Так все правильно, жодного обману. Знижка ж то "до 70%". А хіба 15, 10 і 5 процентів то є більше 70%? В тому то й справа, що ведуться. Як казав один гуморист: ціна зі знижкою, це реальна ціна товару, включаючи заробіток продавця, після того, коли значну частину товару впарили лохам по завищеній ціні. Користуючись тим, що переважно покупці не проводять моніторингу цін і не знають ціни на товар в інших торгових мережах, запросто ввести покупців в оману. Особливо, коли цей товар не є товаром повсякденного попиту. Кілька років тому шукав собі лазерний принтер певної моделі. В універмазі "Львів" на останніх поверхах тоді був магазин техніки. Там якраз були передсвяткові знижки 10-15%. Той принтер із знижкою коштував 1000 грн. Через 100 метрів в Фокстроті (не самий дешевий магазин) він коштував без знижки 916 грн. В результаті купив ще в іншому магазині без знижки за 836 грн. Часто так звані знижки є простим обманом покупців. Товар коштував скажімо 1000 грн. Потім він на кілька днів зникає з вітрини і з"являється з цінником: стара ціна 1250, нова ціна 1050. Хороша "знижка", не правда? Тому, в кого гроші не падають з неба, потрібно заздалегідь вивчити ціни на даний товар в магазинах, в Інтернеті, щоби потім не клюнути на лохотрон.
А я про розміри товарів напишу. Не знаю чи в наших супермаркетах вже є на цінниках ціна за кг (дуже зручно), якщо нема, то треба рахувати. Так от, ми звикли до того, що купити одну банку 500 г чогось коштує дешевше, ніж дві банки по 250 г. Чи там кіло дешевше, ніж два по пів кіло. І тут то вони нас і ловлять! Ось так і мій чоловік хотів добре діло зробити - купити велику шоколадку. А ціна за кг була на 10 злотих більша, ніж ціна на ту саму шоколадку, тільки маленьку! Таким способом теж добре шукати менші ціни між конкурентними марками: адже упаковки бувають найрізноманітніших розмірів! 125 г, 175 г, 325 г тощо. Виглядають однаково, ціни різні - беремо дешевше. А на справді воно дорожче, бо упаковка ж то менша! Навіщо платити більше?
Меня в супермаркетах убивает, когда рядом на полке стоит один и тот же товар, но по разным ценам. Например, кофе одной и той же (нужной тебе) марки с разницей рублей в 60-80 за банку. Продавцы отвечают "другой завоз". Крутишь эти банки и так и сяк, смотришь на штрих-код, на обозначения завода-изготовителя, ну всё кроме даты изготовления одно и то же! И дата изготовления несущественно отличается, на пару месяцев, срок годности ещё нескор кончается. В итоге независимо от того, взял банку или не взял, чувствуешь, что кто-то в этой ситуации облажался...
Этот фокус уже давно гуляет. Особенно в красках. Когда все делали фасовку по 1 кг, появились умники и делали по 0,9кг, а потом и вообще перешли на 0,8кг и 0,75кг. С виду вроде бы литр, а там уже...- пошли заморочки по полной. Особенно в этом, в своё время, преуспела "Зебра". Для многих до сих пор... есть фасовка 1л и 3л., а вес даже не смотрят. Человеку который не каждый день красит некогда проводить глубокие исследования в весовых заморочках.
- это потому, что БОЛЬШАЯ шоколадка, это не маленькая шоколадка и не две маленьких шоколадки и даже не куча маленьких шоколадок. Большой шоколадкой можно кого-то поблагодарить за что-то, что стоит намноого больше. А мешком шоколада не благодарят, Тем более - "двумя маленькими шоколадками" Или просто обрадовать человека, который любит шоколад можно. А ящик шоколадок ему подаришь - он и о здоровье вспомнит... Вот потому Большая шоколадка и дорогая такая "за кг"
Але по логіці - на дві маленькі шоколадки йде більше обгортки, вони полюбе мають коштувати дорожче.. Ну але панти дароже дєнєг
Точно! Купляю каву 40 грн.пачка,на полиці вище така сама тільки з подарунком -коробочка міні шоколадок.Крутила,вертіла..не можу зрозуміти в чому тут прикол..і термін виготовленянормальний і на смак добре....Не можу зрозуміти.
Тоді взагалі проблем нема, якщо купуємо заморожену рибу за ціну, яка на ціннику, навіть якщо 30% ваги - це вода. Нема проблем, якщо купуємо по акції товар за вищу ціну, ніж він був день перед тим на прилавку. Нема проблем, якщо купуємо зіпсуте, бо ціна там же правдива.. Так виходить? Мова не тільки про те на чому нас надурюють по справжньому, а і про те як вони заробляють на нашій неуважності, байдужості тощо.
Ні, не так. Це не до порівняння речі. Наморожена риба - грабіж, товар по "акції" - для лінивих, а зіпсуте - ну, бачили очі... І якщо у цих випадках заробляють на прихованих недоліках, то у випадку з шоколадом - ніхто не приховує, скільки він коштує.
Сначала вбивают в голову: - чем больше, тем дешевле. А потом идут против этой, уже вбитой, логики. Надо быть внимательнее.
і я проте, не купували би ту гречку, а зара роблять ажіотаж з мукою, на черзі вже вівсяні пластівці.... вже пишуть неврожай.... а не купити, а нехай стоїть, а нехай скинуть ту цін, де , де такі ціни лупити, такі націнки.... а про кінгкрос скажу, шо я не піддалася на то шоу знижки, бо цілком ясно було шо то за знижки будуть...спочатку накрутка 50% , а потім знижка 30% і хто заробив?
в нас вказують, вже звикла. дуже зручно ---------- Додано в 05:53 ---------- Попередній допис був написаний в 05:49 ---------- але в нас ціни вищі ніж в європі на все, хоча б мало бути дешевше набагто, так як то все тут робиться. дурдом
Только что говорил по телефону со знакомым насчет "скидочной" ночи в Ошане... Так там история интересная... их тоже поимели по полной. Оказывается у нас есть люди уже знакомые с подобными распродажами и они уже подготовились к ней соответственно. Приходили в старье и снимая (видать готовились) ярлыки просто переодевались в новое. Про надпитое... и надкусанное... уже и писать не хочу. Так что в выигрыше остались, таки, только нефтяники (бензинщики) как я и предполагал.