Як часто християнин повинен ходити в церкву і сповідатися?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 10 чер 2023.

1. Slav

Slav Well-Known Member

@Мих , мене саме це цікавить, чому ви вирішили, що віра в Бога повинна саме проявлятися в тому, що людина повинна ходити до церкви і там слухати службу божу у вигляді співів і молитов священиків?

І не треба цей процес віри в Бога порівнювати з вивченням англійської мови. Це очевидно, що людина, щоб вивчити англійську мову, змушена буде відкривати підручник англійської мови, вивчати слова, читати тексти, слухати розмовну англійську мову і розмовляти англійською мовою, бо ніхто не знає інший метод вивчення англійської мови. Водночас це не є очевидно, що віруюча людина, щоб вірити в Бога, зобов'язана відвідувати церкву і слухати там службу божу у вигляді співів та молитов священиків.

Я вам так все детально пояснюю, бо мені здається, що ви мене не розумієте.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я так не вирішив. Якщо людина віруюча, вона захоче ходити до сповіді і до церкви. Якщо людина ходить до церкви, то це ще не означає, що вона віруюча.

Ходіння до церкви віруючої людини - це не обов'язок, це потреба, яку вона відчуває.

3. Slav

Slav Well-Known Member

Але де така вимога до віруючої людини записана в Біблії?
    Віра в Бога віруючої людини може проявлятися також в тому, що людина живе по божих законах кожен день.
    Є люди, які постійно грішать, а до церкви ходять та моляться тільки для того, щоб їм Бог простив їхні гріхи.

Священики говорять, що це є гріхом не відвідувати церкву. Отже все-таки це є обов'язок для віруючої людини відвідувати церкву. Але де така вимога відвідувати церкву записана в Біблії?

Останнє редагування: 24 бер 2024
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ось саме такі люди значно ближчі до спасіння, ніж ті, котрі не ходять до церкви і "не грішать".

5. Slav

Slav Well-Known Member

Оце показує несправедливість божого правосуддя, бо хтось все життя грішить, а потім ходить до церкви, щоб спастися. А інша людина не грішить і до церкви не ходить, і в неї є менше шансів спастися.

Я пробував ще в інтернеті за допомогою гугла шукати відповіді на моє питання щодо потреби відвідувати церкву. Дещо я знайшов:
    https://svitle.org/novini/bloh-radi...vidviduyuchi-tserkvu-zalishatisya-virnim-bogu

Але там також прямо та безпосередньо не вказано, що людина зобов'язана відвідувати церкву.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нема людини, котра би не порушила закони Божі. А тому, по-справедливості ніхто не спасений. Що далі?

7. Slav

Slav Well-Known Member

Щоб була справедливість божого правосуддя, то воно повинно бути, як мінімум, досконалішим від людського правосуддя. А так виглядає, що людське правосуддя є значно досконалішим від божого правосуддя, бо за малі правопорушення є малі покарання, а за великі правопорушення є великі покарання. А у божому правосудді є тільки одне велике покарання -- це пекло за будь-які гріхи, незалежно від того, чи людина зробила один дуже малий гріх, наприклад, когось несправедливо обізвала дураком і чи людина зробила багато великих гріхів, наприклад, вбила багато невинних людей.

Нацист-шизонацист путін-путлєр ходить до церкви, бо він прекрасно знає, що за ці масові вбивства та руйнування в Україні він не понесе жодного покарання, московські попи йому ці всі гріхи відпустять.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. Ходіння до церкви ще нічого не означає, я вже про це писав.
    2. Для того, щоб у путлєра був шанс на спасіння, йому потрібно перед попом визнати всі свої гріхи. (ви можете собі це уявити при його гордості?)
    3. Після цього йому потрібно від щирого серця визнати, що він це все зробив не є правильно ( ви можете собі це уявити?)
    4. Після цього йому потрібно пожаліти про свої діяння і дати слово, що він більше цього не робитиме.

І тут нема місця формалізму. Тут треба все це зробити, як кажуть, з сокрушеним серцем і досконалим жалем.

Повірте, це прірва. Людина - масовий вбивця, викрадач дітей ТА досконала сповідь... І тут навіть питання не в тому, чи Бог простить, тут скоріше, чи пуйло зможе перескочити цю прірву.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не правда. По-перше, сповідь і Євхаристія змивають гріхи. По-друге, крім пекла існує чистилище і там змиваються гріхи пропорційно до важкості.

10. Slav

Slav Well-Known Member

Нацист-шизонацист путлер може перейти через любу прірву. А Бог йому простить так само, як він простив розбійника на хресті.

11. Slav

Slav Well-Known Member

Про це де-небудь написано в Біблії чи це є також церковною наукою?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це тобі тільки так здається. Легше верблюду протиснутися крізь вушко голки... Якщо людина вкрала, то вона повинна спершу віддати вкрадене, а потім йти до сповіді... Зможе пуйло відмовитись від своїх мільярдів? Зможе він перепросити всіх родичів вбитих по його вині?

• Смішно Смішно x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Почитай в Катихизмі. Там є пояснення на чому базується ця догма.

14. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

:haha:
    Навіщо йому це?
    Яка церква? Яка віра?
    Путін народився в 1952 році, служив в КГБ, був комуністом.
    Вмикайте логіку!

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

І в нього є своя церква. Яка відпустить будь що.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Лімпопо, запитай у Slav, перш ніж корчити сміх.

17. Slav

Slav Well-Known Member

Ви так все знаєте, що є Біблії, то самі могли би мені показати.

18. Slav

Slav Well-Known Member

Якщо ця московська церква московського пархату оголосила агресивну війну росії проти України священною війною ( https://df.news/2024/03/28/rpts-zap...tski-idei-pro-tryiedynstvo-rosijskoho-narodu/ ), то можна собі уявити, що ця сатанинська церква відпустить будь-які гріхи нацисту-сатанисту путлєру.

Останнє редагування: 2 кві 2024
    • Подобається Подобається x 1
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ходіння по воді - це чудо?

Чудо! Чому? бо ми не можемо пояснити як таке можливе.

З іншої сторони, наше не пояснення може базуватися на нашому незнанні.

Колись телевізор міг бути чудом.

Тому чудо є відносне.

20. Slav

Slav Well-Known Member

Що стосується чуда ходіння по воді, то ви дивилися такий радянський фільм з назвою "Бриллиантовая рука"?
    Подивіться його в часі 48:50 :
    View: https://www.youtube.com/watch?v=4j-oolUPs0g

Останнє редагування: 8 кві 2024
а де твій аватар? :)