Як нас дурять в супермаркеті

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Dr. Shutup, 5 гру 2007.

?

Що Вас найбільше дратує в супермаркетах?

Голосування закрито 30 січ 2008.
  1. Відсутність вільних камер зберігання

27,8%
  2. Промоутери, представники та інші реп'яхи

25,9%
  3. Протерміновані продукти

64,8%
  4. Штовханина візками

29,6%
  5. Відділ товарів для тварин

9,3%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Головна зброя проти будь-яких шахраїв - ваша увага. І деякі прості заходи.

Наприклад: на фасованих продуктах звертайте уваги не тільки на ціну того, що розфасовано, а й на ціну за 1 кг. Наприклад, ви купуєте пакет молока чи пляшку олії за низькою ціною. Але коли звернете увагу, скільки молока в упаковці - побачите - там 950 мл. А не 1 літр. А то й 900 мл. А коштує, як літр.

Коли купуєте товар, який зважують (це, як правило, не в супермаркеті) - перед зважуванням просто покладіть свій мобільний телефон на ваги. Ви повинні знати точну вагу свого телефона. Наприклад, ви точно знаєте, що його вага - 110 грам. І ось ви кладете його на ваги і бачите - на цих конкретних вагах ваш телефон "важить" 60 грам. Отже, на 50 грам вас хочуть надурити, "підкрутивши" ваги. Скажіть голосно про це продавцю і людям, і керівнику торговельного закладу. Варто зателефонувати по телефону, вказаному в куточку захисту прав споживача і повідомити те, що ви помітили.

Звертайте увагу на те, чи немає в упаковці з м"ясом чи птицею рідини. Якщо є, то це означає, що м"ясо "шприцоване" - спеціальним апаратом у м"ясо під тиском заганяють 10-30 % сольового розчину. Тобто, вам продають воду по ціні м"яса.

Зверніть увагу на те, що масово фальшується морожена риба - на нії наморожують "глазур", а точніше - товстенний шар льоду, аж до половини ваги товару. Тобто, вам знову продають ту саму воду по ціні риби. Якщо товар обгорнуто в плівку так, що не видно, що там - просто не купуйте - бо вас обдурюють.

2. syavych

syavych копач

все добре, правда одне але:
    в такому випадку кричати про обдурювання не доцільно, а от якщо покажуть 160 грам - тоді так :)

• Подобається Подобається x 4
  3. Summer

Summer Well-Known Member

воно то таак, згідна, але вся фасована олія 950 гр, молоко менше літра то все фасовано фабрично і у всіх марках..шо робити? не купувати ніц.... знаю нас дурять...

4. ricardo

ricardo Well-Known Member

Щось я Вас, пані, не розумію. Я хоч мало ходжу в супермаркети, але давно побачив, що є олія фасована в 1000 мл, а є в 950 мл. Вибираєте, яка Вам по ціні-якості підходить, та й уся проблєма. А є і 920 мл. Головне, памятайте, що 1000 мл - то є десь 900-920 г.

5. Summer

Summer Well-Known Member

в нас є в основному по 950 мл ....

6. ricardo

Хіба що як вибір невеликий.
    Пані заставила залізти під стіл ;) :
    Щедрий Дар - 1000 мл - 920 г
    Суббота - 920 мл - 846 г
    Anri (Кама) - 850 мл - 775 г

То вже давно така різна фасовка.

7. syavych

syavych копач

Я таких навіть не бачив ніколи :)

• Подобається Подобається x 1
  8. ricardo

КАМА - м. Київ
    Суббота - м. Кіровоград
    ====
    Українські виробники.

9. SteelMaster

SteelMaster Well-Known Member

ужас, супермаркети))
    на рахунок фасованих товарів: я працював колись в "*****", не раджу вам купувати фасовані (я про фасовку магазину, типу на одноразових тарілках) солодощі, типу вафлі, шоколадні цукерки і т.п на власні очі бачив як розфасовували прострочені цукерки, даючи їм 30 чи 60 днів термін придатності.... це стосіється і авочів і фруктів, котрі розрізані(кавун,диня...)

кстаті в супермаркетах ще й музику підбирають психологи чи як там їх....) щоб народ купляв всяку каку, їм не потрібну

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а як вам фреш?

все виникає у мене питання: а ви ті мандарини мили?:drinks::bad:

11. SteelMaster

о_О а що з ними?))))
    нАколатиє!!)))))

12. Summer

Summer Well-Known Member

шось мені підказує... шо неа, а ше кури не миють, то 100% -кажуть, що просмажаться ....

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

У Львові? ;) Отож бо.. В кожному ж місті різні супермаркети, різні торгівельні марки..
    А в нас Олейна, Чумак..

--
    Я почала купувати напої з соків. В Польщі таке продається в упаковках, як і сік. тому постійно доводиться перечитувати чи то сік (100:wacko: чи то напій. Раз не подивилась, взяла в поспіху пачку з написом "Гранат". Вдома вже прочитала склад: 9% - сік яблука, 3% - сік винограду, 1% - сік граната.. о_О Отаке от..
    Раніше потраплявся такий напій Манго, де теж було багато яблук і трошечки того манго.
    А в Україні була колись фруктова водичка, не пам'ятаю фірми, назва "Персик", а в складі смаковий емульгатор "яблуко" о_О

14. Locke

Locke невиправний реаліст

:)

• Подобається Подобається x 5
  15. SteelMaster

чесно кажучи я чомусь не розумію чому в складі всіх соків є яблочний сік... : Сік Апельсиновий склад: сік яблочний, апельсиновий запах)))))))

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так, саме так, перепрошую, то помилка. :) Я в момент, коли робив допис (це було перед 8 Березня) відмірював олію в хлібопічку, якраз 60 мл, і чомусь написав 60 грам. Звичайно, якщо ваги "налаштовані на обман", вони покажуть більше від дійсної ваги. І за різницю заплатить покупець. Зважуванням телефону користуємося у родині. Завжди допомагає.

17. Locke

Locke невиправний реаліст

А ще краще мати з собою 100-грамову гирю на міцній мотузці - і вагу перевірити можна точніше, і у випадку чого дати в чоло, тримаючи за кінець мотузки :)

• Подобається Подобається x 6
  18. ricardo

Олейна, Чумак також продаються. Я тільки списав з пляшок (ті що наразі дома) хвасовку для прикладу.

Ще пам'ятаю - ТМ Стожари.

19. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Знаю знаю, але зазвичай купую або сік (100:wacko:, або напій (а там зазвичай 20-30% соку), бо напої вдвічі дешевші за соки, але все таки трохи краще, ніж солодка водичка чи тому подібне.
    Напевно тому, що він дешевий.

--
    Спостереження з супермаркету. Між рядами стоїть окрема продукція, яку продають по акціях, знижках і т.д. Так от дивлюсь - яйця, по 10 штук в коробці, ціна: перекреслено 6,70, написано - 6,00. Беру. З цікавості глянула на поличку з яйцями. Та сама фірма, той самий розмір, пакування по 6 штук - 3,00 :wacko:. Ті дорожчі з "акції" віднесла назад. Дрібниця, але все ж.. І навіть не в грошах справа, а відчуття, яке залишається потім. Відчуття, що дурять на кожному кроці і вважають тебе пустоголовою..
    Дякую вчителям математики, таки пригодилась :good:

• Подобається Подобається x 3
  20. SteelMaster

згадав собі) ви колись переважували нарізані сири ковбаси в в супермаркетах??)просто цікаво) тому що коли виникає недостача, шоб її хоть якось компенсувати, на нарізці при зважуванні доставляють невеличкі предмети)
    цілих ковбас це також стосується ;) знаю точно бачив)

а де твій аватар? :)