Як нас дурять в супермаркеті

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Dr. Shutup, 5 гру 2007.

?

Що Вас найбільше дратує в супермаркетах?

Голосування закрито 30 січ 2008.
  1. Відсутність вільних камер зберігання

27,8%
  2. Промоутери, представники та інші реп'яхи

25,9%
  3. Протерміновані продукти

64,8%
  4. Штовханина візками

29,6%
  5. Відділ товарів для тварин

9,3%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Полковник

Полковник миється в бані

Мужчина - не женщина???

2. Это рассказывалось в передаче "правила жизни" по СТБ.

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Думаю, що у традиційних магазинах дурять не менше, ніж у супермаркетах. Просто трохи відрізняється специфіка, як саме дурити. Я помітив, що чомусь супермаркети частіше звинувачують у шахрайських вчинках, ніж інші магазини. Я припускаю, що такі настрої роздувають конкуренти супермаркетів і що це свідчить про об'єктивні переваги супермаркетів. Але це моя особиста думка.

Я не можу нічого відповісти на поставлене в голосуванні питання. А от що мене дратує у звичайних магазинах:
    1) що в разі детального вивчення товару покупець затримує чергу;
    2) що іноді продавці займаються сторонніми справами замість того, щоб обслуговувати покупця;
    3) що іноді продавці розмовляють з елементами мегеристості в голосі;
    4) що іноді продавці брешуть про властивості товару.

До магазинів, у яких наявний якийсь із пунктів 2-4, я намагаюся взагалі не ходити. А про супермаркети зауважу, що там жодного з цих пунктів не буває, крім, можливо, 4-го у формі брехливих етикеток. Тому я й люблю супермаркети.

• Подобається Подобається x 7
  4. Iriska

Iriska Well-Known Member

А Ви пробували дочекатись продавця консультанта в "Метро" чи "Епіцентрі"? Щонайменше 25хв і до закриття... Також присутні черги на касах, бо з 14 відкрито тільки 5, або внутрішній штрих-код злетів і............ чекаємо консультанта доки той вернеться з 50-го перекуру... А звинувачують у шахрайстві, по тій причині, що продавці-консультанти, замість того, щоб одразу вивезти товар і розкласти на полиці, пропадають невідомо де, а потім в останній день терміну придатності, під впливом "чарівного пєндєля" починають вивозити, на наступний день - маєм просрочку, оскільки грошей ще за 33 попередніх доставки постачальнику СМ не оплатили - товар не міняють - от і маєм "чудо"! Термін продовжився...!

• Подобається Подобається x 6
  5. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ви навели приклади якихось поганих супермаркетів. Не ходіть у них.

6. Iriska

Iriska Well-Known Member

Угу... і тихо пухнути з голоду... Щоб відчути це все на собі, пропоную Вам зайти в Житомирі на СМ "Вопак", найбільший розсадник просрочки і хамства, потім піти в "ДЦ" і в жодному разі не звертайте увагу на те, що Вам пробивають по чеку, щоб не нервувати решту людей. А потім... поїдьте в Рівне на "Метро", або в Київ, як Вам краще... тільки тепер згадала, що в Жито нема такого чудового СМ і постояти там в чергах на 1/3 відкритих кас. Це всюди, просто Ви на це не звертаєте уваги. А оплати постачальникам... скажу як постачальник... ну його нафік..., благо в мене товар безстроковий.

• Подобається Подобається x 10
  7. D.M.

D.M. Well-Known Member

Невже конкуренція у Львові в такому зародковому стані?

Ходжу туди, де мене влаштовує. Навіщо заходити в погані місця?

• Подобається Подобається x 3
  8. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

мене дратує коли цінники "випадково злетіли" і то на певні групи (в основному алкоголь, солодощі, фрукти)... добре якщо часто купуєш цей товар і орієнтуєшся в цінах, а якщо ні - 100% наживуться на тобі.

До прикладу, купую недавно печиво "Марія", ціна на нього стандартна у всіх магазинах 2.50, мені намагалися продати по 3 грн ... враховуючи що брала я 4 пачки - 2 грн на одному лиш печиві. Такої наглості вже давно не зустрічала, невже думала що не зверну уваги?

• Подобається Подобається x 7
  9. Varvar

Varvar Well-Known Member

в лікарні у магазині вроді по 3,0 чи 3,5 грн. .... там "курортні" ціни для прієзжих ....

10. Ascorbinka

Ascorbinka Well-Known Member

та це я знаю, в магазині-забігайлівці біля нашого будинку теж курортні ціни, сметана і маргарин на 1 грн дорожчі від звичайних точок, олія на 3-4, ще й ціни кожний тиждень міняються... але то вже на совісті власників такі накрутки, скільки захотіли - стільки поставили, то одне... а коли продавець на ходу придумує свіжу ціну - то троха інше...

Ще мені знайомі розказували про Хмельницький ринок, там продавці як бачать що новенький - то ціну на пару десятків накидають... та, зрештою, в багатьох випадках фейс контроль оприділяє вартість

• Подобається Подобається x 5
  11. Summer

Summer Well-Known Member

подорожчав хліб.... в нас батон 2,60-2,40 грн., чорний 2,55, а в моєї бабусі Майорівка лише один магазин біля лісу там луплять максимальну націнку о_О
    чорний 3,00 грн, батон 2,75 і то не дуже доброї якості.....:sad:
    про приватні магазинчики, кіоски мовчу ціни дорожчі, переважно закуповують в МЕТРО і ін та й ставлять добру націнку, щоб вижити....

12. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

думаю дуже добре було б взагалі створити окрему гілку про те, які і де акції і розпродажі у місті є. де дешевше продають той чи інший товар. у час кризи це, мабуть, було б корисно і дозволило б гроші зекономити.

• Подобається Подобається x 6
  13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Поки Ви будете ганяти по місту в пошуках акцій та знижок. витратите купу часу і гроші за проїзд, а тим часом ціни знову змінять.

• Подобається Подобається x 1
  14. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

нєєє.... в тому то і штука, що форумляни, які десь бачили якісь акції чи розпродажі чи знижені ціни на щось писали б про це на форумі. а інші читали б і вибирали б що де купувати... :dntknw: не знаю, може хто й не поділяє цієї думки. але я, наприклад, часто шукаю де дешевше (в міру можливостей, звісно)

• Подобається Подобається x 4
  15. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Але ж не так як моя знайома? Вона за 50 коп. все місто оббіжить, щоб купити дешевше:)

16. Багіра

Багіра Well-Known Member

а я сьогодні купляла подарунки.. і поїхала в другий кінець міста, де знала, що має бути на 30 грн дешевше... але сіла не на ту маршрутку і купила інші подарунки:haha:

• Подобається Подобається x 11
  17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

то як про мене, планую зекономити, а виходить як завжди:girl_angel::redface::redface::redface:

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

та я в принципі зекономила, бо купила дешевші подарунки... а те, що запланувала напевно просто так близькій людині куплю якось, але за ціною собівартості:)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

пенсіонерка?

20. Summer

Summer Well-Known Member

чула, що ліки в аптеках подорожчають, максимальна націнка вроді 25% буде....

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)