Як часто християнин повинен ходити в церкву і сповідатися?

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Slav, 10 чер 2023.

1. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

2. Slav

Slav Well-Known Member

Це все, цей ваш життєвий досвід можна пояснити дуже по різному.

Має трапитись таке, що пояснити різними природними процесами не можливо.

Зі мною в житті трапилась дуже малоймовірна подія:
    https://forum.lvivport.com/threads/chi-ce-bulo-chudo-v-mojemu-zhitti.120939/
    Її можна розглядати як дуже малоймовірну подію, а можна розглядати як чудо.

Моя бабця була дуже віруючою. Вона мені розказувала, що її син захворів на тиф. Вона дуже молилася і її син виздоровів. Вона каже, що це було чудо в її житті. Але ж тоді були такі не дуже рідкісні випадки, що організм хворих на тиф сам справлявся з хворобою і хворі самі виздоровлювали. І це було ще в часи, коли не було ефективних методів лікування тифу. Правда, вона чомусь ніяк не може пояснити цей інший випадок, що пізніше її сина москалиха вбила веслом, коли він плавав на озері. За які гріхи на неї та на її сина впало таке покарання, що її сина було вбито? Вона каже, що він завжди був дуже добрий.

Я вважаю, що ця москалиха вбила його на ґрунті національної неприязні, бо вона пізніше хвалилася, "что на одного бандеровца будет меньше". Її навіть не судили, бо "она была в партизанах и у неё маленький ребёнок". Мовчала би вона, то я би ще міг це все вважати чисто побутовим випадком, бо таке часто буває, що наші українці так деколи паскудять своїм іншим українцям, що самий поганий "свой человек" ніколи так не напаскудить українцеві.

Моя бабця ще розказувала, що її чоловіка в кінці війни совки взяли і мали відправити на фронт, щоб відразу гнати на німецькі окопи. Вона, так як вона розказувала, дуже молилася і її чоловіка відправили з військових зборів до дому. Вона каже, що це було чудо в її житті. Це можна пояснити, що це було чудо, а можна пояснити, що це була просто випадкова подія.

Останнє редагування: 27 лют 2024
  3. Slav

Slav Well-Known Member

Я вже раніше писав про одне таке "чудо":

За що так Бог покарав священника?
    https://forum.lvivport.com/threads/za-scho-tak-bog-pokarav-svjaschennika.118806/

З хронік червоного терору:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Християнство - це дорога спасіння. Вона не є ні широка, ні легка. Але всі інші дороги ведуть в нікуди.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

«Піти на Святу Літургію – це не обов’язок, а привілей і велика потреба», – Владика Володимир

6. Slav

Slav Well-Known Member

7. Slav

Slav Well-Known Member

@Мих , @Коммунарец , дуже є показовим є цей факт, що ви не змогли відповісти чи прокоментувати останні мої дописи.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Особисто я й не читав про священика(останнє).
    Але що це міняє у питанні існування Бога?

9. Коммунарец

Існування Бога ніхто не довів і не спростував, бо ця справа суто особиста, аби комусь щось довести.
    Легше сказати, що його немає... Але... Кому дано, той знає, а решта нехай зачекає, поки не прийде той, що доведе існування Бога.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Slav

Slav Well-Known Member

@Мих , @Коммунарец , ви обидвоє не можете прокоментувати всі ці чуда ( чи "чуда" ), які траплялися з моєю бабцьою та священиками ( якщо ви уважно читали мої попередні дописи ) і як вони доводять факт існування Бога.

Ще виникає питання: які ж події можна вважати чудами і чи взагалі релігійникам слід оперувати таким поняттям як "чудо"?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якби я міг прокоментувати те, що не читав, то б це було чудо.

12. Slav

Slav Well-Known Member

Ви або навмисно не хотіли це прочитати, або прочитали, але вдаєте вигляд, що не прочитали. Вам це займе не більше ніж дві хвилини прочитати ці два мої дописи:

https://forum.lvivport.com/threads/...kvu-i-spovidatisja.120927/page-5#post-3329756

https://forum.lvivport.com/threads/...kvu-i-spovidatisja.120927/page-5#post-3329771

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому навмисно? А якщо просто не хочеться читати? З вами таке не буває?
    Слав, у вас якесь дивне розуміння християнства і роль Бога. Думаєте, що, якщо віруючий, то він вже невразливий має бути.
    Та ні. Все підпорядковується законам фізики, які придумав Творець. Якщо взяти сокиру і проломити череп, то людина помре, незалежно від віри.

Ну а все інше, що ви пишете, може бути як чудом, так і звичайним ходом справ.

14. Коммунарец

@Slav , скільки вам років?

15. Slav

Slav Well-Known Member

Яке це має значення?

З моїх дописів вам би мало бути зрозуміло, що я є досить солідного віку, якщо мені до 91-го року прийшлося служити в гопнячому бидлятнику русской армии.

Чи може ви самі помітили таку тенденцію, що люди стають дуже віруючими, коли відчувають, що їхній вік доходить до кінця? І тому ви задали таке питання?

16. Slav

Slav Well-Known Member

Ці мої дописи є настільки короткими, що для людини, яка веде дискусію зі співрозмовником, не повинно виникнути якоїсь проблеми їх прочитати.

Я ж вам вище написав, що релігійники дуже часто оперують таким поняттям як "чудо". Як я розумію, чудо -- це подія чи явище, яке не можливо пояснити звичайними природніми процесами, які пояснює наука. Виникає питання: для чого тоді релігійникам оперувати таким поняттям як "чудо", якщо певну подію можна також тлумачити як чудо і як не чудо. Але ж релігійники використовують різні наче чуда для підтвердження існування Бога.

Останнє редагування: 28 лют 2024
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Релігійники - це хто? Бабця?

Чудо - це поняття умовне. Телевізор 150 років тому був би чудом. Нема такого абсолютного поняття, як чудо.
    Як писав Айнштайн, відсутність чуда - яскраве підтвердження існування Бога.

Але для для когось певні явища є чудом і це теж нормально.

18. Коммунарец

Якщо ви не в змозі відповісти на таке просте питання, то яких відповідей слід чекати від вас взагалі?

19. Slav

Slav Well-Known Member

Я не не в змозі відповісти на таке просте питання, я в не "хотізі" відповісти на таке просте питання. Не могти і не хотіти -- це є два дуже різні поняття.

Ви вважаєте, що я тут на форум повинен виставляти свою приватну інформацію?

Ви не змогли пояснити, яке має значення мій вік в контексті нашої розмови, а мене ви питається про мій вік. І ви могли би вже самі зрозуміти, що мені є більше, ніж 50 років.

Останнє редагування: 1 бер 2024
  20. Slav

Slav Well-Known Member

Подивіться в словник, що означає слово "релігійник". Так, релігійником була моя бабця, релігійники -- це віруючі, прихильники якоїсь релігії.

Якщо чудо -- це поняття умовне, то тоді можна вважати, що насправді жодного чуда нема.

Ейнштейна залишимо в стороні. Він багато чого міг сказати, щоб ви релігійники сіяли від радості і тепер тут його цитували ( якщо справді він колись щось таке чи інше говорив ). Дуже часто відомим та знаменитим людям приписують те, що вони ніколи не говорили.
    Якраз саме релігійники ствержують, що наявність божих чуд є доказом існування Бога.

Останнє редагування: 1 бер 2024
а де твій аватар? :)