Як будете цього року поступати в ВУЗи?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем smeet, 14 лип 2008.

1. Princess

Princess Well-Known Member

Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи?

ну тут вже треба розрізняти мух та котлети.

отож, якщо хочеться вчитись на лікаря, то може не критично поступати у Львівський, відомий своїми вартостями? може варто підшукати інший вуз (наскільки мені відомо такий ажіотаж навколо мед.вузу, як у Львові, не є характерним для цієї галузі)

друге, навіщо вчитись у викладачів, яким не потрібні розумні студенти?!?! в Україні/Львові то єдиний вуз, який дає цю спеціальність? так, я знаю, що знайти нормальний вуз і нормальних викладачів - то непросто. але якщо хочеться бути хорошим фахівцем - для того треба докладати зусиль! крім того - самі ж бачите, що зі знаннями й грошей не треба (бідні викладачі), що і треба було довести :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Масік

Масік Well-Known Member

Я чула про те що пропонують перездати , але зрозумійте це незаконно і ніде про так звані перездачі не сказано, це просто ще одна можливість шарлатанів наживитися. Щодо того чи вирішують у приймальній комісії питання вступу ще раз повторюю - абсурд!!! я сама сиділа у приймальній комісії свого часу. А про те що викладачам не вигідно мати розумних студентів , може й так, але задумайтеся а хто зараз вчитися хоче ? У нас за студенські роки був одногрупник , який взнавав постійно хто скільки за що нес і ніс на 20-30 доларів більше , щоб "навєрняк" , тобто ми самі створюємо ті взятки і самі піднімаємо ціни.
    Анекдот до теми : Син медик закінчив інститут , пішов на роботу, після робочого дня приходить додому і каже батькові : Тату у мене сьогодні був твій пацієнт , якого ти 6 років лікував і так і не вилічив, а я от його за день вилікував. На що батько відповів : Знаєш синку якби я його вилікував за 1 день то ти би в медінституті не вчився ...

• Подобається Подобається x 3
  3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Правду мовиш, ІСПАНОЧКО. У 1999 році я вступила в універ, в 2004закінчила магістратуру і вступила в аспірантуру. Нікому ніяких грошей ні при вступі, ні під час навчання не давала. Результат - 2 червоних дипломи, робота над дисертацією і трохи викладацької праці.

• Подобається Подобається x 5
  4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

От і мене цього року чекає вступ в аспірантуру..мене вже лякають сумами в у.о,які треба заплатити за вступ у аспірантуру.для себе твердо вирішила - дзуськи!НІЧОГО я їм платити не буду.поступлю - класно,не поступлю - роботу я і так вже маю.хоча мої батьки дьоргаються,хочуть платити,а я категорично проти. не хочу,щоб вони через мене в борги влізали..в мене своя голова на плечах є,вірю в те,що зможу поступити власними силами..в мене через то вдома таааакі шкандалі...

5. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Так отож, самі ж люди і створюють хабарництво,хто б того брав, якби ніхто не давав.
    І погоджуюсь з Масіком, навіщо усім поголовно вища освіта???? Як воно 2 слова докупи зв'язати не може, то нащо йому магістратура, най йде в технікум і машини ремонтує. Може, з нього геніальний слюсар вийшов? Так ні, тре мати вищу освіту, бо якось не по фен-шую

• Подобається Подобається x 4
  6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Мова не йшла про Львівський медичний.Викладач був якраз з одного з економічних вузів,і не Львова.
    А на рахунок ажіотажу то медичний ажіотажний по всій Україні.
    В Полтаві кажуть на 90 державних місць вже 3000 документів(стом.ф-т)

Додано через 2 хвилини
    Я знаю,це дійсно абсурд,але повірте,що всі діла робляться через голову приймальної комісії.

7. Іспанка

О!!Чортенятко,Ви просто мої думки читаєте!скіки я за 5 років в себе на факультеті надивилася на таких,яких батьки запхали в універ вчитися, бо "йой,та то сі теперка модно,як то дитина без вищої освіти буде в тім світі крутитисі". були в нас такі,що приїхали до Львова,аби заміж гарно вийти і в місті зачепитися(навчання їм було глибоко в носі) і т.д.прикладів можна наводити безліч.тих,кого дійсно цікавили іноземні мови і хто хотів дійсно вчитися і здобути освіту,насправді було не так вже й багато...

• Подобається Подобається x 7
  8. Princess

наказ про зарахування підписує ректор, і ніхто більше ;)

щодо ж медичної галузі, то нічого сказати не можу, ситуацією не володію, лиш на рівні чуток.

9. Масік

Масік Well-Known Member

о тут біля корита багато , при чому медиків з них дуже мало:shutup:

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Наказ так а списки абітурієнтів котрі повинні поступити на руках голови приймальної комісії.Він контролює,щоб не було проколів на екзаменах,він дає викладачам що приймають екзамени,хто повинен добре здати.і т.д.

Додано через 3 хвилини
    Шановна пані Princess. Ви мені так і не відповіли що таке essay і з чим його їдять.Це напевне твір на тему чого ти обираєш цю спеціальність?Чи ні?

11. Chortenia

Так ми ж на одному факультеті вчилися :):):):):)
    До речі, як я поступала на наш спеціальніст ьбюджетникі бали 15 чоловік, з них 9 уже було набрано (чорнобильці, сільські діти.....). Так що фактично брали 6 людей. Так я вам скажу, що хто дійсно доклав зусиль, щоб поступити, ті і вчилися відповідно... Так що поступити то тільки півсправи.

Трохи не до теми, але мене завжди дивували народ, чиї батьки по закордонах на заробітках горбатилися, щоб дитина вчилася (на той час плата за рік у нас була 1000 у.о.), а вони і не вчилися, і відверто чхали на то все та ще й батьківські гроші розтринькували по кабачкам.
    Уууух, не розумію.... Відать, не дано.....

• Подобається Подобається x 2
  12. Іспанка

точно:):):)

+1000.а Ви на якій кафедрі вчилися??часом не перекладознавство?

Ви така не одна..мене це теж досі дивує...

13. Chortenia

Взагалі essay - то нарис. У даному випадку, думаю, щось типу супровідного листа, коли ви відсилаєте на розгляд своє резюме.

Додано через 33 секунди
    часом так :)))

• Подобається Подобається x 1
  14. Princess

упс, не побачила питання, справді!

так, це своєрідний твір про те хто ти/що ти, чого хочеш досягнути в житті і чому обираєш саме цей вуз. просто це той неформальний фактор, який дозволяє відбирати студентів не за балами, а за іншими параметрами, які ніяк не піддаються оцінюванню балами.

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Цілком нормально,але погодьтеся,що і його за гроші можуть написати спеціалісти.МЕні здається,що у нас потрібно міняти сам підхід.На якомусь форумі один викладач пенсіонер написав таке:"Мені страшно і стидно,Я все життя пропрацював викладачем медичного вузу.За екзамени я брав у студентів гроші.Брав не тільки я і мені тепер страшно що ж ми наробили.До кого ми на старості підемо лічитися?Спеціалістів ми ж навипускали нікудишніх."

16. Масік

Масік Well-Known Member

сорі , але система усних екзаменів вже не діє, зараз усюди письмові екзамени, тому викладачі які приймають екзамени теж від цього далекі, написав, маєш , нє, то нє

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Можливо Ви і праві,я вже трохи відстав,адже новий час диктує нові умови.

18. Princess

і я про те ж!
    система може бути як завгодно хороша, але у наших реаліях получиться.... "як завжди"!!! поки люди будуть придумувати як обійти систему - користі не буде нікому! адже мало хто розуміє, що за хабар при екзамені хтось через 10 років поплатиться життям у такого медика, чи будинок завалиться у такого конструктора, чи фірма збанкрутує у такого економіста і т.д.

і як це не страшно - саме це і чекає цю країну :sad: і ніяке зовнішнє незалежне оцінювання цьому не зарадить. максимум, що воно могло зробити - це відкрити очі на катасторфічність ситуації, але й цього не зробили. на моє переконання - через те, що бояться показати реальний стан справ.

можливо Ви не цікавились принципом оцінювання, але на сайті відповідного центру є дуже пізнавальна інструкція. так от - фрази наших чиновників про те, що "більше половини випускників показали рівень знань, вищий за середній" - це порожній звук!!! це всього-навсього нормальна шкала розподілу Гауса, згідно з якою і виставлялись бали. тобто такі результати - це не наслідок тестування, вони були визначені ще до написання тестів. НІХТО не знає на скільки питань треба було дати відповідь для того, щоб отримати максимальний тестовий бал. ходять чутки, що це значно менше половини (джерело)
    чи можуть такі випускники претендувати на вищу освіту -.... питання риторичне :no:

• Подобається Подобається x 4
  19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вибачте Princess, за нескромне запитання,а Ви часом не викладач ВУЗу?

20. Princess

я працюю в школі і читаю деякі пари в вузі :) а що?

а де твій аватар? :)