin

Ravin Well-Known Member

о_Оо_Оо_О:mocking:

7. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Але по логіці - на дві маленькі шоколадки йде більше обгортки, вони полюбе мають коштувати дорожче.. Ну але панти дароже дєнєг :)))

• Подобається Подобається x 1
  8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А у вас не вказують на ціннику ціну за кілограм? Тут - так.

9. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Точно! Купляю каву 40 грн.пачка,на полиці вище така сама тільки з подарунком -коробочка міні шоколадок.Крутила,вертіла..не можу зрозуміти в чому тут прикол..і термін виготовленянормальний і на смак добре....Не можу зрозуміти.

10. Honda

Honda Well-Known Member

прикол в середині, напевно:))

11. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

та ні..я вже другий раз купую і нічого такого не помітила.Шоколадки класні,кава нормальна..

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Вказують, я ж написала, що ціна за кг ;)

13. Un.Known

А в чому тоді проблема?

Ніхто не дурить, чесно пишуть, що за скільки. )

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Тоді взагалі проблем нема, якщо купуємо заморожену рибу за ціну, яка на ціннику, навіть якщо 30% ваги - це вода. Нема проблем, якщо купуємо по акції товар за вищу ціну, ніж він був день перед тим на прилавку. Нема проблем, якщо купуємо зіпсуте, бо ціна там же правдива.. Так виходить? ;)
    Мова не тільки про те на чому нас надурюють по справжньому, а і про те як вони заробляють на нашій неуважності, байдужості тощо.

• Подобається Подобається x 3
  15. Un.Known

Ні, не так.

Це не до порівняння речі.

Наморожена риба - грабіж, товар по "акції" - для лінивих, а зіпсуте - ну, бачили очі... І якщо у цих випадках заробляють на прихованих недоліках, то у випадку з шоколадом - ніхто не приховує, скільки він коштує.

16. Ravin

Ravin Well-Known Member

Сначала вбивают в голову:
    - чем больше, тем дешевле.
    А потом идут против этой, уже вбитой, логики.
    Надо быть внимательнее.:dntknw:

• Подобається Подобається x 4
  17. Summer

Summer Well-Known Member

і я проте, не купували би ту гречку, а зара роблять ажіотаж з мукою, на черзі вже вівсяні пластівці.... вже пишуть неврожай.... а не купити, а нехай стоїть, а нехай скинуть ту цін, де , де такі ціни лупити, такі націнки....
    а про кінгкрос скажу, шо я не піддалася на то шоу знижки, бо цілком ясно було шо то за знижки будуть...спочатку накрутка 50% , а потім знижка 30% і хто заробив? ;)

18. nastinka

nastinka відсутня

в нас вказують, вже звикла. :) дуже зручно

---------- Додано в 05:53 ---------- Попередній допис був написаний в 05:49 ----------

але в нас ціни вищі ніж в європі на все, хоча б мало бути дешевше набагто, так як то все тут робиться. дурдом

19. Ravin

Ravin Well-Known Member

Больше всех, как всегда, заработали нефтяники, вернее, продавцы бензина.:pardon:

20. Ravin

Ravin Well-Known Member

Только что говорил по телефону со знакомым насчет "скидочной" ночи в Ошане...
    Так там история интересная... их тоже поимели по полной.
    Оказывается у нас есть люди уже знакомые с подобными распродажами и они уже подготовились к ней соответственно.
    Приходили в старье и снимая (видать готовились) ярлыки просто переодевались в новое. Про надпитое... и надкусанное... уже и писать не хочу.
    Так что в выигрыше остались, таки, только нефтяники (бензинщики) как я и предполагал.

а де твій аватар? :)