А чи не є служінням доброго християнина робити іспит совісті щоденно? Миху, ми живемо в такому світі, що без " мус" інколи ну ніяк, ало той " мус" - то є форма нагадування(скоріше), ніж примус. І ніхто не обіцяв, що буде легко До теми служіння і Чистилища одночасно: щодо католиків, то окрім молитви і Служби Божої за померлих рідних, друзів, знайомих, в нас є ще така форма(вибачте за слово) молитви як - " (слова молитви) ....і за Душі в Чистилищі, які не мають ні звідки допомоги". Це молитовна допомога за Душі, за які ніхто не молиться(чи немає вже кому, чи не вірять, що молитва потрібна цим Душам).
А я не впевнений, що це є добре, саме через те, що не кожен міг би таке зробити. ---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ---------- іспит - це іспит, а сповідь - то сповідь.
Ні, посилання не можу дати. Тут треба дивитися лише одне слово і його значення. Наведу текст з Вікіпедії: "Погружение" - це занурення, а не обмочування.
Ой, а я і не знала, що тут про мене йде розмова. Сomanche, мене точно не знаєте. Я Ваших батьків скоріше ровесниця. Але я не тільки на Сихів ходжу, як приїжджаю, але і на Жовківську. А щодо форми служіння, то в нас тут в Америці така майже, як описав Сomanche. Починається Пославленням і молитвами. Тільки без танців. Ну не сприймаю я танців в церкві, хоч що хочте говоріть. Після Прославлення всі вітаються одні з одними.А тоді проповіді. Здебільшого дві. В кінці молитви на покаяння, за нужди, подячні. В самому кінці - оголошення про хід служінь на тиждень. В першу неділю кожного місяця Спомин Смерті і Страждань Ісуса Христа. Раз в рік - Водне Хрещення. В основному - влітку на озері. І то наші слов"яни тільки так. Американці в приміщеннях, в баптистеріях.
Оцим Миха не здивуєш! Мих володіє Контемплятивною молитвою, яка передбачає щовечора дуже субтельний іспит сумління в присутності Господа. Мих писав про це десь тут на форумі.
А ви спробуйте, п.Олю! Якщо в церкві, в котрій ви є не заведено танцями поклонятися Богу, то спробуйте поза церковним служінням, дома, скажімо, коли залишаєтеся сам-на-сам з Богом. Не пошкодуєте! Я також не сприймав колись, а тепер мене танці для Бога просто захоплюють! Приходить якась особлива радість, коли починаєш прославляти Бога піснями і танцями...! В мене особисто сльози на очах з"являються, коли я бачу таке поклоніння в танцях: http://www.youtube.com/watch?v=8KX2-J6uS-o&feature=player_embedded чи таке: http://www.youtube.com/watch?v=i5dSIL358NM
Сьогодні Українська Грекокатолицька Церква має Служіння, присвячні Богом нам дану незалнжність. Сьогодні у Львові відбудеться Акафіст до Пресвятої Богородиці ЗІК, Середа, 24 серпня 2011, 11:25 Сьогодні о 15.00 год відбудеться Акафіст до Пресвятої Богородиці. Молитва відбудеться на площі біля пам’ятника Т. Шевченкові з нагоди 20-ї річниці Незалежності України. Про це сьогодні, 24 серпня, ЗІКу повідомили у прес-службі Львівської міської ради. У спільній молитві за Україну візьмуть участь представники християнських конфесій. Також передбачена участь Владики Ігоря Возняка, Архиєпископа Львівської Архиєпархії УГКЦ, Владики Макарія Малетича, Архиєпископа Львівського єпархіального управління УАПЦ, Владики Дмитрія Рудюка, Митрополита Львівського і Сокальського Львівсько-Сокальського єпархіального управління УПЦ КП. Також до молитви долучаться отець Тадеус Говоргян, настоятель Катедрального собору Успення Пресвятої Богородиці Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, Владика Мечилав Мокшицький, Архиєпископ і Митрополит Львівської архидієцезії РКЦ, а також чоловіча хорова капела «Дударик» та Наталія Половинка. До спільної молитви долучаться представники обласної та міської влади. Львів’ян також запрошують взяти учать у Акафісті. Цікаво, як в інших течіях відзначають це свято?
Сьогодні, о 14.30 розпочнеться Хресна Дорога на Високому замку(початок біля Каплички Матінки Божої( біля Джерела)). Проводть Її о. Мендрунь. Запрошуються усі бажаючі душевного миру і спокою, усі потребуючі Божої підтримки, усі спраглі Істини і Добра. Усі, хто шукає Бога і хто прагне поглибити свої відносини з Ним. Хай Господь благословить!
задється то троха офф-топ Іванове хрещення від чого пішло? - правильно, від ритуального омиття яке євреї по Закону мусили робити, щоб очищатися. (посилань купа, переважно на книгу Левит, якщо бажаєте, якось потім напишу) тут троха пояснень з вікі - і ще омиття з повним зануренням обов'язкове при ритуалі гіюр - навернення в юдейство із інших релігій. християнство напряму перейняло від іудаїзму багато символіки, ритуалів та визначень і отже самим хрищенням (буквально з гр. "баптізо" - занурення") можна вважати занурення у воду. а ось як хрищення у моїй Церкві відбувається http://www.youtube.com/watch?v=2-dUOJv5w70
Незалежність не відзначають. Християнство - релігія інтернаціональна і не повинна мати з політикою нічого спільного (має бути відокремленою від держави). Коли радіеш, що звільнився від москалів, то це не має спільного з вірою. Зараз (вересень-жовтень) по всіх церквах ЄХБ відбуваються дні Подяки за урожай. Перед кафедрою ставлять стіл з хлібом, водою, фруктами, овочами. Як правило запрошують гостей, потім роблять гостину.
Якщо, здобувши незалежність, християни можуть відкрито і без страху сповідувати свою віру і бути господарями у власній хаті (а не москалі), то чому б не радіти державній незалежності і не дякувати Богові? В моєму розумінні, хіба сектанти живуть власними потребами, не дбаючи про "загальне". Я за паритет: кесареве - кесарю, а Богові - Боже. Мені це подобається.
Це було ще задовго до 24.08.91 р. Господарями стала верхівка. А ми як жили у своїх хатах і церквах, так і живемо. А я от не люблю святкувань. Ніяких.
Згоден, але якщо всіх інаковірців вивезуть до Сибіру, а решту заставлять ходити до московського патріархату, то буде вам і політика і все інше...
(Офтоп) Ой, московський патріархат - то страшне, згідна... Ще такої агресивної деномінації хіба що у мусульман шукати.
а я би хотіла хоч разок побувати ось тут на Богослужінні молитва и прославлення Бога тут не припиняється 24 години на добу 7 днів на тиждень http://www.youtube.com/watch?v=TRiT9Ds4ch4
ну наконец то осознали, а то Бандера - Бандера ..... ---------- Додано в 20:25 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ---------- мдя, русофобия? не не слышал .....