Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. Fairy

Fairy Member

Нібито-то і володію.... принаймі на письмі. А от усно... на те воно і усно :) Теж часто кажу "Да" замість "Так". А ще от звичка така, ніяк не можу позбутися, постійно кажу ""Харашо", "добре". Питається, і навіщо одне і те ж двома мовами говорити? )))

• Подобається Подобається x 2
  2. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

- А Ви кажіть "Гаразд"

3. Полковник

Полковник миється в бані

• Подобається Подобається x 4
  4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В українській мові насправді немає слова "мужчина".

• Подобається Подобається x 3
  5. Locke

Locke невиправний реаліст

Це новоутворення, складне двокоріневе слово, яке складається з двох слів мужа і чину, тобто дві складові з які повинен мати справжній чоловік - бути хорошим сім"янином (старослов"янське - муж) і мати певнне суспільне становище (чин). :)

• Подобається Подобається x 9
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Лиш не з нашої мови. Очевидно в нас "муж" і "мужчина" - це синоніми і невід'ємні речі, на відміну від москалів.

7. Locke

Locke невиправний реаліст

:)

8. Bambook

Bambook Persona non grata

Насправді все не так.
    Насправді це від російського "муж, могущий починить" (ну, сантехніку там і такоє) :)

• Подобається Подобається x 7
  9. Leri

Leri Well-Known Member

о, тоді цікаво порахувати відсоткове співвідношення мужчин видносто усієї чоловічої статі ;)
    бо частіше виходить, що ми, жінки, є в цьому сенсі "мужчинами" :)))

(і цвях забити і сантехніку підкрутити і "залізо" в компі апґрейдити)

---------- Додано в 00:25 ---------- Попередній допис був написаний в 00:18 ----------

а якщо про себе - шкодую що у повсякденному житті говорю доволі "брудною" мовою

руска-польска-украйонською, а ще й приїхав друг із білорусії то ще й від нього "набралася" ...

а ось письмово - намагаюся чисто "розмовляти"
    суржик у письмовому вигляді - виглядає аж занадто непристойно. (падонківщиною віддає)

10. Колись думала ,що добре володію рідною мовою ...А зараз почитаєш вивіски ,написані з помилками ,починаєш сумніватися у своїх знаннях...

11. ENNI

ENNI Well-Known Member

Достатньо добре володію українською мовою. Хоча в повсякденному житті за межами роботи деколи вживаю діалекти і русизми.

12. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Розмовною українською мовою володію дуже погано, письмовою - трохи краще;)...

13. Bambook

Дуже непагана размавляю українськаю моваю. Маю дуже дарагого учителя, він і Тимашенка вчив размавляти па-украінські. Зараз думаю ще павчитися у того учителя, який учить Миколу Янавича Азарава :)

14. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

6 полных дней в ЗУ. Вы-счастливые люди. Я бы через неделю полноценно-бытово заговорил, моя спутница еле выпустила с требованием : "хочу!"
    Нет у вас проблемы. У некоторых желания нет. Двомомовная (по-факту) страна.
    Красивая и достойная.

• Подобається Подобається x 9
  15. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

я б свої знання української мови, що писемної, що розмовної, оцінив би на п"ятірку...Звісно, по десятибальній шкалі.

16. kjk

kjk Дуже важлива персона

калі я впірше почив гаваріти на украінскій, мені мала хто панімів, але теперь украніскій мові мене як вторий рідной

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

до речі в мене погана розмовна російська

• Подобається Подобається x 6
  17. Bambook

• Подобається Подобається x 7
  18. kjk

kjk Дуже важлива персона

да пашлі ви

19. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

20. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Не страны и не люди поганы, а % быдла. Ехали б Вы с нами в том поезде № 48 Львов-Петербург, кто из нас первым ударил бы в нос пережравшему украинцу, который всякий стыд потерял... Скорее Вы. За своих всегда больнее.
    Ещё раз, спасибо за радушие!

---------- Додано в 06:13 ---------- Попередній допис був написаний в 05:58 ----------

Кошмары часто снятся?

а де твій аватар? :)