Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- А если не провозгласил себя украинцем - то кто тогда? Малорос?

2. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Для Вас максимум три слова... :biggrin:

• Подобається Подобається x 1
  3. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Тихо, тихо! Бамбук. ТесТаня. tetRen, Испанка, Луна. Много других. А лучшее владение что русским, что украинским, с юмором, оборотами, хитринкою, стёбом, Левандивка однозначно, и с маленьким отрывом Бамбук. Огромное удовольствие общаться! Нравится общаться С Темпларом и Киджиком. Львовяне. По интеллекту и воспитанию.

• Подобається Подобається x 3
  4. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

А для того, щоб потім не було отакого

http://www.youtube.com/watch?v=Otqbw10YLC0

Людина займає таку посаду, а таке враження що в неї голова заточена під те, чим його батько його робив. Не може зрозуміти своїх сусідів-слов'ян. І такі випадки далеко непоодинокі

P.S. Мені цікаво - коли цей пан їде за кордон (до Німеччини, США, до Іспанії тощо), він там теж починає качати права щоб з ним спілкувались на російській?

Останнє редагування: 18 тра 2012
    • Подобається Подобається x 2
  5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

погано володію, на трійку, практики мало та ще й русифікація від покращувальників сотоваріщі

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Цікавим виглядає переклад слова "сыщик". Виявляється по-українськи це буде "нишпорка". :)
    Мудріше не придумаєш.:mocking:

7. Полковник

Полковник миється в бані

1) сищик (редко) ;презр. нишпорка; слідґець, -дця; (детектив) детектив

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Нинішні "сищики" переконані, що "нишпорка" - це "собака-ищейка" (рос.)
    Як це слово трактують собаки - мені невідомо. :)

9. Top Dog

Top Dog Український Українець

Сыщик- от слова сыск (розыск в теперешнем понимании). В фильмах можно услышать "Московский уголовный сыск"- теперешний МУР.

---------- Додано в 14:13 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

А нишпорка - то така падлючка, що за сусідами в шпарину в заборі підглядує.

10. Полковник

Полковник миється в бані

11. Top Dog

Ещё есть слово сыскарь. Но я думаю это жаргон.

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось відразу видно що ви з Допогєповска і українська для вас є третьою іноземною. Українською НИШПОРИТИ - це детально шукати за кожною дрібничкою.

13. Top Dog

Шановний Pedro, я не із Допогєповська, а із Харкова. Українська для мене перша і єдина рідна. Дякую за доброзичливий прийом.

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:03 ----------

І що за вираз:"...шукати за..."? Можна шукати щось, за чимось. Повчить граматику, добродію.

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

І те що місто хворе на таку ракову пухлину, як Добкін і Кернес, я також пам'ятаю. Дякую.

14. burachekn

burachekn Well-Known Member

Українською володію, за власною оцінкою, дуже посередненько. Мій син мене весь час виправляє, ось він володіє чистою і красивою українською. А я - дитя СССР, клята двумовність.
    Але, не зважаючи на свою українську, все ж ріже вухо, коли з екранів лунає: "...і жоден волос не впаде" і ще багато подібних слів.

Де ж нашим дітям вчитись мові, коли навіть ті, хто за професією мав би досконало володіти, грішить русизмами.

15. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А який тут гріх?

16. iso

iso Well-Known Member

Випередила мене Un.Known:)
    Вже таке читав.
    "Сообщение solvejg » Вт янв 15, 2008 11:42
    Ааааааа, я счастлива, что нашла эту тему, наконец-то я могу высказаться. Каждый раз, когда смотрю наше украинское телевидение, волосы становятся дыбом... кстати о волосах, может уже тут упоминалась реклама шампуня, не успела всю тему прочитать, но "жоден ВОЛОС не впаде" - эта фраза меня убивает, каждый раз, когда ее слышу, ну нет такого слова "волос" есть только "волосся" и "волосина""

Це саме той випадок, коли москалі вчать нас української мови.:haha:
    Ну є таке слово. І вираз такий є. Користуйтеся частіше словниками :)

• Подобається Подобається x 3
  17. Torvaldson

Torvaldson Well-Known Member

Разговорным, ужасно. Можно сказать вообще перестал владеть.
    Одна из причин моей тут регистрации.

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Кемска Волос? Я-я!

19. Jenny Novik

Jenny Novik Member

Нажаль, я не задоволена власним рівнем української. Хотілося б більш використовувати її у повсякденному житті.
    Проте, в моєму регіоні це майже неможливо, навіть зовсім.

20. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Вам щось заважає розмовляти українською? :)

П.С.
    Я маю україномовних знайомих з Дніпра, хай з помилками, але розмовляють в побуті українською.

---------- Додано в 00:10 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

П.П.С.
    Якщо не вдається застосовувати українську в повсякденному житті - робіть це тут, на форумі :) Ласкаво просимо! Активно пишіть, ми допоможемо :)

а де твій аватар? :)