Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Маєте можливість перевірити свої знання:
    http://zno.yandex.ua/ukrainian/

2. Jenny Novik

Jenny Novik Member

Нажаль, проблема не тільки в мові а й в людях, та і до того ж українська не використовується в повсякденному житті, можливо лише на декількох лекціях в універі, а так на вулиці її неможливо почути і якщо щось кажеш на тебе дивиться безліч здивованих очей.
    Так, сподіваюсь, що цей форум мені допоможе. Сподіваюсь мати підтримку.:)

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 5
  4. barrra

barrra Member

Здається, зле... І досі плутаюся в мовленні зі словоформами: "він був гарний/він був гарним"))))

:russian_ru:

5. Alraune

Alraune fluorescent

Українська мова подобається, хоча вона не є рідною. Можу спілкуватися нею, звичайно не так швидко як ті хто спілкується нею з дитинства)

• Подобається Подобається x 3
  6. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

як для мене, москаля, доволі не погано. В усякому разі мені так здається

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Мені сьогодні підказали, що в даному випадку правильно буде "непогано".

• Подобається Подобається x 2
  8. MarkSkot

MarkSkot New Member

Всім серцем кохаю, рідну мову українську, пишаюсь, ціную та з радістю спілкуюсь.

Відправлено з мого iPhone 4S за допомогою Tapatalk

9. iso

iso Well-Known Member

10. Bambook

Bambook Persona non grata

Але треба трохи підівчити синтаксис :)

• Подобається Подобається x 3
  11. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

http://gazeta.ua/articles/politics/...ki-pr-napali-na-nardepiv-vid-opoziciji/540873

Важке життя у працівників донецької прокуратури - мусять по драбині добиратися на роботу.

А якщо серйозно, для російського слова "ступеньки" існує два переклади на українську: "східці", якщо це стосується сходів, і "щаблі", коли це стосується драбини. (А в русинській мові "сходи" будуть "гарадичі", а "драбина" - "літра", якщо не помиляюсь.)

12. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

• Подобається Подобається x 2
  13. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Кохати можна лише людину протилежної статі (якщо Ви традиційної орієнтації). Дружину, коханку...А мову, батьків і все інше можна лише любити.

---------- Додано в 13:55 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

Коли є протиставлення (не погано, а добре), тоді - окремо.

• Подобається Подобається x 1
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я взагалі не доганяю наскільки актуальна ця тема, вона ж не на мексиканському форумі, а на українському. Типу тема на мексиканському форумі "Як добре Ви володієте іспанською мовою?".

Поменше дивіться "Камеді клабів", "Нашої Раші", "Інтернів", іншої мутотні і не копіюйте дебільної поведінки і цитат і все буде добре.

15. Mikhail

Mikhail Well-Known Member

Я погано володію українською мовою, помиляюсь, не все ідентифікую і намагаюсь будувати фрази аналогічно російским. Підручники з української мови, навчальні програми, матеріали, заклади і таке інше - у гробі не бачив. Мова покроково додходить сама собою таким шляхом, як перша мова. Все життя мешкав у Москві, ніколи в Україні не бував.

Трохи хвилює нерозуміння, як, чому і при яких обставинах українська у принципі може дійти повністю.

16. dent

dent New Member

на 4 з плюсом, відчувається 12-ти річне проживання у російскомовному місті..

17. terRen

terRen Дуже важлива персона

Губернатор Донеччини вважає, що в регіоні потрібно захищати не російську, а українську мову
    07.03.2014 | 16:28

Проблеми російської мови в Донецькій області немає, запевнив голова Донецької обласної держадміністрації СергейТарута.

«Є проблема російської мови? Немає!», - сказав губернатор.
    При цьому він додав:
    На думку Тарути, сьогодні неприйнятно, щоб громадянин України не знав державної мови.
    Тарута переконаний, що мовна проблема була вигадана і нав'язана політиками виключно для агітаційних цілей у передвиборній боротьбі.

• Подобається Подобається x 6
  18. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Звідки Ви взяли, що я це дивлюсь взагалі...

19. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Про це вже мова йде на ЛФ скільки я тут присутний. Невже і до політиків доперло?

20. Gavrila

Gavrila Active Member

розумію - добре
    писати - більш-менш с помилками можу без проблем
    а розмовляти українською - важковато

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)