Там написано: "ТІЛЬКИ через накладання апостольських рук Святий Дух подається"? Є там слово "тільки"? Чи це слово для вас не має значення? Давайте ми не будемо вдавати, що ви не зрозуміли, про що йдеться. Я вас конкретно запитав: якщо рукоположення - це синонім хрещення, то наведіть мені приклад такого ж масового рукоположення, як масовим було хрещення. І не треба сходити з теми: в даному випадку саме кількість має значення, адже якщо рукоположень було десяток, а хрещень водою - тисячі, то я думаю, що на це мала б бути об'єктивна причина, ні? Крім того, якщо рукоположення за своїм результатом нічим не відрізняється від хрещення, то чому, наприклад, ефіопського скопця хрестили водою, а не через покладання рук? (Ді.8:26-39) Зачекайте: якщо ви - не католичка, то як ви можете критикувати католицьке вчення? Ви його розумієте, щоб критикувати? Ще раз запитую: хто такий священик у католицизмі і яку роль він виконує?
Пробачте, але я почав вивчати Біблію і в мене зовсім немає сумнівів, що я стою на правильному шляху. Вчення моє походить з Біблії. Я не збираюсь критикувати не вашу, ні буль-яку церкву. Я хочу показати що говорить Біблія. В Біблії є пряма вказівка для поклонників Бога проповідувати, щоб не мати вини за кров тих людей, які не знають ще правди. Наприклад, Бог звертається до свої людей такими словами: "Коли Я скажу безбожному: Конче помреш, а ти не остережеш його й не будеш говорити, щоб остерегти несправедливого від його несправедливої дороги, щоб він жив, то цей безбожний помре за свою провину, а його кров Я зажадаю з твоєї руки! Але ти, коли остережеш несправедливого, а він не вернеться від своєї несправедливости та від своєї несправедливої дороги, він помре за свою провину, а ти душу свою врятував." (Єзекіїль 3:18,19) Ви ж, напевно, були б вдячні людині, якщо вона попередила вас про смертельну небезпеку, чим врятувала ваше життя. Не можна думати, що люди, які чинять те, за що покарання є смерть без надії на воскресіння, можуть уникнути покарання (2 Петра 3:6).
Пане sitech, що ви можете сказати про апостольські часи? Мене часто дивує, коли хто каже: перші християни, від самого початку робили так, а не так, або були такі традиції, а не такі, а чому кожен мав за обовязок проповідувати? От думаю, звідки інформація? Дивлюся на дату створення церкви - 19 століття. Ну добре, - я... глянув історію католицької апостольської церкви - почитаю, а звідки у вас інфа? Звідки ви взяли, що всі, хто вважав сам себе учнем Ісуса, вважав за необхідне проповідувати? Чи то аксіома, я моя справа лиш довести? ---------- Додано в 18:30 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ---------- Далеко підете, раз у вас вже своє вчення.
З Біблії. В ній Бог виразив свою волю: "щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди." (1 Тимофію 2:4)
Глибоко сумніваюся, що ви самі дійшли до цього, вам допомогли "доброзичливці" з вартової башти... Я таке не вперше чую, чомусь представники різних релігійних рухів застосовують цю фразу...з ваших постів так виглядає, що найважливіше з усього - те, що проповідує ВБ, а все решта, - так собі, несуттєві відмовки, щоб не приєднатися до організації? ну, дослівно ви так не пишете, але підтекст...
Допогло читання Біблії та аналіз прочитаного. Я впевнений, якщо ви станете вивчати Біблію, ви також зможете поміняти свою думку. Не бажаєте почати? ---------- Додано в 00:32 ---------- Попередній допис був написаний в 00:22 ---------- Невже різні групи проповідують ВБ? Але ми не проповідуємо ВБ, а тільки те, про що проповідував Ісус - про Царство Бога. Це той уряд, про прихід якого ми постійно молимось, коли промовляємо: "нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі." (Від Матвія 6:10). Саме цей уряд під керівництвом Божого Помазанця здійснить перемогу над світом Сатани та переможе смерть і того, хто може спричиняти смерть, тобто Сатану Диявола (До Євреїв 2:14). Відтоді настане епоха вічного життя, коли люди, які навчать своє серце робити правильне, матимуть можливість жити вічно в раю на землі (Псалми 36:10, 11) ---------- Додано в 00:34 ---------- Попередній допис був написаний в 00:32 ---------- А це що, не пишіть загадково.
sitech. Спеціально закріпив стартовий допис на кожній сторінці та виділив "товстим" суттєві обов'язкові застереження. Вам їх тепер добре видно?
офф? З історії релігії: "...Катары считали себя истинной христовой церковью и как следствие этого присвоили право вязать и разрешать, данное Христом его ученикам. Согласно вероучению катаров, consolamentum (духовное крещение) смывало с души все грехи, однако молитва верующего имела силу только в том случае, если верующий прекращал грешить. Катары придерживались сходного с манихейским дуалистического учения о наличии двух начал - доброго в виде Бога и злого в виде Дьявола. Они отрицали догматы о смерти и воскресении Христа, отвергали крест, храмы, иконы. Катары объявили дьявольским обманом семь христианских таинств и практиковали публичную исповедь, происходившую раз в месяц на собрании общины. Евхаристия заменена благословением хлеба, которое производилось ежедневно за общим столом. Водное крещение заменено на духовное, совершаемое через возложение рук и апокрифического Евангелия Иоанна на крещаемого. Из опасения, что руки священнослужителя осквернены грехом, крещение часто совершалось дважды или трижды... ...Учение катаров было осуждено как ересь на IV Латеранском вселенском соборе в 1215 г. Угроза полного захвата катарами Европы подвигло папу Иннокентия III на решительные меры против еретиков. Был собран крестовый поход против катаров и альбигойцев. В состав войска крестоносцев входило 20 тысяч всадников и 200 тысяч пеших. Основной мотивацией для вступления в войско крестоносцев было полное прощение всех грехов участнику похода, а также успешная пропаганда против катаров как слуг Антихриста. Войско крестоносцев в течение 20 лет разоряло южную Францию. Апогеем этой войны стало полное уничтожение населения г.Безье, состоявшего из католиков и еретиков - около 20 тыс. человек без разбора пола, возраста и вероисповедания. Именно там была произнесена знаменитая фраза: "Убивайте всех, Бог на небе узнает своих!". При взятии других городов перед катарами ставилась дилемма - полное отречение от ереси либо костер. Характерно, что подавляющее большинство еретиков предпочитало костер, причем многие бросались в него сами..." Джерело
А ніде! Просто, раді "красного словца", але при тому повчання іншому: Допис від sitech А ви, sitech, вже закінчили? От питання: кому потрібне таке служіння-проповідування?
Що де? Де знаходиться наказ йти та проповідувати? Від Матвія 28:19,20. В цих словах Господа висловлено не його прохання, а наказ. І не тільки проповідувати, а робити людей учнями, тільки по тому, коли людина буде навчена, її треба хрестити.
І справді - до кого? До десятків тисяч людей? Чи до 11-ти апостолів? А ну-ну почитайте той уривок з Євангелія від Матвія і знайдіть ХОЧА Б НАТЯК на те, що в той час - перед вознесінням - на горі поряд з Ісусом були й інші люди, крім 11 апостолів. І взагалі: для чого Ісус вибрав собі ОКРЕМИХ апостолів? Який зміст вибирати 12-х, якщо можна вибрати 120, а можна й 1200? Крім того, чому апостол Павло ПРОВОДИТЬ РІЗНИЦЮ між 12-ма апостолами і всіма іншими братами: "Я бо вам передав найперше те, що й сам прийняв був: що Христос умер за наші гріхи згідно з Писанням; що був похований, що воскрес третього дня за Писанням; що з'явився Кифі, потім дванадцятьом; опісля ж з'явився він більш, як п'ятистам братів разом, більшість яких живе й досі, деякі ж померли" (1Кор.15:3-6)?
Але Біблія не складається лише з Євангелія від Матвія. Хоча в цій книзі йдеться про повеління Ісуса йти "в Галілею на гору, куди звелів їм Ісус." (Від Матвія 28:16). Там він повідомив, що скоро вони будуть хрещені святим духом в Єрусалимі. Також з Біблії знаємо, що в Єрусалимі було хрещено святим духом не 11 чи 12, а 120 людей. І що вони робили з допомогою святого духа? Вони "служили тим, що тепер звіщено вам через благовісників Духом Святим, із неба посланим, на що бажають дивитися Анголи." (1 Петра 1:12) Бог давав свій дух, щоб люди могли звіщати Євангелію, тобто щасливу звістку про Царство Бога, а значить проповідувати, чи не так? Чи ви знаєте людей, про яких написано в Біблії, які не були апостолами, але вважали за свій обов'язок проповідувати? Та що означають слова з Біблії: "Бо на це ви покликані. Бо й Христос постраждав за нас, і залишив нам приклада, щоб пішли ми слідами Його." (1 Петра 2:21)? ---------- Додано в 00:35 ---------- Попередній допис був написаний в 00:22 ---------- А скільки всього було апостолів, 12? Та що означає слово "апостол"?
1) Кому було це повеління? Всім людям, які ходили за Ісусом? 2) Кому він це повідомив? Скільки людей чули ці речі? 3) Бути хрещеними Святим Духом і мати РІЗНІ ДАРИ Святого Духа - ви проводите між цим різницю? Чи для вас бути хрещеним Святим Духом АВТОМАТИЧНО означає мати право проповідувати? 4) Ні, не так. Дайте конкретне посилання, в якому б ішлося про те, про що я написав у пункті 3. 5) Знаю. Це були ті люди, ЯКИМ АПОСТОЛИ ДОРУЧИЛИ проповідувати, поклавши на них руки. ЖОДНА ІНША людина не мала на це права. Хоч тих, які були хрещені Святим Духом були тисячі, ТІЛЬКИ РУКОПОКЛАДЕНІ мали право проповідувати і навчати. 6) Ви взагалі маєте уявлення, що таке контекст? Чи для вас це не має ніякого значення? От ви зацитували апостола Петра. ДЕ в цій цитаті йдеться про наслідування в проповідуванні? Ну де там таке написано? Ось що там написано: "Бо то благодать, коли хтось свідомо, заради Бога, терпить злидні, страждаючи несправедливо. Яка бо похвала страждати, коли вас б'ють за те, що ви завинили? Але коли ви, робивши добро, за те страждаєте і переносите страждання терпеливо - це благодать у Бога. Власне, на це ви покликані, бо й Христос страждав за вас також, лишивши вам приклад, щоб ви йшли його слідами" (1Пт.2:19-21). Наслідувати Христа треба в своєму ставленні до страждань, а не в проповідуванні! Навчіться бачити контекст, а не цитувати все підряд.