Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Ви плутаєте діалекти і суржик і запозичені слова. Ось коли в Болгарії мова буде на 50-90% українською а на 50-10% болгарські слова з українською граматикою і перекручені на український манер тоді і поговоримо про суржик в Болгарії. Ось патва на Ямайці це суржик. Анґло-франко-іспано-західноафриканська суміш. Де ніхто не розбере де що звідки взялось. Анґлійська там перемогла над різними західноафриканськими мовами але в дуже дивній формі. Анґлійську воно не нагадує хоч багато слів анґлійські і їх розібрати можна. Але також купа слів невідомо з яких мов.

• Подобається Подобається x 1
  2. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

View: https://youtu.be/QCNV5LgJhBE

Це вже майже анґлійська на сьогодні хоч її мало розуміють поза островом.

3. Hase

Hase зайчик

Саме так воно і є, це не тільки з болгарським, а і з іншими мовами. Є таке ще поняття, я діалект мови. Кожна мова завжди розвивається, з розвитком технології входять нові слова у мову. Вони зачасту іноземні, але стають частиною рідної мови, також еміграційні впливи, на даний час грають у всьому світі велику роль у розвитку мови. Щось відпадає, щось добавляється, не має якогось шаблону у мовному питанні. Суржик, взагалі можна вже відносити саме до укр. діалекту. Зачасту кожна область має свій особливий діалект, на чистій літературній мові у кожній країні світу ви можете почути лише модератора новин по телебаченню. А мова інших залежить де вони живуть, в яких кругах крутяться і виховувалися

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. manur

manur Well-Known Member

Дико перепрошую, але Ви, @Dzeko, туй вжили русизма. Українською буде "найлегше" і ніяк не інакше.

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Думаю не так в'януть вуха, як від

6. manur

manur Well-Known Member

@Dzeko, маю надію, що Ви годні зрозуміти, коли дописувач СВІДОМО вживає суржик, а коли просто неправильно пише українською.

Щодо суржика - є в інтернеті навіть такий сайт : "Репка - клуб бойового суржика". Я не в захопленні від того, що купа блогерів цього сайту свідомо тотально використовують суржик, але... маємо те, що маємо.

А вставити в український текст пару слів чи й фразу на суржику не вважаю чимось трагічним.

7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Навіщо? Я не можу цього зрозуміти.

Я вважаю, проти цього і борюся.

8. manur

manur Well-Known Member

Ну, хоча б тому, що це частина нашого життя (незалежно від того - хочемо ми того чи не хочемо).

Велика частина населення України використовує суржик. Не говорячи вже про схід-центр, навіть у Волинській області масово має місце вживання слів : здрастє, до свіданя, спасібо, налЄво, магазІн і т.д. (через що ми собі з братів-волиняк таки троха деремо лаха)))))

9. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Чистою українською мовою послуговуються долі процента. Як правило, всі розмовляють на більшому чи меншому суржику.
    Мій син розмовляє чистою українською, хоча в сім"ї ми завжди говорили на суржику.
    Тому мені трохи дивно, коли він каже: "Дай мамі слухавку", або "Я поїхав зустрічати потяг".
    Мені, наприклад, важко вимовляти "їжджу", я краще скажу "їздю", як кажуть у моєму рідному селі.

10. manur

manur Well-Known Member

В Росії особисто чув варіант "єздію":)))

• Смішно Смішно x 1
  11. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

• Смішно Смішно x 1
  12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вашого життя - не розписуйтесь за всіх.

А треба шоб не використовувала. Логіка триндець просто. Велика частина населення України дає хабарі, значить це частина нашого життя, значить будем так робити ще 300 років.

Все, не виправдовуйте більше. Шо за ідиотизм, замість того шоб правильно сказати будуть невтомно виправдовувати.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

14. Saut

Saut Цинічна Бендера

Просто фан-клуб Поді (Лесь Подерев'янський).
    В Києві особливо. Аж вуха в'януть.
    Це наслідок русифікації. От і виросли люди - лінгво-каліки. Ні россійською, ні українською не володіють. А так, шото такеє.

15. Shionfa

Shionfa Member

Якщо говорити про себе, то за останні місяці набагато краще) Рік тому радилася з гуглом через слово, а зараз відсотках в п"яти мабуть.
    Складно навіть не слова згадувати, а правильно будувати речення. Бо в російській мові речення будуються трошечки не так.
    Моя рідна мова- київський суржик. То страшне)

Буду вдячна за виправлення)

• Подобається Подобається x 1
  16. Saut

Saut Цинічна Бендера

Лолшо???

17. Shionfa

Shionfa Member

Що не зрозуміло?

18. Saut

Saut Цинічна Бендера

Що це таке, які особливості по києвські, і чому воно так страшно?

19. Shionfa

Shionfa Member

Ви де народилися? Які слова ви чули, коли вчилися розмовляти? Якої мови?
    А коли вчилися в школі, інституті?

20. Saut

Saut Цинічна Бендера

Російську та українську. Суржик від понаїхавших ковгоспників.

а де твій аватар? :)