Як нас дурять в супермаркеті

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Dr. Shutup, 5 гру 2007.

?

Що Вас найбільше дратує в супермаркетах?

Голосування закрито 30 січ 2008.
  1. Відсутність вільних камер зберігання

27,8%
  2. Промоутери, представники та інші реп'яхи

25,9%
  3. Протерміновані продукти

64,8%
  4. Штовханина візками

29,6%
  5. Відділ товарів для тварин

9,3%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

лосось і сьомга це два різновида з однієї групи риб - лососевих але це різні види риб, ну наприклад хек і мінтай, якщо ви берете мінтая а вам пробьють ціну хека то ви ж не погодитеся.
    Так що вас розвели.
    П.С.- те що ви купуєте в Метро це риба з ферм і до справжньої горбуші чи сьомги їй далеко,хоча зовсім непогана, а те що купуєте уже розфасоване то взагалі фарбована і напхана хімією дохлятинка .

• Подобається Подобається x 5
  2. Summer

Summer Well-Known Member

я теж так роблю (начиталась флайледі) і я вам скажу супер, я завжди знаю скільки я маю заплатити, теж спершу кремпувались,, а моя коліжанка з США каже то в них звикла практика, тай думаю а чого встидатись і тепер в метро, ашані витягаю телефон і рахую і спокійна :)
    але, будьте уважні на акціі дня в метро !!! приїхали пише ікра червона ціна дня 24,з копійками -взяли ще і табличка біля тої ікри висіла...на касі, добре що я уважно дивлюсь в монітор (довіряй, але перевіряй) вибиває 29,99 без пдв -відклали, так, що дивіться ЩО вам вибивають...

• Подобається Подобається x 5
  3. Replikator

Replikator Well-Known Member

У нашому невеликому місті тільки три супермаркети з різних мереж. Коли відкрилась "Таврія-В", нарід відчув, що називається "позитивну різницю". Але за рік роботи і вони "зіпсувалися".
    Наприклад, на нашому місцевому форумі, один фацет виклав ось таку інформацію (мова оригінала):
    "хочеться высказаться, намедни был куплен сыр "росийский"
    при детальном изучении на пленке было обнаружено 3 наклейки-ценника
    сосласно им от 1ой запаковано 15.04.10 цена 60.76 годно до 15.05.10 согласно 2ой запаковано немогу разобрать цена 52.17
    годно до 28.04.10
    ну и согасно 3ей,основной запаковано 19.04.10
    цена 55.66 годно до 19.05.10
    Прошу заметить что стрэч пленку не меняли,если так,то вопрос в другом,сколько наклеек-ценников всегобыло на этом продукте, обратите внимание на колбасы,на самой колбасе одна дата на наклейке-ценники другая как правило на 7-14 дней больше..." та його фотка:
    Особисто мене ще не встигли намахати у наших "суперах", можливо тому що купую м"ясо (парне), рибу (живу), овочі та фрукти на ринку.
    Доречі, чи є у львівських супермаркетах дунайський оселедець? Купіть, скуштуйте - це ліпше за лосося та сьомгу. Гарантую, що Вам сподобається. Дунайський оселедець - це ексклюзив мого міста.

• Подобається Подобається x 7
  4. Summer

Summer Well-Known Member

а фірму, виробника напишіть і назву марки так і наз-ся дунайський оселедець? шоб знати що шукати:) дякую

5. Replikator

Вітаю справжніх поціновувачів ВІТЧИЗНЯННИХ смачненьких делікатесів!
    Дунайський оселедець продають у великих жестяних упаковках (діаметр близько 30 см). Виробник Ізмаїльський рибзавод.
    Існує підпільна демоверсія у пластику - то якийсь шахрайкуватий п/п виробляє та "сплавляє" в супермаркети (категорично не брати!!!).
    Крім того, дунайський оселедець продають свіжозамороженим, але термін його зберігання не більше 60 днів.
    Свіжого оселедця можно придбати тільки у квітні в Ізмаїлі, Кілії, Вилковому.
    Свіжий дунайський оселедець (відварений чи засмажений) за смаковими якостям перевершує будь-якого лосося.
    Якщо потрібна більш детальна інформація - повідомлю через п/п.

• Подобається Подобається x 3
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Секундочку,зара...зара...ага...дунайський оселедець...в Ізмаїлі... Занотував...як тільки,так зразу...тойво...замов'ю...ага... А,по темі... Мене жорстоко нині обдурила продавщиця-практикантка Наталя в нас,в "Барвінку". Я взяв три пакети сметани,а,вона мені порахувала два! Я зробив зауваження,але не став здіймати шуму: практикантка,дівчиско ше...

• Подобається Подобається x 11
  7. Replikator

Добродію Ромцю! Та не ти Ви занотували!
    Основна думка була якраз в запобіжній інформації: "Існує підпільна демоверсія у пластику - то якийсь шахрайкуватий п/п виробляє та "сплавляє" в супермаркети (категорично не брати!!!)".
    Швах! Перенотуйте наново - жеби не отруїтищя підробкою!

• Подобається Подобається x 1
  8. Romko

Та все я розумію...)) Маю гіркий досвід... Колись,трохи давно,коли я був молодий,файний і пив пиво,я го' пив з копченою рибою і таранькою...тоді віра дозволяла мені тото робити... То,зайшов'єм з колєґою на пиво...як тота вулиця називаєцця...з початку Шевченка йде на Краківский...то взялис'мо до п'ятьох півлітрових баньочок вели-и-кого того...копченого оселедця... Забрала нас "Швидка" прямо звідтам (навет пива не випили ррр)...промивання...розмаїті зонди...бррр... З тих пір я риби не їм.Віра не позволяє. Щиро вірю,жи вона ми зашкодит... Правда,віра мені забороняє і пиво пити. Але то вже цілком інша історія. Сповнена трагізму... О...

• Подобається Подобається x 16
  9. Replikator

Пане Ромцю, чи Ви часом не поплутали дефініції "віри" та "релігії" у своїх заборонах?
    У супермаркетах обрахування роблять вишукано. Ось приклад з нашого місцевого форума (мовою оригінала): "Такая вот история произошла с моим коллегой. Приехал к нему внук с Москвы и решили купить ему велосипед, поехали в Таврию и купили за 932гр., внук доволен. На следующий день пошли на базар и увидели точно такой велик за 540гр., внук просто был в шоке. Поехали в Таврию вернули велосипед и забрали деньги и что самое интересное, в Таврии попросили об этом не распространяться. Хотелось бы услышать, какие максимальные наценки на товар разрешены, я думаю, что 150% не есть гуд, и кто контролирует этот процесс у нас в городе.".
    До слова, ровер і за 540 грн., і за 1000 грн. - викинуті кошти. Ціна на нормальний ровер починається з 2500 гривень.

10. Romko

Нє...ніц не перепутав.:nea:
    Віра не позволяє мені пити пиво і розмаїті спиртні напої.
    бо вірю,жи моя права нирка того не витримає.:nea:
    І всьо.:dntknw:

• Подобається Подобається x 7
  11. sani

sani Well-Known Member

Купив сьогодні рибку, в Сільпо - гадость рідкісна! Смердить якимось нафталіном, і присмак нафталіну, чи щось в тому роді! Якщо будете таке бачити НЕ БЕРІТЬ!

12. Summer

Summer Well-Known Member

якшо маєте чек, то можна віднести -хай повернуть гроші... я так яйця повертала, ох і смерділи вони :crazy: тільки чек треба мати

13. paralelepipet

paralelepipet New Member

ну що б здавалося слова .. слова та голос більш нічого ...

Супермаркет Арсен , супермаркет з дуже розумним керівництвом .. ) як бізнес може процвітати якщо ним керують осли ... працівника вважають за пусте місце .. при цьому часто наголошуючи про високі стандарти торгівлі... за шкалою від 10 до 1 рівень культури керівництва.. вірніше "працівників офісу" дорівнює 0,5 ... візьміться за себе а потім починайте вправляти мозок працівнику якою повинна бути культура обслуговування .....от три важливих питання :
    чи потрібна людині совість?
    чи правила створені для всіх одинакові чи працівники офісу це на пів божки ... котрі стверджують що до них потрібно особливо ставитись , а звичайний покупець йолуп котрий не потребує уваги напроти них ... ) як на мене всі люди рівні і мають право на повагу якщо в них є грам культури і 2 грами розуму .. кожен покупець важливий навіть бомж від якого тхне за кілометр .. не демонструє і не хвалиться своєю дурнуватою зверхньою поведімкою, що він осел .. а працівники офісу вміють це робити .. напевне все таки всі клієнти рівні і важливі..
    ? є відповідь у вас правил нема ) бо й глузду здорового нема
    чому в офісі арсену сидять козли?) які пишаються власним невіглаством..
    тато купив диплома я пуп світу .. ))) хочу керувати на все начхати .. що посієш те й пожнеш ... і ціну за вчинене потрібно платити рано чи пізно тому потрібно працювати над собою щоб, приймати хоча б трішки правильні рішення за котрі перш за все потрібно нести відповідальність .. якої нема .. і не може бути в осла//
    їй богу від сьогодні буду тільки скаржитись на вас..сприяючи вашому процвітанню .. в сторону розуму ...
    я дописую ... одне цікаве оповідання ) вже знаю про що напишу інше) керівник повинен бути першим серед рівних , але не ослом ..
    розгніваний .. дуже розгніваний покупець ...
    жахлива атмосфера .. і як ті люди у вас працюють ?:bad:

• Подобається Подобається x 1
  14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та то якась золота риба, бо якщо я правильно розумію то вона коштує 129 гривень за кільо, але чому тоді в кінцевому результаті тільки 9.55? Вона певно просто помальована під золото.

А в нас в «рускам магазінє» я також нераз куплю продукт - «Зефір», кондитерської фабрики «Спартак», город-герой Харків, і пише що ця тварь, ой річ добра для спожитку до кінця 2011 року. Правда як творила я це чудо, виявилось що зефір твердий як камінь і вже напевне в 1911 році вийшов з придатності до споживання. Але на мені ще наші Кієвскіє заробили.

15. Я так зрозуміла, що це таранька, тобто суха риба. Оскільки при сушінні втрачається багато ваги, тому така ціна.

16. kryvulia

kryvulia Member

В Барвінку продають шоколадки Roshen по акції, бачила на днях, хотіла взяти, бо такі люблю. Аж раптом на дату глянула - ручкою!!! виправлено 5-й місяць 2010 року (кінцевий термін) на 8-й місяць, і привіт - їж, наїдайся. Куди ж дивляться перевірки різні і т.п. ???!!

• Подобається Подобається x 2
  17. joke

joke Well-Known Member

"А потім маленьке звірятко загортає шоколад у фольгу!" і ручкою дату виправляє:)

• Подобається Подобається x 13
  18. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Супермаркеты с мировыми именами не спешат выходить на украинский рынок. Из-за этого покупатели ещё долго будут переплачивать за продукты.

В нынешнем году международная консалтинговая компания AT Kearney, ежегодно оценивающая состояние розничной торговли во всём мире, исключила Украину из списка стран, привлекательных для инвестирования в ритейл. Это хорошая новость для украинских сетей супермаркетов, которым сильные конкуренты и передел рынка совсем ни к чему, и плохое известие для потребителей. Ведь им придётся и дальше мириться с низким уровнем обслуживания в украинских магазинах и покупать товары дороже, чем в Европе. Дело в величине наценки, которая здесь и там порой отличается в несколько раз: в мире продают товары с накруткой 8–12% от стоимости товара, а у нас приплюсовывают в среднем 20%. Разница и в бизнес-моделях: в Украине ритейлеры предпочитают зарабатывать на наценках, за рубежом – на большом товарообороте

Например, только в течение 2009 года немецкие дискаунтеры Lidl, Aldi и Plus, а также супермаркеты Edeka и Netto двенадцать раз снижали цены на продукты питания. В 2010 году продуктовая потребительская корзина среднего немца стоит 29 евро, а в Украине этот показатель больше в два раза – 60–70 евро.

Порция коррупции

«В Украине сейчас работает около 70 национальных, региональных и локальных сетей супермаркетов, – рассказывает Фокусу Игорь Гугля, директор исследовательской компании GT Partners Ukraine, – из них всего 6 имеют прописку за границей». Среди иностранцев – мировые гиганты Billa, Metro Cash&Carry, Auchan и Real, российская Х5 Retail Group (сеть «Перекрёсток») и прибалтийский Novus. «Остальных пугает коррупция и непрозрачность рынка земли», – утверждает Гугля. Коррупцию проблемой номер один для развития розницы считает и Сергей Литвиненко, директор департамента внутренней торговли Министерства экономики Украины. «Представители компании Меtrо, например, очень жаловались на произвол местных властей», – рассказывает чиновник. В 2007 году компания больше года конфликтовала с властями Запорожья из-за земельного участка, на котором планировалось построить 15-й гипермаркет сети. По слухам, городские власти смилостивились лишь только после того, как Metro Сash&Сarry Ukraine перечислила немалую сумму на социальные программы, которые реализует город. Правда, Татьяна Бабенко, начальник отдела корпоративных коммуникаций Metro, отрицает связь между благотворительными взносами и решением земельного вопроса. «В Запорожье очень остро стоит вопрос экологии, поэтому и город, и область порекомендовали нам закупить для больниц оборудование, – объяснила г-жа Бабенко. – Мы сами ездим в эти больницы и сами покупаем оборудование. Денег мы не даём».

А вот шведской компании IKEA земельный вопрос решить так и не удалось. Ритейлер, известный своей политикой никогда не давать взяток, много лет безуспешно пытался получить подходящий участок в Киеве для строительства торгового центра. Его открытие было запланировано ещё в 2006 году. В итоге IKEA вовсе отказалась от планов развития в Украине, на воплощение в жизнь которых собиралась потратить около $2,5 млрд.

Но с землёй трудно не только в Киеве и Запорожье. Западная столица – Львов также славится трудностями с получением участков. Из-за этого в почти миллионном Львове на супер- и гипермаркеты приходится не более 20% всей розничной торговли. Остальное – это гастрономы, маленькие магазины и рынки.
    http://www.domik.net/mod/main/news/life/news99838.html

19. Кохана

Кохана LuBimaya

Вчора чоловік купив молоко в "Барвінку", кінцевий термін - 23.08., а воно кисле, зараза... віднесли назад, навіть гроші повернули...

• Подобається Подобається x 2
  20. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

А я нині з Барвіником мала пригодку. Купила ребра-барбекю (в маринаді), перепитала, як вони себе почували до маринування? Запевнили, що дуже свіжі. Принесла додому - запашок, ніби та ребриста свиня здохла і її замаринували.
    Мала настрій посваритись, не вийшло - відразу віддали гроші без всіляких заперечень. Знають же, що продають, хіба важко людині сказати правду?
    Ніколи м"ясо не купувала в тих Барвіниках, ото перший такий досвід був))

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)