Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

  1. Saszko

    Saszko Well-Known Member

    російськомовні кияни знають шо таке сирнік, а ті туристи, мабуть, не з києва.
    взагалі, в лексиконі багатьох російськомовних молодих киян багато кальок з української і багато українських слів. Відносно, звичайно:)
     
  2. Svjato

    Svjato Well-Known Member

    Запіканка

    :nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. http://relax.ua/menu/cheese-zapekanka/lang/ua
    http://retgdwera.blox.ua/2009/02/Sirna-zapikanka-z-yagodami.html
    Як бачите, не тільки, в мене, убогої.
    А взагалі мені все одно, як у вас кажуть. Хоч вареник. А що, теж із сиру і тіста.

    ---------- Додано в 09:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:33 ----------

    Погоджуюся.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Рибко, та спокійно. :)

    Що у киянина запиканка, у львів"янина сирник, усього.

    А якщо Вам байдуже - то чого сперечаєтесь? )
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Щоб непорозумінь не виникало. А то нещодавно дізналася, що у вас слово "шановний" має негативний відтінок. о_О
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    У нас - це в кого?

     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Без зайвої скромності скажу, що в мене виходить розкішний сирник і якби хтось з гостей його назвав запіканкою, то певно забила би:haha:
    То щось з тої серії коли медівник ковріжкою називають...
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

     
  9. Svjato

    Svjato Well-Known Member


    (до речі, хіба так не є в українській мові, що після нього має йти якась особа?)
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. -Erebus-

    -Erebus- Звичний росіянин

    Та може і з особою образливо прозвучати... Наприклад: "Слыш ты, шановний пан, вали ка отсюдова!" - Образа, хоч і вживається разом зі словом пан!
    А можна сказати: "О! Як я Вас рад бачити, шановний! Як в Вас справи!?" - звучить фамільярне, але на мій погляд, ніяк не кривдно!:preved:
     
    • Подобається Подобається x 5
  11. Svjato

    Svjato Well-Known Member

    :scratch_one-s_head:
    Звучить нейтрально, але:nea:
    Слово рідний, або рідненький краще пасують.
    А то може звучати, якось єхидно...
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Ні, я киянка, а в нас зміст слова не перекручують. А у Львові, бачите...
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=47678
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Полковник

    Полковник миється в бані

    Пустой спор ни о чём.
    Покажите мне этот сырник.
    Я Вам показываю запеканку творожную с надписью производителя.
    Покупатели берут этот продукт и едят как запеканку, а не как сырник.



    [​IMG]



    [​IMG]


    Конечно, есть и сырники, о чём Рыбка говорила.
    [​IMG]

    Из пачки творога и одного яйца - штуки 3-4 сделать можно.
    А можно и готовые купить.

    [​IMG]

    То, о чём идёт спор - это Львовский сырник.
    Не просто сырник, а именно Львовский.
    Это бренд, как, допустим, Берлинское печенье,колбаса московская, окорок тамбовский или котлеты по-киевски.
    Не надо путать.

    Продукты:
    250 гр сливочного масла, 300 гр сахарной пудры, 10 желтков, 10 белков, 3 столовых ложки картофельного крахмала, 2 пачки ванильного сахара, 1 стакан нарезанных кусочками грецких орехов, 1 стакан изюма, предварительно намоченного в горячей воде и просушенного, 1 стакан кураги, подготовленной также как изюм, 150-200 гр кокосовой стружки, 1 кг творога, хорошего, домашнего. Очень желательного не крупинчастого, а такого мягкого. Может быть даже чуток с сывороткой, в итоге получим нежную вкусность.

    Приготовление сырника:
    Творог дважды пропустить через мясорубку или взбить миксером, или в комбайне в однородную, без крупинок массу.
    Масло растереть с сахарной пудрой и ванильным сахаром. В этот масляной крем добавлять по одному желтки, по ложке, хорошенько вымешивая, подготовленный творог, затем всыпать орехи, изюм, курагу и кокосовую стружку.
    Всё это хорошенько взбить миксером. Затем отдельно взбить белки и осторожно смешать с творожной массой.
    Вылить массу в форму, выстиленной бумагой для выпечки и выпекать 1 час при температуре 210 градусов на среднем уровне.
    Дать остыть, причём до полного, это важно , не вынимая из формы.
    Залить шоколадной глазурью и украсить.



    Железный ФАКТ - НЕТ такой марки трактора!

    ---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:53 ----------

    Тут у меня в профиле висит такой гасел:"Ваша поведінка на форумі бездоганна!"
    Вопрос - "бездоганна" как переводится на общепонятный?
     
    • Подобається Подобається x 6
  14. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Безупречна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Полковник

    Полковник миється в бані

     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Полковнику, мені по барабану, що там пише проізводітєль, і як його їдять покупатєлі.

    Я, покупець, беру вашу запиканку і їм, як сирник. :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. ENNI

    ENNI Well-Known Member

    :mocking::mocking:
     
  18. Полковник

    Полковник миється в бані

    Это совсем другой продукт в отличие от Львовского сырника.
    Ладно, ешьте, как сырник.
    А сырники Вы как что едите?
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    А тих ваших сирників я не їм взагалі. Не через мовні протиріччя - просто не смакують.

    А от мої діти їх називають tvarohové placky.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Полковник

    Полковник миється в бані

    1. Они не мои.
    2. Я тоже, как правило, их не ем.
    Да, можно назвать и творожниками.
     
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)