Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. Lacy

Lacy Well-Known Member

borkhes, вот один из вариантов ответа на ваш вопрос касательно этнического языка

P.S. Господа, прошу меня простить , но мне кажется, посты в этой теме свелись к тому, что в логике называют приёмом "отвлечения оппонента".Наверное, пора закрыть тему, ибо она потекла в другое русло...

• Подобається Подобається x 2
  2. - Вы пока другие почитайте, не все ж закрывать :))) А русло есть русло, у живой реки подвижно, "старица" часто в болото превращается.
    - авторы приведённого Вами явно не разделяют Ваше представление о "родном языке" как государственном. Зато их объяснение понятия "этнический язык" :
    - очень похоже на Вашу ситуацию. Вы решили "закрыть" тему, чтобы не делать следующий логический шаг? :))) Да просто не делайте, и всё (тут народ привык).

3. Lacy

Lacy Well-Known Member

Делаю следующий "логический шаг"

4. -
    Вы считаете, что владеете родным украинским языком достаточно для того, чтобы писать стихи, но недостаточно для того, чтобы писать на форумах? :)

5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ось чому більшість тих, хто більш-менш повязаний з Росією, дискредитують українську мову і не хочуть допустити її поширення, стверджуючи, що це штучна мова та інші дурниці? Або хочуть російськомовних людей підвести до висновку, що їхня рідна мова - російська, і українська їм не потрібна? :dntknw:

У принципі, позиція цих людей зрозуміла - так вони намагаються допомогти Росії. Росії невигідно, щоб в України все менш розмовляли російською мовою та більш українською.

Російськомовне населення України - це величезний ринок збуту для деяких галузей, починаючи від друкованої промисловості, закінчуючи інформаційної індустрією (від шоу-бізнесу а-ля Киркоров до релігійного а-ля Гундяєв або ідеологічного апарату промивання мізків).

Нє? :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 7
  6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Замечательно написано, есть одно лишь но, в определении никак не фигурирует государство или государственный язык. Нет никакой связи между государством и языком, на котором разговаривает этнос, т.к. последним является "как правило, язык матери, бабушки, семьи..." Кто из перечисленных является государством?
    А ведь я вас спрашивал про эмигрантов и другие государства.

Вы из Мариуполя, пишете по-русски. Это ваш этнический или родной язык? Или это продукт лингво-культурной ассимиляции?

7. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Судя по-всему это продукт российской экпансии...

• Подобається Подобається x 5
  8. borkhes

Неправильный ответ. В приведённом выше определении этнического языка про экспансию ни слова. Попробуйте ещё раз.

• Подобається Подобається x 1

9. -

10. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

11. borkhes

Клиберн, если вам до сих пор непонятно, то меня интересует ответ Lacy в свете того, что _она_ написала.

12. StasLviv

StasLviv миється в бані

я нею не володію :) я нею спілкуюсь

13. Завжди думала,що добре знаю українську мову,але як показала практика,моя думка була помилковою,і моя остання поїздка у Лвів стала ще одним доказом цього.Хоть і усе життя розмовляю на російській,завжди була катигорично проти її становлення,як другої державної.Сором перед собою,привів мене на цей форум,бо дуже хочу на високому рівні знати мову своєї держави...хочу,але поки не знаю:blush:

• Подобається Подобається x 6
  14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Е. То у вас дурниці. :)
    Мене до сих пір поправляють ;)
    Ех! І хто? - Друзі...

15. Це мабуть нормально,просто справа в тому,шо у мене проблема глибше...зрозуміла,що є якийсь страх ромовляти,бо думаючи на російській,реакція в діалозі дуже тормозить)).Схоже щось на те,коли вчишь іноземну мову,і як би розумієш вже,а заговорити-страшно)).Так це ж іноземна...а тут та мова яку я чую з дитинства...і не можу впевнено переходити на неї.

16. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я вас дуже добре розумію :) Я все життя знала російську, хоч і не вчила її. Вперше довелось нею спілкуватись в 20 років. Це було практично неможливо! Таке гальмування під час згадування потрібних слів та перекладу.. А після 3 років в Польщі, де російську ніде не чую вживу, лише читаю в неті чи іноді в фільмах, тепер спілкуюсь нею гірше, ніж польською, яку ще 3 роки тому взагалі не розуміла..

• Подобається Подобається x 4
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

А ви не дивіться на Азарова - він говорить але її не розуміє :)))
    Ніхто з вас не сміятиметься, якщо ви помиляєттиметеся.
    Перше - нормальні люди з вас не сміятимуться.
    Друге - погані люди і не знатимуть, що ви помилилися ;)

І чого боятися?

18. Radzik

Radzik Особистий консультант

Він не говорить, він -ЧИТАЄ! ;):good:

• Подобається Подобається x 3
  19. Я тут згадала одну історію,приїхавши якось до родичив у Грузію,і спілкуючись з місцевою молоддю на російській,я мала дурість,хоть и жартливо,але познущатися з їх жахливого акценту.На що мені відповіли-"Що краще з акцентом розмовляти на російський,чим не розмовляти взагалі на мові рідної країни,це буле каміння в мій город...Соромно,що нас таких багато..

---------- Додано в 17:55 ---------- Попередній допис був написаний в 17:51 ----------

:)) це точно!

• Подобається Подобається x 3
  20. Venus

Venus translator

скажу про себе:
    українська - моя рідна мова, в школі вивчала російську, знаю англійську на побутовому рівні і працюю з німецькою. Як філолог можу сказати, що українською як фахівець на відмінно не володію. Намагаюся розмовляти правильно всіма мовами. Це дуже важко, тому постійно помиляюся:blush:.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)