Як мене "розвели" у "Сільпо" - прошу допомоги!

Тема у розділі 'Львів кримінальний', створена користувачем Loi, 11 бер 2007.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Як мене "розвели" у "Сільпо" - прошу допомоги!

Сказка - ложь, да в ней нам'йок!.. Лейтенантікам урок.

2. Forpost

Forpost Стоїк

Мило дійсне..

3. Ума

Ума Well-Known Member

Цікава тема, хоча більше схожа на чорний піар... але з власного досвіду і досвіду моїх друзів НІКОЛИ не закуповуюсь в Сільпо - хіба би вже сильно приперло :)

Але нам недонараховували, а навпаки забагато товару проводили по касі - вручну добивала к-сть, чи вагу... коли підійшла до адміна, то він тихо і без усяких галасів запропонував добрати товар на суму, на яку мене ошукали (знайомим так само), але я вимагала повернення коштів, на касі чітко знали, який зайвий товар потрібно забрати і касира абсолютно ніхто не лаяв з адміністрації за "неуважність"

а про "свіжість" вкотре перезаморожених продуктів я вже мовчу

4. Капітан

Капітан Well-Known Member

Мені до Сільпо ближче ніж до Арсену, там і закуповуюсь. Наразі все ОК, далі дасьться чути... Пару раз в Барвінку хотіли намахати...

5. levandivka

А мені до базару ближче. І ніяких лохотронів.

6. Forpost

Forpost Стоїк

можна дізнатись як перевіряєте жирність і якістю молочних і кисло молочних продуктів?

7. levandivka

Дуже просто :D
    молочниці я кажу: "2, 2, 1" - дає тільки свіже - 2л молока, 2*400 сметани і один майонез.
    Продавщиця сиру каже: "сьогодні Вашого сиру немає, покуштуйте оцей..."
    Да-а-авно не проколювався.:cool:

8. lopik

lopik Member

А взагалі-то і лохи є для того ,щоб їх розводили. Такова се ляві...

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В мого вуйка винаймає помешкання одна пані, що дуже довний час торгує на привркзальному м"ясом, а її донька мішечками. Після їх розповідей шо з тими продуктами роблять ми на базарі нічого не купуємо..

10. levandivka

На Левандівському базарі трохи простіше.
    От Привокзальний і Сільпо близько вокзалу, там посилений рух. Лохи.

Тут раз проколовся - з'являється небезпека. Продавці самі іноді радять не купувати зараз (прийдіть завтра):rolleyes:

11. Loi

Loi Member

Я бачу, у багатьох виникає у зв'язку з моєю розповіддю ряд закономірних питань. Головні з них:
    1. Як могло трапитися, що товар на таку суму опинився не пробитий - куди я дивилася, про що думала?
    2. Чому я не протестувала, не наполягала на виклику міліції, а покірливо віддала гроші?
    3. Чи не чорний це піар?
    Спробую на них відповісти. Почну з третього пункту.
    Ні, це не чорний піар. До конкурентів "Сільпо" я не маю анінайменшого відношення. Хоча, треба признатися, думка: піти до них і попросити підтримки - на самому початку така думка виникала в моїй голові. Я роздумувала так: ніякої підтримки у мене не немає (чоловік, як ви, напевно, зрозуміли, ніяка допомога, так вийшло) - ні матеріальною, ні юридичною. Я не ходжу в "норках", мене не привозять в магазин на джипі, за мною не слідують мотузочком бритоголові "братки", у мене немає власного адвоката, немає і зв'язків-знайомств серед юристів. Я - звичайна жінка, вже немолода, зовсім небагата, одягнена, як то кажуть, "чисто, але бідно". Ось я прикинула, що, в принципі (теоретично) могла б прийти до одного з конкурентів (а конкуренція, як ви розумієте, на ринку роздрібної торгівлі - величезна; часто супермаркети зводяться, буквально, в метрі один від одного, як у випадку з "Арсеном" і "Вам" на Науковій; і при більш-менш однакових цінах в них, покупець, природно, піде туди, де йому буде запропонований кращий сервіс).
    Прийти і попросити допомоги, юридичної, як мінімум - роздумувала я - конкуренти повинні схопитися за можливість трохи зіпсувати іншому репутацію руками і ногами.
    Але, після деяких міркувань, я відкинула цей варіант. По-перше, мені було ніяково: як це - от так прийти, напроситися на прийом, скажімо, до директора, і сказати: "З вашою допомогою я можу напаскудити конкурентові - підтримайте!" (по типу "не учите меня жить, лучше помогите материально"©) - НЕДОБРЕ ЦЕ, неетично, на мою думку.
    По-друге, я якраз і не бажаю "паскудити". Єдине, чого я намагаюсь добитися, так це повернення грошей. І все. І претензії мої - не до керівництва компанії, і не до самої компанії. Смішно припускати, що керівництво схвалює і підтримує політику обману покупців своїми співробітниками - нонсенс!
    І до самого охоронця - я теж, загалом, не маю претензій: кожен заробляє, як може. Зарплата у нього, можливо, невелика. А утриматися і не "розвести" явного простака - не кожному під силу. Як писав О'Генрі: "И не хочется, да нельзя упустить такой случай". :)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я взагалі не розумію однієї простої речі. Касир прогнала весь товар. Видала чек і товар. Чому я винуватий, що товару менше, ніж у чеку? Всі притензії касиру. Ніхто ж не бачив, що я крав. Дивно все це. Людина просто розгубилася.

• Подобається Подобається x 1
  13. Forpost

Forpost Стоїк

Туть вже раз шеф мене стер ,а як Ви думаєте про це
    http://center.lviv.ua/showthread.php?t=2003 тільки чесно.якщо можна будь ласка

14. Loi

Loi Member

2. Чому я не протестувала, не наполягала на виклику міліції, а покірливо віддала гроші?

Близько року тому на одному з форумів я завела тему про міліцію, про моє до неї відношення (на жаль, цей форум накрився мідним тазом, так що посилання дати не можу).
    Міркуючи там, я прийшла до висновку, що відношення моє до міліції не як до органів правоохоронним, а як до каральних органів - мало не на генному рівні, або на рівні пам'яті минулих життів, якщо такі існують. Тому що в своєму житті я НІ РАЗУ, НІ ПО ЯКОМУ ПРИВОДУ і НІКОЛИ не стикалася з міліцією - мені, виходить, нема за що не любити її, не довіряти їй.
    Ну, був випадок (ще в часи СРСР), розказаний свекрухою: як вона чекала на зупинці тролейбуса, як раптом з машини, що під'їхала, вискочили троє міліціонерів, підбігли до хлопця, що стояв недалеко, стали його бити, звірячо викручувати руки і тягнути волоком в машину. Свекруха вступилася, вона запитала: за що ви його? навіщо бити? руки - навіщо крутити? що ви собі доззволяте? треба заарештовувати - заарештовуйте, але навіщо ж так нелюдськи? хіба ви звіри?
    Тут підскочив до неї один з "ментів" і зашипів, що будеш, мовляв, гундіти, тітка, так ми і тебе заберемо, посадимо на 15 діб за хуліганство, а на роботу "віз" накатаємо. Свекруха, ясна річ, замовкла - героїв в ті часи було мало...
    Можливо, і ця розповідь вплинула на мене...
    І потім... всі ці статті в газетах про корупцію, про вимогання, про засудження невинних, тільки б закрити "вісяк", про тортури, про дивні смерті підозрюваних-ув'язнених "від серцевого нападу", "кривава гебня", etc.
    І ще... я завжди розділяла державу і його громадян, мені бачилося, що вони - по різні сторони барикад. У держави - свої завдання, у громадян - свої. Завдання ці не перетинаються, держава і народ - завданнями один одного не цікавляться. Так-так, це психологія типового "совка", яким я, безперечно, і є. Може, зараз все по-іншому, не знаю.
    Тому я давно вирішила для себе: трапиться щось, НІХТО і НІЩО не зможе (і не винен) мені допомогти, окрім мене самої. Та ще система моїх філософських переконань на життя, на себе у ньому: якщо з тобою щось відбувається, ти, і лише ТИ несеш за це відповідальність. Від тебе пішов(-шла) чоловік (дружина)? Він (вона) НЕ ВИНЕН(-на), але ти - відповідаєш за це. Тебе обібрали в магазині? Той, хто це зробив, НЕ ВИНЕН, але ти - відповідаєш за це. Розумієте? Втім, це окрема велика тема...
    Крім того, охоронець в супермаркеті був для мене - влада (як хтось, що відноситься не до мене, а до держави: адже саме держава дала дозвіл на розвиток приватної власності, підприємництва і т.ін.; люди, що відкрили мережу супермаркетів - законослухняні громадяни, ті, кого вони наймають на роботу - теж законослухняні громадяни, а як же інакше?), і якщо влада в особі охоронця упевненим голосом говорить, що є правила - значить, вони Є. Якщо влада, не коливаючись, заявляє, що правила такі - значить, вони ТАКІ. І якщо влада стверджує, що міліція - не цяцькатиметься зі мною, а просто посадить, значить, так воно і є. Який сенс брехати? Розумієте? У мене і в думках не було, що охоронець може не повідомити всієї правди, або перекрутити її. Я - ДОВІРЯЛА цій людині БЕЗЗАСТЕРЕЖНО.
    І, зрозуміло, опинитися за гратами мені не хотілося. І, зрозуміло, коли влада вирішила бути поблажливою, узяти тільки штраф, я була ВДЯЧНА їй.
    Мені говорили, що треба було, навпаки, голосно кричати, стукати кулаками, топати ногами, влаштовувати уселенський скандал, привертаючи до себе увагу інших покупців. Напевно, так і треба було поступити. Але я НЕ МОЖУ так поводитися, не моє це. Завжди відносилася до людей, яки ведуть себе так, негативно, з соромом за них. А тут мені було слід і самій бути такою... Для мене це рівносильно самогубству...
    Та і, повторюся, відчуття провини - терзало мене. Адже якщо відкинути все зайве, що залишиться: жінка, у візку якої був неоплачений товар. І абсолютно неважливо, чому так вийшло - факт залишається фактом: є товар, за який не заплатили, отже, він вкрадений. Йдучи по цій логіці, була упевнена я, міліція прийде точно до такого ж висновку.

15. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

Те, що в "Сільпо" роблять пакості - це факт, але допомогати теж не варто їм!

Я наприклад слідкую за кожним їх рухом, хоча зазвичай вони навпаки пробивають більше ніж Ви купуєте реально! подвоюючи товари...

16. Forpost

Forpost Стоїк

17. Доброчин

Доброчин Well-Known Member

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зрозумів. Є питання, чи це часом не казка. Два варіанти - або це одна і та ж людина, або це просто різні люди. Виникає запитання, чому з тамтого форуму людина просто не перекопіювала весь текст, а виглядає, що він скопійований лише місцями. Треба дуже добре порівняти текст на тамтешньому форумі і цей текст і обовязково перевірити чи нема розбіжностей з повідомленнями, що й йдуть як пояснення. Може є розбіжності. Тут треба психолога. Я б себе в тій ситуації вів по-іншому, але люди теж різні є. Важко щось зразу сказати.

19. Ольга

Ольга Well-Known Member

вчора друзі розповідали про наглість охоронців в Сільпо, вони вийшли з ситуації по-іншому - подзвонили на гарячу лінію до Києва. Розказали хто саме і що зробив не так,і їм за кілька днів передзвонили,вибачилися, і сказали, що охоронця покарано (стягненням зп). Тепер охоронець вдає, що їх не знає :)

Інші друзі вчора про Метро розповіли. Кажуть на товарі одна ціна,а на касі інша пробиває! Уявіть! Наступного разу треба знайти час і пройтися з чеком ще раз по товарах.

А нині, чоловік прийшов з роботи і якраз цю історію розповів з форуму...

Навіть,якщо в словах форумчанки і є обман, то нам корисно знати, КУДИ ЙТИ і ЯК СЕБЕ ПОВЕСТИ, якщо ми стали жертвами супермаркету!

20. Svitlyk

Svitlyk Well-Known Member

По-моєму, це безпідставні підозри:) Тексти ідентичні, включаючи е-mail номер телефону, здається, людина просто скористалась порадою Олі:
    Всього лише:) А всі кинулись шукати якісь підводні течії (чи то,може, я наївна, схильна вірити людям;) )
    А "Сільпо" і справді грішить різними вибриками, на зразок обрахунків, перерахунків, акцій, котрі минули "вчора" і т.д.... Тільки от чи є якась рада на це все...

а де твій аватар? :)