Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А Ви помітили якийсь? :)

Чи Вам здалось, що як на мене чехізм - то круто, а русизм - ганьба?

• Подобається Подобається x 1
  2. UDALA

UDALA Well-Known Member

Я о том , что слишком частое употребление окончания-изм , напоминает -онанизм , вне зависимости от того "рус." или "чех." или "нем." или "франц.", какое бы наречие или язык не использовалось.

3. Un.Known

• Подобається Подобається x 7
  4. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Володію не так добре, як хотів би! Причім, якщо при написанні повідомлень це не так помітно, але зрозуміле що помилки з впливу російської мови є, бо вже довго мешкаю у Росії! А ось при розмові це проявляється ще більше!
    Головна проблема наголоси, через те, що у російській і українській є схожі слова, але наголосі в них різні, наприклад: подруга(рос)- подруга(укр), хочу(рос) - хочу і ще багато! І ще через те, що у незнайомому слові є бажання наголошувати передостанній склад (як у польській).:sorry:
    Потім ще проблеми з прийменниками, бо де які уставляти можна знати лише з прикладів їх використовування. Про літери И чи І я вже десь тут писав, вимовляти "И" не так твердо, як у російській досі важко, але це не така велика проблема, бо значення слів це не викривляє! На відміну від англійської де can't [kɑːnt] (long song) це cannot а ось вже cunt [kʌnt] означає п*цвірінь*! :)))

• Подобається Подобається x 3
  5. Чупага

Чупага Well-Known Member

У вас таке мовне оточення.
    Колись був у кумпанії де після кожного слова вживали "чуєш" розпалася компанія, зникло слово паразит.
    Поради ? Частіше бувати в іншому суспільстві ,слухати інше радіо чи інше ТБ, де не вживають "коротче"

Останнє редагування: 17 чер 2010
    • Подобається Подобається x 4
  6. nikolas

nikolas Well-Known Member

Більше говорю на діалекті ,в граматиці позиції втратив,в школі мав тверду 5,зараз думаю десь на 3 тягну.Але шо радує,що порівняно з нинішніми учнями,я ас.В мене дружина вчитель,я часом читаю учнівські роботи,це жах... .

7. matvej

matvej Well-Known Member

невесела радість.

• Подобається Подобається x 1
  8. Tanka

Tanka Well-Known Member

Володію недобре, але добре, що володію.:)

• Подобається Подобається x 8
  9. консультант

консультант Дуже важлива персона

Українською мовою володію краще від прем"єр міністра і навіть від самого президента.

• Подобається Подобається x 9
  10. Пристойно володію, тільки в побуті не спілкуюсь.

• Подобається Подобається x 2
  11. -Erebus-

А чому так? Що заважає?

12. Полковник

Полковник миється в бані

Не понимает её никто.
    Ни в семье, ни в университете.
    Ведь это форум научил Рыбку украинскому.
    Помните, ещё год назад двух слов на Мове связать не могла, а сейчас о как чешет!
    За это ей респект и уважуха.:give_rose:
    Молодец наша Рыбка.

13. -Erebus-

Так це ж добре! Взагалі знати українську мову тільки на користь! Тому що це знання допоможе вивчити інші мови слов'янські! Та і просто цікава вона - українська! ;)

14. А вы почему не чешете? Почему вас форум не научил?

Ніщо не заважає. У мене просто російськомовна родина.

15. Максим Великий

Максим Великий миється в бані

Як правильно сказати в родовому відмінку: атома азота чи атома азоту? Або ще — сконтактуватися чи зконтактуватися?

16. Азоту, бо це речовина.
    Сконтактуватися - перед к, п, т, ф, х пишеться префікс с-.

• Подобається Подобається x 6
  17. Un.Known

18. -Erebus-

Так у Києві ж мешкає майже 3 мільйона і більша кількість вважає рідною, як раз українську. Чи Вам, Рібко, так не щастить, що усе Ваше оточення російськомовне? :) :rus:

19. Nevermind

Nevermind Просто персона

Erebus, Ви були у Києві? Більшість вважає рідною українську, а говорить російською. :)
    І я теж говорю російською: і на роботі, і вдома. Це ж Київ, а не Львів. :pardon:

• Подобається Подобається x 2
  20. -Erebus-

Був цього року у Січні, і у крамницях заради експерименту пробував звертатися українською, словникового запасу вистачало! Так от.. Коли звертаєшся українською, часто тоді і відповідають українською, тільки одного разу у Єврейсеті продавщиця не стала відповідати українською, причім вона була з Росії, з Кавказу, і у Києві, як я зрозумів, жила не так і довго! Тим більш, що українську ж на високому рівні знає багато людей! Добре там технічну термінологію чи філологічну можна не знати... Але щонайменше на загальні теми можна би і українською поспілкуватись!:pardon:

а де твій аватар? :)