Як нас дурять в супермаркеті

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Dr. Shutup, 5 гру 2007.

?

Що Вас найбільше дратує в супермаркетах?

Голосування закрито 30 січ 2008.
  1. Відсутність вільних камер зберігання

27,8%
  2. Промоутери, представники та інші реп'яхи

25,9%
  3. Протерміновані продукти

64,8%
  4. Штовханина візками

29,6%
  5. Відділ товарів для тварин

9,3%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Locke

Locke невиправний реаліст

Я помітив (може то чисто моє суб"єктивне враження), що чай в пакетиках смачніший від аналогічного чаю в пачках. Хоча тепер дійсно не можу знайти чаю щоби був схожим на чай. А дешеві сорти, то взагалі навіть на чай не схожі, а "трава у дома", як у пісні групи Земляни.

• Подобається Подобається x 2
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

З липи..з калини

• Подобається Подобається x 1
  3. Filosof

Filosof Well-Known Member

"Майський" і та "Бесіда" - це не чай, туди Ведмежі вушка додають. Просто там нема добавок. У мене гриб чайний від них загинув.

З моркви, яблук, варення. :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Locke

Locke невиправний реаліст

Я пам"ятаю, як років з 10 тому перед тим, як появився в продажі Майський" і "Бесіда" - на вулиці дівчатка-рекламні агенти роздавали перехожим пробні пакетики, то це був не чай, а казка. А як тільки запустили в продаж, то стало звичайне сіно.

• Подобається Подобається x 6
  5. Filosof

Я брала "Ліптон" фруктовий, наче нічого. Особливо мені подобається з персиком, ананасом.

6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

не люблю чаї з ароматизаторами і різними добавками....краще кава щойно змелена:)

• Подобається Подобається x 4
  7. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вчора в супермаркеті купили просто півкілограмовий пакет чаю, називався 3 слони, за 25 гривень.Заварив, попробував-ніби то.Дійсно смак справжнього чаю.

8. Hyligan

Hyligan Іронічний

Як вже фальсифікувати навчились....чай з смаком справжнього чаю о_О

нЄвЄроятно :haha::haha:

• Подобається Подобається x 4
  9. majolika

majolika Well-Known Member

в черговий раз мене намагалися дрюкнути в Метро. На 50 грн.
    Хотіла купити пляшку дорогого алкоголю. Ціна добра, аж радісно. Звіряю пляшку з цінником, запам'ятовую ціну. Іду на касу, апарат вибиває замість півтори сотні майже двісті. Навіть не дивуюсь. Працівник відділу винувато знизує плечима, мовляв ціна піднялась ( цікаво, з якого дива?), не встиг замінити цінник і бла-бла-бла (на моїй пам'яті це вже далеко не перший випадок такого "невстигання".)
    Одним словом - пильнуйте у Метро за цінами, бо керівництво там або трохи загальмоване, або занадто розумне :)

• Подобається Подобається x 6
  10. Filosof

Це не тільки у "Метро". У "Таврії" таке постійно. Дивишся ціна одна, а на кассі пробивається зовсім інша. Касир каже, що не відповідає за ціни. Я один раз, ще поза минулого року, купила новорічний подарунок. Там була ціна, близько 16 грв. А на касі мені пробили 32! Я не правильно зробила, треба було залишити ті цукерки, та і піти. Це розрахунок на те, що людина не буде піднімати шум.

• Подобається Подобається x 5
  11. Raven

Raven Member

Я просто такий товар відкладаю і шум піднімаю, дістає таке. Купляли в Ашані іграшки на ялинку, вони поперепутували наліпки з штрихкодами і ціна на дешевшу іграшку виростала на десятку.

12. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ви думаєте переплутали? А чого ж тоді не навпаки?Чомусь завжди "переплутують" з меншої ціни на більшу.Випадковість? Дуууже сумніваюсь.

• Подобається Подобається x 3
  13. Максим

Максим Well-Known Member

Не хотілося порівнювати із загниваючим Заходом, але в нас діє правило - ціна товару є та, що вказана на полиці з цим товаром. Якщо б навіть дійсно помилково на полиці вказали нижчу ціну, діє ця ціна.

Ну а щось таке, як слова касира, що він не відповідає за ціни, не сподобалося б і самому супермаркету, оскільки покупця не цікавить, хто в магазині за що відповідає - для нього кожен працівник крамниці це представник всього колективу. Подібні відмовки, як мінімум, ознака непрофесійності. Якщо клієнт звернувся з питанням, в якому даний працівник некомпетентний, працівник має закликати компетентного колегу, ось і все.

• Подобається Подобається x 9
  14. smeet

smeet просто спілкуюсь

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Саме так в Польщі я вже не раз воювала за справжню ціну, яка була на ціннику. Чи різниця в 2 злотих, чи в 20 - цінники "старі" дуже часто трапляються. Хоча часто то виглядає на спеціально влаштоване.

Що помітила у львівських супермаркетах (та навіть в ощадбанку!) - по 2-3 копійки вимагають дати, бо їм лінь рахувати здачу, а от самі не дають в здачу дрібні!

16. Raven

Raven Member

Обї"здила мало не всю Польщу, приколи з цінниками зустічала тільки в Кракові. Там різниця в ціні десь до 2 злотих виходила, а в наших супермаркетах по-крупному, від десятки і вище. В кого скільки наглість дозволяє.

17. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Ещё с таким сталкивался: на полке 4 вида банок с зеленым горошком, одинаковый объем, но разные производители и цены: 30р, 35р, 38р, 42р. Берешь за 35, на кассе пробивают 42. Я присмотрелся, а банки-то на полке перепутаны. Под ценником с более дешевым товаром ставят тот, что дороже. А когда много сразу чего берешь, то и не сообразишь сразу...

• Подобається Подобається x 5
  18. Максим

Максим Well-Known Member

Взагалі-то в нас це дійсно виглядає хіба що на неуважність/плутанину в базі даних, бо буває таке дуже рідко, супермаркет на цьому би не заробив, а ризик, що зауважить неправильний цінник першим не покупець, але торговий інспектор, занадто великий. Суму штрафу тоді дрібне шахрайство з цінниками і так би не покрило.

19. Summer

Summer Well-Known Member

дійсно, доброго чаю не має... одно сміття. На разі купую заварний дрібнолистковий Ахмад, всі інші то імітація чаю, але хочу купити 3 слони, що рекомендували :)

20. Ми вдома теж виключно Ахмад п"ємо. При цьому змішуємо 2-3 сорти - тоді справжня чайна смакота виходить.

а де твій аватар? :)