Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 2
  2. Nevermind

Nevermind Просто персона

• Подобається Подобається x 1
  3. deva

deva Well-Known Member

В мене подруга з Росіїї, з Братска, але вона так говорить на україській мові, що напевне деякі українці їй могли б позаздрити.Але взагалі я відношусь до тих людей, що різниці в мові ніякої не роблю, якщо я спілкуюсь з людиною яка говорить на російській мові то завжди говорю тільки на укр.мові, тому що мені так зручніше і не ламаю рос.мову, є виключенням якщо людина не розуміє укр.мову.

• Подобається Подобається x 7
  4. terRen

terRen Дуже важлива персона

Я також так розмовляю, ну хіба вже дійсно є люди які не розуміють деяких слів, але не всієї мови... такого просто не може бути.Кожна мова є милозвучна для людей, яку вони чують і розуміють з утроби матері, але ми ж цивілізовані і знати ще декілька мов ,ну хоча би мову найблищих сусідів незавадило б.;)

---------- Додано в 08:59 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

Це дуже добре ,що так! Я вам розкажу, ще за часів СОЮЗУ поїхав мого тата знайомий в Росію і прожив там десь років 5 чи 8.Було йому на той час 30 років, а коли приїхав то до кінця життя, а прожив він 58-60 років так і розмовляв російською, за що вони постійно сварилися , бо тато не зміг його зрозуміти ,як можна було так... ,бо він знає і німецьку, і польську мови і звичайно російську , але розмовляє завжди українською.:naci:

• Подобається Подобається x 6
  5. deva

deva Well-Known Member

з вами повністю згідна і в свої 45 років почала вивчати ще і англійську мову

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ----------

німецьку вчила ще в школі, але зараз результат не дуже, тільки деякі слова памятаю, практика відсутня, але почала вивчати англійську -відчуваю потребу, польську -тільки розмовну і читати можу, розумію.

• Подобається Подобається x 5
  6. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Але не думаю, що він забув українську... А чому користувався російською: так це вже особисте питання - може з політических причин?

7. terRen

Оце й було найбільшою загадкою,Я також думаю , що українську він не міг забути (не амнезія ж...), багато разів тато питав його і спонукав до цього,
    на що він реагував ,якось дивно-"понімаєш Ваня нє могу..."
    У школі в мене, як не дивно з російської літератури і "язика" були кращі завжди оцінки(може тому що вчителька була дуже хороший педагог) ,ніж з української мови,та розмовляю я таки завжди українською .
    Я також хотіла ,і дуже треба ,бо зі шкільної парти ...не густо.

8. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Мій батько покинув україномовне середовище у 18 років і решту життя прожив в Донецьку...Він також не міг вільно розмовляти українською, хоча у письмовій вільно користувався обома...

• Подобається Подобається x 3
  9. terRen

Може то як "вірус", що заразившись один раз , і він не виліковується?!
    Бо навіть дуже багато людей,як тільки починають розмовляти з російсько-мовними людьми переходять на російську, як загіпнотизовані.о_О

10. borkhes

Реально вирус. Я вот с англоязычными на английский перехожу, с украиноязычными на украинский... нет бы на русском им втирать невзирая на непонимание. :dntknw:

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не вірю!!!
    Ні разу не читав постійних дописів українською :)

Останнє редагування: 28 жов 2010
  12. borkhes

Попробуйте слушать, а не читать. :)

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ага :)

Немає що додати.

• Подобається Подобається x 4
  14. terRen

А щоб слухати "читаєме" ,то напевно треба б було на українській мові написати?:dntknw:
    Я також думаю, що ми тут не просто пишемо, а й розмовляємо(спілкування не тільке мовне);)

• Подобається Подобається x 3
  15. Yarema

Що Ви успішно і робите зараз;).

16. borkhes

Ключевое слово - непонимание. Судя по вашему ответу оно отсутствует. Но если что, то можете просто написать nic nie rozumiem - я переведу.

---------- Додано в 01:51 ---------- Попередній допис був написаний в 01:50 ----------

Судя по вашим ответам и выводам у меня временами именно такое ощущение. :pardon:

17. Полковник

Полковник миється в бані

Таких надо в концтабор.
    Згодни?

18. Yarema

Бо я точно володію російською мовою і не гірше за пересічного росіянина, хоч і намагаюсь постити виключно українською ( це для мовної практики). А от стосовно того, чи Ви володієте тією ж мірою українською, в мене є певні сумніви;).
    Ні, не згоден. Таким треба до психотерапевта, бо в них є проблеми з самоповагою;). І працювати, працювати над вичавлюванням з себе раба...

• Подобається Подобається x 4
  19. terRen

Вчора був ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ!
    То чули ?, результат диктанту ,який писали наші політики,актори...
    Дмитро Табачник кажуть -лише одну кому пропустив та ДО РЕЧІ написав разом,ну ось так...
    Відіслали свої диктанти на перевірку. :)

20. Брацлавчанин

Брацлавчанин Well-Known Member

а я щоб не бути білою вороною спілкуюся на тій мові що й оточуючі. на укр. розмовній, російській чи на укр. літературній, якщо на Західній Україні.

а де твій аватар? :)