Як це перекладається українською мовою?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Мих, 22 вер 2008.

1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Если я не ошибаюсьЮ то автором этого термина являюсь я. Скромничать не буду. Я так написал после своего очередного временного запрета писать. Ну и написал щутлоиво обышрав слово banned. До этого было так противно и не по нашенски - Banned.

А баня, это так по нашенски. 100 градусов, березовый или дубовый веничек и потом в холодную воду....Ух !:good:
    Мне кажется, что на ЗУ русскую баню и ьерезовый веник не любят. Им сауна и без веника. Не.. наверное не моются вообще. Некогда. :)

Ктстати. У меня смутное подозрение что народ стал окукливаться. Ну типа уходить в норы, и там тихонько беседовать. ТО ли погода хорошая, то ли надоело все.......:)

2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК-ТАК...
    І "banned", і все, до чого добралися...
    І не Ви ж один.
    А як Ви думали? "обышраний полігон" - кому ж то сподобається, крім непомитих (бо не в Бані) любителів градусу (40, 100).

Тю...
    Що ж ми, москалі, чи шо, в Бані митися? Душ і ванна для миття є.
    І берьозу не люблять в ЗУ, вирубують. Бо прийде оп'ять москаль, і скаже, шо тут його рОдіна.

Останнє редагування: 10 лип 2009
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Так КАК ПРАВИЛЬНО-то?

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

філіжанка.
    З порцеляни, елегантсько, двома пальцями...
    Пам’ятаєте ту пісеньку, полковнику? хоча - можливо, вона й вигулькнула вже по тому, як ви поїхали...
    ==
    Стара кав’ярня в центрі Львова, я зайшов туди раптово... ти сиділа за столічком в глибині... Філіжанку з порцеляни елегантсько, двома пальцями, ти тримала - і усміхалась мені!
    О Роксоляно! мені бракує твоїх рук... О Роксоляно, мені бракує твоїх очей!
    О Роксоляно, мені бракує твого бюсту і, о Роксоляно! і тих безсонних ночей...
    ==
    Цеберко - це маленьке відро, краще застосовувати з пивом...

5. Patrick

Patrick Well-Known Member

Як по-українськи буде називатися цей звір?

По-англійськи він називається skunk.
    При небезпеці він бризкає рідиною з дуже-дуже неприємним запахом.Після якої тяжко відмитися.А одяг потрібно викинути.

6. syavych

syavych копач

Певні скунс, нє?

7. levandivka

А на російську - Суслик, с...ка...жывотноє... :)))

8. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

ІМХО - філіжаночка... ну але каждому по размєрності :pardon:

• Подобається Подобається x 1
  9. demetris

demetris Well-Known Member

точно скунс ;)

10. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

А хто знає, що таке "blow game"? Я так розумію, щось типу гри з простим чи одноклавішним керуванням, але не впевнена...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

папірівка(укр) - бумажніца(рос)

12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ну це вже повний "капЄц"!
    Новий канал тільки що показав репортаж про будівництво Кафедрального собору Української Православниї Церкви з інтерв"ю зі спортсменами, що зголосилися допомагати молоді в спортивному розвитку (при КСУПЦ планують збудувати спорткомплекс).
    Так ось диктор назвала спорсменку - Ліля Подкопаєва, а підпис (чи як воно там називається) був Ліля ПІдкопаєва!

13. Floks

Floks New Member

ну, за правилами правильно Підкопаєва. префікс "під" + корінь "коп", нема в нас префікса "под"... ех, русизми, русизми:cry:
    а з прізвищем Карп"юк хіба теж не казус? хтось пише з апострофом, хтось без.

14. Oddly

Oddly Well-Known Member

за правилами правильно так, як у паспорті.
    Ліля Підкопаєва - це інша особа буде.
    прізвища не перекладаються

казуси - це коли малограмотна паспортистка сидить і "творить", з апострофом-без, і т.п., як настрій підійшов.
    а от далі вже - законне прізвище, у тій формі, яка вже є

P.S. а по-вашому прізвище, скажімо, "Сміт" - це американізм?

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Гамериканська смердючка (чи вонючка).

Я би завів парочку таких. Ветеринар без проблем видаляє смердючі залози і ... уявіть собі переляк гостей, коли така тваринка скочить на стіл і підніме хвіст!

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

в тваринки-то залози видалені, а от в гостей - напевно ні....

17. Floks

Floks New Member

вибачайте, але ви плутаєте "написання за правилами" і "використання у мовленні". так, в офіційних документах, повсякденному житті тощо прізвище вживається так, як написано у паспорті, а от чи правильно там написано, то вже окреме питання... за вашим принципом сленгові словечка можна вважати за нормативні для наукового, офіційного-ділового стилів, бо ж в розмовному вони допускаються!
    а я й не заперечувала цього! так халатно ми ставимося до чистоти нашої мови! хтось має слідкувати за грамотністю паспортисток. а нашому люду Карп"юк - так Карп"юк, Карпюк - і то нормально...

то все залежить від громадянства. прізвища ж не перекладаються! якщо людина - американець, прізвище її американське, то і на українській воно звучить не "коваль", а "сміт"... така норма прийнята чи не у всіх країнах.
    от коли людині з українським громадянством дають за прізвище якусь кальку, то вже русизм, полонізм, ну, просто слово-покруч...

Останнє редагування: 22 лип 2009
  18. Forest

Forest Moderator

від коли то тхір став скунсом? Передивилися мультиків?

19. levandivka

ТАК то НАТОвський! Тому скунс! :)))

20. syavych

syavych копач

він ніколи ним і не був - до недавнього часу вони були лише в одній родині (хоча тепер вже й відокремили), але несхожими вони були все життя :)

а де твій аватар? :)