Як часто християнин повинен ходити в церкву і сповідатися?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 10 чер 2023.

1. Slav

Slav Well-Known Member

@Мих , де ви таке прочитали про Ейнштейна, що він таке десь говорив?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все, що людина не може пояснити логікою є чудо. А людина далеко не все може пояснити. В залежності від знань для кожної людини є своє поняття чуда. Не для кожного чудо є доказом існування Бога. Адже чудо може йти і від темних сил.

3. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

4. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

у мене були запитання, які я хтів у вас запитати... але бачу, що відповіді більш-менш від вас не отримаю.
    тест не пройдено.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я дивився документальний фільм.

• Смішно Смішно x 1
  6. Slav

Slav Well-Known Member

Далеко навіть і тепер не все може пояснити наука.
    Тепер наука значно більше може пояснити природніх процесів та явищ, ніж декілька століть тому. То що, тоді треба вважати це все чудами, що раніше не могла пояснити наука і що тепер не може пояснити наука?

Останнє редагування: 2 бер 2024
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Slav

Slav Well-Known Member

Я не думаю, що почуте і побачене вами в цьому документальному фільмі можна вважати надійним джерелом. В інтернеті я цього не знайшов.

Про Ейнштейна багато чого можна прочитати, навіть те, що він зовсім не вірив в такого персоніфікованого Бога, в якого вірять іудеї, мусульмани і християни, а під Богом він розумів певну гармонію в природі.

Останнє редагування: 2 бер 2024
    • Корисно Корисно x 1
  8. Slav

Slav Well-Known Member

Вам треба більше і конкретніше розказати про ці ваші експеременти-тести. Тоді може я би вам більш-менш допоміг вирішити вашу проблему з вашими питаннями.

• Смішно Смішно x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Проста справа.

Якщо вам потрібно приготувати шашлик, ви знаєте що для цього треба зробити.

Придбати м'со, замаринувати, розвести вогонь, запекти і так далі.
    Тобто, щоб вийшов кінцевий продукт/результат, ви маєте знати/розуміти весь процес.

Та сама історія з автомобілем.

Інженери, науковці все продумали.

А що з людиною? Людина, котра ніби все знає, чомусь не знає яким чином вона народилася, чому її тіло в утробі розвивається.
    Не здається Вам, що хтось цим керує?
    А людина - набагато складніша у своїй будові, ніж авто. Людина на стільки не розуміє будову свого організму, що далеко не всі хвороби може вилікувати. Так, можливо з часом наука піде далі і людина навчиться лікувати більш ефективно шляхом вивчення свого організму, а як бути з сьогоднішнім часом?
    Людський механізм розвивається вже тепер, часто сам долає хвороби. Невже ніхто до цього не причетний?

10. Slav

Slav Well-Known Member

В мене таке склалося враження, що вам хочеться похизуватися своєю обмеженістю... До речі, це характерно для дуже багатьох ( якщо не всіх ) релігійників.

Що стосується будови та розвитку людини, то вже на даний час людина про це дуже багато знає, навіть на клітинному рівні. Читайте книги по біології та медицині.

За долання хворіб відповідає імунна система організму. Ви знаєте як імунна система взаємодіє з чинниками хвороби і як вона їх долає?

Мені ваш текст нагадав різні популярні статейки з брошур "Вартова башта", які видають Свідки Єгови. Пам'ятається мені як в одному такому тексті було показано будову ока і будову фотоапарата. І пізніше в кінці цієї статті задається таке наче риторичне глибодумне питання: чи могло таке око з такою складною будовою появитися само по собі без створення його Творцем?

В цій чи інших таких статтях цих брошур зустрічалися різні премудрі фізичні формули та цифри щодо природи всесвіту та мікрорівні та космічному рівні з такими ж глибокодумними питаннями: чи могла би бути така гармонія в природі без створення її Творцем? Або в іншій статті таке питання: чи могли би елементи життя ( ДНК чи РНК ) зародилися самі по собі при випадковому складанні амінокислот при такій малій ймовірності цього випадкового складання цих амінокислот? І далі там наводиться дуже мале число: десять в якісь дуже великій степені з мінусовим знаком. Якщо одиницю поділити на ці дуже величезні числа у книжках з астрономії, то вийдуть дуже малі числа, які не хай сховаються в порівнянні з тим малим числом, яке я побачив у цьому тексті з "Вартової башти", бо воно ще є набагато меншим.

Осмислите цей мій допис, а пізніше я продовжу...

Останнє редагування: 5 бер 2024
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все, що ви тут написали можна назвати одним словом - дослідження того, що вже існує. А раз воно ВЖЕ існує, значить хтось його вже створив.
    Закон всесвітнього тяжіння не придумав Ньютон, він вже діяв до Ньютона. Ньютон лише це побачив з наукової точки зору. Так, людство буде досліджувати і відкриватиме для себе все нове і нове, але це нове є для людства, але не для того, хто це все створив.

Та що ви не кажете? :))):))):))) Коли людство про це дізналося? Тоді, коли вона вже була давним давно?:)))

Людство йде по зораному полю. Зораному кимось.

А що до Вартової башти, вона мені десь.:)))

12. Slav

Slav Well-Known Member

Ви пишите слово "створив". Вам що, не відоме таке слово як "еволюція"? Вам що, не відомо, що ще значно раніше багато мільйонів років тому існували певні види тварин і людина в цей час не існувала? А вам відомо, що крім людини, яка є в сьогоднішньому вигляді, ще існували інші види людей: неандерталець, кроманйонець, пітекантроп, австралопітек і т.д., які є проміжними еволюційними ланками між мавпою та сучасною людиною? Займійться вивченням цих термінів з інтернету. Заодно проштудіюйте, що таке "синергетика", і тоді ви багато чого зрозумієте. Я не збираюся тут влаштовувати вам допомогу у вивченні азів. Ви так вище все представили, що може здатися, що світ завжди існував в статичному вигляді. Але якщо читати Біблію, то справді можна взнати, що Бог створив живий світ і створив людину. В Біблії нічого не написано, що живий світ в часі змінювався відповідно до законів еволюції.

Ви подібно цьому придурку гудману понаставляли у своєму тексті багато смайликів. Самі смієтеся зі своєї обмеженості? ;)

Останнє редагування: 11 бер 2024
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто ввів поняття "еволюція"?

А до того, як це поняття було запроваджено людством, еволюція була?

Гм... еволюція була, а людина навіть цього не знала....

А Хтось мав керувати цим процесом?

Бо камінь на Марсі може мільйони років пролежати без еволюції. А ще є антонім до слова еволюція - регрес, занепад. Але чомусь пішло все саме

еволюційно.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Біблія не є книгою по вивченню природознавства, космосу, біології.

15. Punainen Lippu

Punainen Lippu Народжений в УРСР

З Святом! :rock:

День атеїста
    - це день, присвячений невіруючим у Бога.
    Він відзначається щорічно 23 березня і є днем,
    коли атеїсти відкрито висловлюють свої погляди та переконання.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сповідь - це перевага, а не обов'язок.

17. Slav

Slav Well-Known Member

Я вище написав, що в Біблії абсолютно нічого не вказано про те, що віруюча людина повинна ходити до церкви і слухати службу божу, яка саме повинна відбуватися співами та читаннями молитв. Якщо я помиляюся, то тоді покажіть, де в Біблії вказано, що віруючі повинні відвідувати церкву і там слухати службу божу, а ця служба божа повинна відбуватися за допомогою співів та молитв.

18. Slav

Slav Well-Known Member

Я де-небудь стверджував, що Біблія є книгою для вивчення природознавства, космосу, біології?! Я мав на увазі, що положення в Біблії не повинні суперечити науці. В Біблії сказано, що Бог один створив світ і все живе, а наука стверджує, що такий світ, який є у сьогоднішньому вигляді, змінювався протягом багатьох років в процесі еволюції. Багато видів живих організмів появлялося в процесі еволюції.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Навіщо мені тобі щось доводити? Ти сам обираєш свою долю і сам несеш відповідальність за свої дії. Досить те, що я тобі сказав, а далі - ти і тільки ти. Справедливо?

20. Slav

Slav Well-Known Member

Ви вище писали, що для вивчення англійської мови, треба витрачати час і зусилля для вивчення англійської мови. Це очевидно і ніхто цього не заперечує. А для віри в Бога не є очевидним, що треба побільше ходити до церкви і там слухати службу божу.

Я вам задав питання, а ви на нього не змогли відповісти. Це свідчить, що я є правий. Якби я би був неправий, то тим же Свідкам Єгови можна було би показати про це в Біблії і вони змушені були би відвідувати службу божу в церкві.

а де твій аватар? :)