Як добре Ви володієте українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Svjato, 29 гру 2009.

1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Думете - доречно в этой ветке обсуждать плагиат с "творений" Бузины? ;)

• Подобається Подобається x 1
  2. gvorn

gvorn Well-Known Member

"Да так, к слову пришлось" - :)
    От тільки - це швидше "плагіат з "творений" Колєсніченка". Куди вже тут до Бузини, той як напише то не знаєш куди його з таким посилати. Кудись ... чи в "Красную Армію" :)))

3. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Хоч би і у Криму!
    Ще у Одесі. Вимова г там може якось і відрізняється від московського, але це не суто українське (точніше європейське) м'яке г.

У Львові і Києві гекають як треба, не хвилюйтесь! ;)

• Подобається Подобається x 3
  4. Nevermind

Nevermind Просто персона

На мій погляд, в Одесі гекають ще більше, ніж в цілому по Україні :mocking:

А Крим? Ніколи не помічала, щоб мешканці Крима (не московські туристи) говорили з якимось акцентом (тобто, на мою думку, вони говорять саме так, як ми). :dntknw:

5. -Erebus-

Може і так!
    У Львові наприклад вже на третий день я перестав замічати чи гекають люди, чи ні!
    В Москві це кидається в очі, а в Україні - ні!

• Подобається Подобається x 6
  6. Nevermind

Nevermind Просто персона

Подивилася сьогодні по телевізору, як Азаров читає українською. Це називається:
    "те буквы, которые я знаю из русского, я произношу по-русски (например, "и" или "е"), остальные буквы - мне неизвестные - я произношу, как придется".:crazy:

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А мені здалось, що він чимдалі, тим кращу вимову має. Подивіться його перший виступ і порівняйте з нинішним.

• Подобається Подобається x 2
  8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Видає. Білоруське телебачення плаче за ним. Він там буде єдиним носієм мови.

9. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

А Вы часто смотрите белорусское тв? Я - смотрю (Столичное ТВ, БеларусьТВ - или транслируемый из Польши БелСат) - там достаточно много говорят по-белорусски (а БелСат - исключительно белорусский)....

10. Полностью подтверждаю.
    У нас так шокают и гекают, что еще поискать надо. И я даже затрудняюсь назвать это так называемым "одесским акцентом" (хотя многим одесситам и очень бы хотелось:)) На мой взгляд, все-таки это говор, на который повлиял и русский и украинский язык. Такая вот смесь получилась.

11. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Тверде Г подібне до англійського то невід'ємна частина гвари (галантний, галяретка та ін.). Пару років тому був у Львові, але майже не чув...

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мене вбивають таблички на київських маршрутках, магазинах і т.д. Такої пишуть що не налазить на голову, у стилі Кровосісі. Раніше я не ловив себе на тому, що йду по вулиці і фіксую елементарну безграмотність.

Друге. Щось переплуталось усе з транскрипціями прізвищ, а саме з "і" та "и". Тігіпко - це що за українське прізвище? Український язик і не вимовить це без тренування. Нормальне українське прізвище - ТИгИпко - звикли вимовляти на російський кшалт. Потім пан Тигипко йде на телебачення, його питають "Как ваша фамілія?", він каже "Тігіпка", вони беруть і в титрах до передачі так і пишуть. Чи що відбувається? Я не розумію. Звідки всі ТІмошенки, КлІчки? А вулиця КопернІка у Львові? Чому ж тоді ЯнуковИч, а не ЯнуковІч? Давайте вже якось щоб однаково було для всіх.

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:02 ----------

ТИмошенко, КлИчко - українською. Не вигадуйте дурниць.

Польською - Kopernik, а не Kopernyk.

14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Для того, щоб таблички не вбивали, в київських маршрутках над дверима висять таблички "стукаться головой здєсь". Просто треба виконувати інструкцію.

Та й взагалі... Що то за хлоп, якого може вбити якась табличка!?

• Подобається Подобається x 5
  15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Талановито. Сходіть на кастинг "Файна Юкрайна", в вас задатки.

А я що, казав що це молдаванською? Інша справа що крім вас мабуть мало хто це знає.

16. terRen

terRen Дуже важлива персона

Чогось згадався мені анекдот на цю тему:
    - Яка найскладніша мова у світі? КИТАЙСЬКА чи ІВРИТ?
    - УКРАЇНСЬКА!!!
    - Чому???
    - Бо половина українців і досі не може її вивчити...о_О
    ---------------------------------------------------------
    Так наприклад: їдуть за кордон і за декілька місяців вивчають мову тої держави де перебувають , а в Україні проживають багато років (з материнського лона) і не можуть її вивчити...:sad: А Азаров чи то так старається догодити ... ,чи то насміхається ... краще б вже говорив тою мовою ,яка йому вдається ,ато калічить обидві.Те що він намагається говорити українською то добре, але напевно за краще було б тренуватися десь поза кадром.:sad:

17. Полковник

Полковник миється в бані

А как он ДЕЛО делает?
    Хреново?
    Нормально?
    Давайте на его место диктора львивського телебачення поставим.
    Будет файно украинскою розмовляты.
    ДЕЛО делать будет?

18. -Erebus-

Я такій анекдот про белоруську чув. Все ж українська третя по поширености серед слов'янських, а деякі статистики навіть другою її вважають... так шо!..
    А ось рівень володіння дуже важко визначити: ось людина живе 3 роки у Москві - починає гірше розмовляти українською, повертається додому і вже через місяць розмовляє так ніби і не їздила нікуди... Ось!..

19. Полковник

Полковник миється в бані

Ось, людина 30 рокiв живе у Москві, повертається додому і вже через годину розмовляє так ніби і не їздила нікуди...

20. Nevermind

Nevermind Просто персона

а де твій аватар? :)