Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

Йой, Миху, я без претензій, але українською мусет буде "оточив", шо нє? :scratch_one-s_head:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

та та... але тут ми пишемо, як то кажуть зі стьобом і зір вже не той... та й певна неграмотність завжди присутня.

А тут люде, які хочуть керувати містом! Амбіції ого!

• Подобається Подобається x 1
  3. ІгорМ

ІгорМ Маленький українець

А ви би стягнули містом керувати? Якщо хочете, то замільдуйтеся до комісії, може хто вас і вибере ;)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

міг би давно бути депутатом у Львові.
    Пропонували прохідні варіанти. Але в цій системі влади неможливо зробити щось суттєве, корисне (от насрати комусь - запросто). Псувати собі здоровя, доводячи щось комусь - даремна витрата часу: ви ж бачите як воно на ЛФ: всьо трудно.

А керувати містом - то тре зріктися самого себе і своєї сім'ї. Хтось би хотів, а я не горю бажанням. Я, наприклад, дивуюся людям. От візьмемо Добродомова. Я не розумію як людина рветься до мерства, немаючи зеленого поняття ні в економіці, ні в господарці... гляньте його біографію.
    Дав Димінський йому ту студію - все його досягнення. А керування персоналом... Це ж місто Львів! На мій погляд, це є безвідповідально. Братися за те, в чому ти як дуб зелененький.

• Подобається Подобається x 2
  5. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

записуйте мене першою в електорат :uanew: вибираю Миха за почуття гумору :sarcastic_hand:

Останнє редагування: 1 жов 2015
    • ... ... x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

не Миху, а Миха, я ж не кобіта.:hi::)))

• Смішно Смішно x 4
  7. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

знала, що на те вже точно відповісте :mocking:

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

мусів

• Смішно Смішно x 1
  9. AnnaTydir

AnnaTydir Member

Теж є ця проблема. Ніяк не перевчуся.

10. Mikhail

Mikhail Well-Known Member

Вона від мене часом відходить зараз, бо не використовую часто останнім часом.

11. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

то тепер мусете вже перевчитися))

12. Yarka Yata

Yarka Yata Well-Known Member

Літературною непогано володію, а от щодо розмовної... Час від часу передо мною постає питання вибору: чи використати суржик, чи канцеляризм, чи книжне слово...
    І хоч в дитинстві чула живу розмовну мову, хай діалектну, але майже без суржика, хоч убий, не згадаю, як вони говорили в деяких випадках...

Останнє редагування: 2 лют 2016
  13. solweig

solweig Слухачка тиші

А своя мова - яка?.. Якою Ви послуговуєтесь у своєму повсякденному житті?.. Що за покруч такий "розмовна мова"?

14. Yarka Yata

Покруч - Потомство, виведене від схрещування різних порід тварин, видів рослин;
    ПОКРУЧ – Академічний тлумачний словник української мови

Су́ржик (цер.-слов. сурожь – «суміш різних зерен з житом») — елементи двох або кількох мов, об'єднані штучно, без дотримання норм літературної мови
    Суржик — Вікіпедія

15. terRen

terRen Дуже важлива персона

• Зе бест! Зе бест! x 2
  16. Оля

Оля Старожилка форуму

Автор-суржикописець Татуся Бо: За освітою я філолог.

View: https://www.youtube.com/watch?v=GTbnhdwc8kg

Татуся Бо | Facebook

Блогі

Останнє редагування: 22 лют 2016
  17. Yarka Yata

Олю, знаєте, чудово розумію, що більшість мов, якщо не всі, починалися з суржика. Але до російсько-українського дуже негативно ставлюсь, може тому що це результат насильства над українською... Що претендує її замінити...

18. manur

manur Well-Known Member

о_О Та ви шо?.......... Всі мови починалися з діалектів. А суржик є аж тоді, коли є вже сформовані мови. Одна з яких забруднює іншу - ось і виходить суржик.

19. Yarka Yata

Діалекти є різними. Є й "еволюційні", "мирні", коли якась частина народу починає вимовляти інакше деякі слова + вбирає в себе якусь частину лексики від прикордонних чи прибулих народів, якщо других відносно мало. Тоді прибульці асимілюються, але частина їхньої лексики потрапляє в місцеву мову. Але частіше відбувались військові загарбання, за яких вплив на мову був сильнішим - так виникали суржики. Якщо суржик не розпадався, він переростав у діалект. Багато діалектів починались саме з суржика. Наприклад, староанглійська переросла у середньоанглійську під сильним впливом норманських мов, і явно пройшла етап суржику, який не розпався.

Останнє редагування: 1 бер 2016
  20. Yarka Yata

скандинавських і норманських

а де твій аватар? :)