Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Нічого,значить добре вичислив.Просто ви прекрасно розбираєтесь у цій системі.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? положення зобов'язує знаю з досвіду свого і своїх учнів/студентів: хто хоче і знає - проб'ється. хто хоче і не знає - теж, але дорожче. а хто не хоче і не знає - за того проб'ють батьки
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Тут я з Вами згідний на всі 100% . В мене дочка студентка,вчиться на економічному факультеті.За три роки досягла немало.Була віце-президентом однієї з студентських організацій одного з міст.Тепер в національному комітеті,беспролазно сидить в Києві,приймає участь в організації міжнародних конференцій студентів економістів і не тільки студентів.Сама вже являється тренером.При тому сесію(8 екзаменів здала на відмінно,без копійки грошей).Тобто встигає і там і там.І це лише кінець третього курсу.ЇЇ вже тепер на роботу кличуть дві солідні європейські фірми (вірніше їхні представництва на Україні).Так що всетаки розумних і працьовитих поважають.Хоча бувають винятки.Знаю чудову дитину.Здавала сесію після першого курсу,чотири екзамени здала автоматом,на політекономії викладач так скромно натякнув на 700 зелених,не дала-спочатку поставив олівцем в відомість четвірку,ще трохи почекав,вона не принесла,в кінці каже що найшов у відповіді ще одну помилку і вона була дуже важлива,отож він її екзамен оцінив в 3 бали.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? так, винятки бувають. в житті часто трапляються препогані люди, і у вузах, і в інших місцях. але якщо тверезо подивитись - то хіба та трійка тій чудовій дитині псує майбутнє? а погана карма тому падкуді-викладачеві ще відіб*ється! і ще - Вашій доньці значно більше досвіду і знань приносить її діяльність за межами вузу. так, вона дуже напрягається, щоб встигати всюди, і це безумовно заслуговує на найвище схвалення але реальність життя така, що рідко який вуз зараз здатен надати ті знання, яких потребують студенти, і тому сильно зациклюватись на хабарях за вступ чи за навчання я б не радила нікому. получається - вчись, не получається - працюй. вдається все поєднати - це чудово, в майбутньому такої людини я не бачу кардинальних проблем в професійному плані а звинувачувати когось в своїх же невдачах чи у своїх незнаннях - це неправильний шлях
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Ні я нікого не звинувачував. А батьки тієї дитини(до речі працюють в податкових органах)сказали так як і Ви."Хай Бог йому буде суддя,дитячі сльози марно не пройдуть.Ми нічого робити не будемо,адже не хочемо портити їй кар"єру,а вчиться і так на платному,так що їй та трійка ні до чого." А на рахунок вступу чи не вступу-тут питання спірне.При дипломі можна розумному і працьовитому гори звернути,а без диплома і вищої освіти половина доріг закрита.Тобто без диплому не буде росту.Можливо я не володію сучасною ситуацією,але мені так здається.Чомусь багато людей,які стали успішними,в зрілому віці вже поступають навчатися в ВУЗи.Але існує ще одна проблема-проблема якості навчання.Як на мене,то зараз іде більше продаж дипломів ніж навчання. Розказував мені син.Приходять на першу пару з нового предмету.Викладач і каже.Для вашої спеціальності мій предмет великого значення немає.Отож навіщо ви будете 6 місяців ходити і даремно проїжджати гроші.Краще прийдіть на останнє заняття, скиньтеся по 80грн. і я вам поставлю залік.І так не на одному предметі,а на декількох.Бувають варіації,але все проходить приблизно так.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? вони навряд-чи дозволять викладачам так халявно ставитись до своїх обов*язків. якщо ж потрібна лише "корочка", то її можна отримати дуже просто і без особливих зусиль - заочно в якомусь регіональному відділенні тьмутараканської національної академії і такі "студенти" особливої погоди в нормальних вузах не роблять, хоча є такі, хто з*являється лише на держ.іспити - селяві хвилю щодо хабарів несуть ті люди, які їх дають (або планують давати). так, явище корупції існує, заперечувати глупо. але повз це можна пройти, чого всім і бажаю
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Здавалося б раз за навчання платять ,то повинні вимагати самого навчання,але в нас все положено з ніг на голову,за навчання платять батьки,учаться діти,а їх учать викладачі які б не робили, але зарплату б діставали. З мовчазної згоди двох учасників цього процесу (дітей і викладачів),іде порушення цього самого процесу навчання.Дітям вигідно,щоби їх менше "НАПРЯГАЛИ",викладачі ,користуючись тим що діти мовчки погоджуються з цим порушенням(з двох боків їм це не вигідно,попробуєш піти проти цього,можеш не здати екзамен тому ж таки викладачеві,а він вже постарається,бо зіпсував йому безбідне життя).А в кінцевому результаті розплачуються за це спочатку батьки(десь потрібно буде потім це недовчене чадо приткнути),а потім і самі студенти(який кар"єрний ріст,з такими знаннями).І ось тоді починаються вчитись на різних приватних курсах,тренінгах і т. д.за що платять шаленні гроші.Получається що весь сир-бор з інститутами це дорога покупка диплому.Чого дорога ,бо платять за вступ,потім за навчання,праживання і проїдання для приїжджих тоже практично так само виходить як і саме навчання,для тих хто невчиться іще плата за екзамени.ТОбто сума за диплом стає астрономічна.А вартує він пшик,оскільки без знань нічого не значить.Але за гроші таких випускників влаштовують в державні органи(приватні і за великі гроші не візьмуть).А вони всі працюють в КРУ,ДПА,обл і райфінвідділах,аппараті ОДА,РДА і т.д.І потихеньку там відбивають свої гроші.А ми "смолі підтягуємо"-з закарпатської(нічого не робимо а соплі підтягуємо)і далі живемо погано,бо між приватним бізнесом і державними органами велика прірва.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? А Ви ще стипендію порахуйте, 300-400 грн в місяць, якщо добре вчитись , то за 5 років і хабар відбити можна.....і що не кажіть, відношення до платників і бюджетників трошки різне з точки зору викладачів
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? може у мене якийсь неправильний досвід, як студентки, так і викладача, але викладач не знає хто комерційний студент, а хто - ні! до тих пір, поки студент сам не скаже не думаю, що у когось є час і натхнення бігати по деканатах і "вичисляти" хто з потоку є комерційником. хоча може у Вашому вузі то були окремі групи - тоді можливо ситуація дещо інша. якщо вчитись, то поступиш і без хабара. на деякі "престижні" спеціальності нині конкурс відсутній взагалі! бо вони ввели додаткові іспити (англійська наприклад) і абітурієнти вирішили, що простіше поступати на щось без тих іспитів. в результаті на ту "престижну" спеціальність поступлять всі, хто подав документи! навіть незалежно від результатів іспиту з англійської а суми хабарів там озвучуються огого... проблема хабарів не в тому, що їх беруть (то окремі випадки, якими мають займатись відповідні ограни), а в тому, що їх дають - бо простіше заплатити і мати чистий спокій, ніж напрягатись! а до чого це призводить - я вже писала кількома дописами вище і звісно, що така ситуація знецінює сам диплом. тобто чим більше за нього платять, тим дешевший він стає!
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? У цій всій ситуації з хабарами дуже багато у чому винні бітьки. І перш за все їхня провина, чи неправильність у тому, що роблять вибір за дитину - куди вступити. Обирають престижні за звучанням факультети, наприклад, міжнародний, юридичний, філологічний; не враховують здібностей і можливостей дитини, а враховують свої. Дитині то не треба, вона не старається. І тяжко викладачам працювати в таких групах, де зібрано кілька таких студентів. Бо, хоча викладач і може добре подавати матеріал, він не може вимагати повноцінну віддачу від студентів, бо "батьківські" діти у будь-якому випадку отримають хорошу оцінку за іспит, навіть, не знаючи предмету на 3. Це вже буде домовлено на рівні зав кафедри чи декана, а викладача можуть просто попросити поставити оцінку, а можуть і без нього поставити, якщо викладач впиратиметься. І тоді хіба й усім іншим з групи ставити позитивну оцінку, бо вони хоч щось робили. Отаке навчання.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? А де Ви викладаєте. А Ви ніколи не помічали, що відомості скаладають наступним чином --спочатку державникі, потім платники, та й списки груп на 1 курс скаладають за таким же принципом.А в нас були і викладачі, які на першиій же парі просили державників підняти руки.І їх потфім менше валили.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? У нас відомості складалися в алфавітному порядку, а група була одна (нас мало було), а на мови складалися групи приблизно так: хто хоче йти в мою групу, взяли і пшли :D:D:D
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? не бачила такого - що ж, це нововведення Вашого вузу, цікава ідея. в мене завжди було в алфавітному порядку. у нас теж питали на іспиті хто комерційник, але це було кілька викладачів, і зрештою ніхто не боронив не зізнаватись! це ж не допит в прокуратурі, нє
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Та ми теж "одинокі". Першопроходці. Але йдеться не про те, а про те, що досить легко дізнатись, хто платник, а хто державник. Хоча, в нас група була дуже сильна, і платники вчились подекуди краще державників. В нас викладачі жартома трійки дарували, то ми навіть не реагували....а про даровану 4 просили подумати....і відмовлялись. Але це мабуть мені просто пощастило з групою --- в нас з 29 осіб десь біля 13 були з медалями в школі, 17 закінчило бакалаврат з червоним дипломом і 15 спеціаліста ( на жаль, магістратуру нам не відкрили, бо ми лише перший набір).
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Підкажіть, будь ласка, яким чином поступають у ВУЗи особи, які закінчили технікум? Чи потрібно також незалежне тестування?
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? щоб поступити у вуз цього року необхідні сертифікати ЗНО. більш того, вчора скінчився термін подачі документів
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Під час свого навчання не спосетрігала ніякої відмінності у ставленні до бюджетників чи комерційників. Ганяли усіх по повній. Та й специфіка у нас, майже всі екзамени "кафедральні". А там на кожному екзамені по комісії Ну, хто знає Зорівчак Р.П., той не дасть збрехати.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Не знаю, як у вузі моєї доньки вичисляли контрактників, але на першому курсі перший екзамен з математики вона здала на 4, а за другий їй поставили 3 тому що вона на контракті і їй не потрібна стипендія. Таких прикладів можна навести море. Щодо поступлення на магістратуру -окрема історія. Оскільки донька отримала степендію в німецькому універі, вирішили поступати на магістратуру на заочне на бюджет. Тестування з профільних предметів здала на 98 балів із 100. А з англійської мови поставили мінімальний прохідний -60 балів, при тому, що ще навчаючись у школі вона виграла рік шкільного навчання у США (тести оцінювали у Вашингтоні), правда побоялась її відпускати. Крім того вона має сертифікат Британської Ради, помимо англійської, німецької, володіє французькою та італійською і ще рік вивчала (і вивчала б надалі якби не поїздка у німеччину) японську мову у носія цієї мови. От вам і справедливість. А викладач якій вона здавала держіспит з анлгійської і отримала 5 балів її заспокоїла словами, що ви самі все розумієте.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? В нас такого не було,викладачі не знали хто державник,а хто платник(говорю за потік,а не за групу,бо шо візьмеш з 10 іспанців -бюджетників.а от у моїх молодших друзів - англійців є така штука - на всі іспити їх ділять на державників і платників,бо у них величезні академічні групи(по 50 осіб) і їх якось треба розділити,щоб вони іспити здали.хоча цього разу на держіспитах іх вперше поділити не на державників і платників,а в алфавітному порядку. О,Зорівчак Р.П.гроза всіх студентів -перекладачів і англійців
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Якшо ви поступаєте на перший курс, то сертифікат потрібен... Чоловік цього року поступав на післядипломну освіту в Політех, то там сертифікат зайвий, майже всюди аби продовжити навчання (в тих ВУЗах, де я взнавала) сертифікат не потрібен! Тільки боюсь Малявочко, шо то вже трохи запізно, скоро вже результати скажуть!