Як мене "розвели" у "Сільпо" - прошу допомоги!

Тема у розділі 'Львів кримінальний', створена користувачем Loi, 11 бер 2007.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Відповідь: Як мене "розвели" у "Сільпо" - прошу допомоги!

Дуже важливі деталі

Скільки було того товару на 200 грн? Взагалі на 200-300 грн - це продуктів на тиждень, по об"єму 2 великих пакети запросто, а то й 3. Виходить , що наша "бідна жіночка" набрала продуктів щонайменше гривень на 400, приблизно 4 пакети. Як вона бідолашна це все несла?

Як при цьому виглядало проходження товару через касу?
    Весь товар пройшов через руки касира, але не на кожному спрацював комп"ютер? Чи жіночка провезла два пакети товару мимо каси? Завалялоя там щось у візочку, не помітила ...

Можна припустити, що 200 грн - це якась ікра, може дорога риба чи ще якийсь делікатес. Але як тоді це в"яжеться із "легендою" потерпілої про те, що вона бідна людина?

З іншого боку, правдоподібності історії для мене особисто додає деталь: охоронці намагалися пришити потерпілій вкрадену вчора банку ікри. Це суттєво.

Мій друг дитинства влаштувався був у один із супермаркетів охоронцем. Якось за пляшкою розповідав, що охорона (зарплата мала була) бзяла собі за звичку цупити продукти. Той хлопака вважав себе не гіршим за них, тому теж носив додому всякі ковбаси, шинки і тд. А особливим попитом у охоронців користувалася ікра. Оскільки вона малогабаритна і дорога. І потім її легко продати за пів ціни, поповнивши таким чином сімейний бюджет. Про афери з покупцями він мені не розповідав, але я припускаю, що в даному супермаркеті практикуються крадіжки ікри персоналом, і тому шукають лохів серед клієнтів, на яких можна ці крадіжки повісити.

• Подобається Подобається x 1
  2. Капітан

Капітан Well-Known Member

Мартіні, Ви читаєте мої думки :) Не була би дописувачкою кобіта....

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Скажіть, а скільки баночка ікри коштує?

4. Капітан

Баночка ікри - від 25 грн. в средньому 30 грн.

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Хіба? :eek: А я в Києві і по 80 гривень бачила!

6. Капітан

Може і по 80 грн. в Киеві :)
    Добре, поставте себе на місце охорони і касира. Наприклад, вони хочуть "розвести" покупця. Для цього їм потрібно обрати таку людину, яка купує багато одиниць однорідного товару на велику суму. При цьому врахувати, щоб ця людина мала можливість і достатньо грошей сплатити "штраф". Набагато безпечніше "кинути" 5-6 покупців на невелику суму, до 50 - 100 грн. ніж одного на 1000-2000 грн. Проте, як не дивно вони обрали "бідно одягнену" жіночку, яка закуповується на фантастичну суму і "не помічає" різниці при сплаті у 200 грн.
    Допустимо, що вона все таки помітила цю різницю, але тоді це говорить також не на її користь - тобто вона свідомо скористалася помилкою касира (яка дійсно може бути втомлена і затуркана за 12 годин сидіння на касі), і фактично вчинила правопорушення :)

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Згадалося: "Я така затуркана, така затуркана...":D

8. Капітан

Есть такая буква в етом слове :)

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

п. Loi,

Ви пишете, що звернулися в онлайнову консультацію.
    А чому не до шустрого юриста, котрий має зв"язки у відповідному відділенні міліції? Або до знайомого співробітника міліції ?
    Прикиньте реальний сценарій, якого може злякатися служба охорони (або адміністрація супермаркета).
    Цей "розвод" - КРИМІНАЛЬНА справа.

Якщо Ви звернетеся до суду - Вам таки знадобляться свідки. І в цьому випадку Ви можете відкликати позов назад (охорона це розуміє).
    А якщо Ви порушите кримінальну справу - тут назад дороги нема. Вони це ще краще розуміють.
    А щодо свідків (де їх знайти і чи потрібні вони взагалі) - все залежить від спритності опера та ступеню зацікавленості слідчого.

При такій загрозі охорона сама запропонує мирна вирішення конфлікту.
    Вам залишається тільки порахувати розмір заохочення співробітників міліції (зазвичай 25-30% від суми) і Вашу особисту зацікавленість (в гривнях).

Втім, фахівці нехай розкритикують та внесуть корективи в мої поради.

Успіхів Вам !

10. Ума

Ума Well-Known Member

Направду дивно мені те, що товар викладений на касу і який пройшов через руки касира, але якимось чином не потрапив до чеку - назвали крадіжкою. Спадає на думку історія, коли на касі працюють родичі, які своїм рідним недопробивають товар... інколи в тому задіяні і охоронці... Тому з цим боряться в супермаркетах і на кожну касу є направлена камера, яка може підтвердити, що саме касир провів і яка в результаті сума вийшла. Якщо потерпіла нічого не приховує, то очевидно потрібно вимагати запис її розрахунку на касі. А то я не розумію, чому охоронці підійшли до неї, якщо товар не пищить на воротах, то й підстав перевіряти її немає? А тут з упевненістю знали, що товар крадений

11. Капітан

В Сільпо вроді немає воріт з пищалками

12. Ума

Ума Well-Known Member

серйозно??? який же це тоді супермаркет? :D :D :D

13. Капітан

тут я не звертав уваги, а в Києві у Сільпо точно не було пищалок на виході :)

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК написано ж : СІЛЬ по

15. Ума

Ума Well-Known Member

До речі, оповім одну історію про свою знайому, яка в Арсені купувала якусь фігню - ітого на 18 грн. Зазвичай вона розраховується платіжною карткою, а тут така сума невелика... думала-гадала чи готівкою заплатити і з того всього таки розрахувалася карткою. Підписала чек про оплату і пішла собі додому. Зранку їй телефонують з банку і кажуть, що хочуть уточнити, чи в неї бува не вкрали її картку. Вона перевірила все на місці, каже, що ні. А тоді її перепитали, чи вона дійсно вчора в Арсені купила товару на суму 180 000 грн!!!! (на рахунку було більше, тому сума фактично знялася з її рахунку ) Вона одразу не второпала, а коли дійшло, то дуже довго в смітнику шукала чек :) Знайшла, поїхала до адміністрації, повернули гроші через тиждень. На касі в той день сиділа новачок і ще не дуже вміла з терміналами працювати - не поставила знаки де треба... отак от буває :)

• Подобається Подобається x 2
  16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я такого у сільпо ще не спостерігав....
    але обов’язково розповім своїм друзям про цей випадок, щоб були обачнішими...

17. MARTINI

цікаво, якби в сільпо закупитися на 180 000 грн, чи там би щось лишилося на полицях? :)

• Подобається Подобається x 2
  18. Капітан

продавці-консультанти в полуобморочном состояніі
    :D

19. MARTINI

Я думаю за ті гроші їх теж можна було б купити

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та про шо Ви? 180 000 досить небагато для такого склепу.

а де твій аватар? :)