Нє... Фізику ніхто не відміняв. Щодня по два оберемки і вся зима в комфорті. Якщо вистудити хату пару тижнів при морозі, то так, прийдеться цього монстра розігрівати дуже довго, а якщо розігрів, то все просто...
Як у вусі - Світ слова svitslova.com › idioms-dictionary 29 вер. 2015 р. — ... саме раз: тепло й тихо мов у вусі (М. Лазорський); Сплять жита — буйний зелений розлив, що починається прямо під вікнами [хати].
А навіщо валити? Гарна річ, колоритна. До речі, плита лежанку гріє. А з лежанки видно телевізор. Підпер спину подушкою - і телевізор між ногами. Щоправда, я телевізор не дивлюся. Втім, піч можна завжди протопити. Тільки попередньо на печі всякий мотлох прибрати, вузлики всякі з хусточками, дитячими колготами (хлопцям моїм уже далеко за тридцять, а повзунки на ганчірку - незамінна річ. Зараз усе або хімія, або дорого). Та й піч використовуємо. На печі кладу кленові дрова, щоб підсихали. Взяв для експерименту поліно з колоди, що рік у березі, в вологому місці пролежала. Зважив. Сире поліно важило 1375 грамів. Через днів двадцять - 810 грамів. Сам здивувався. Дрова були настільки сирі, що коли колов, вода виступала.
З глини. Причому не з саману, а з вальків. Це коли замісювали (від слова "місити") глину з водою та соломою, робили вальки - великі "буханці" замісяної глини, які неважко було б підняти, і викладали з півметра стіни в висоту за день. Потім вимурована стіна деякий час підсихала, а через деякий час знову виганяли з півметра по тій же технології. Роботи проводилися влітку по вихідних, як правило, ті, що приходили допомагати, працювали не за гроші, а за відробіток. Ти у мене працюєш на будівництві моєї хати, а потім я - на будівництві твоєї. Або допомагатиму цілий день картоплю копати, або ще яку роботу. Хата невелика, тепла. Хаті шістдесят років з хвостиком. Прошу пробачення, якщо багато написав - не виходить у мене стисло.