Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Коли діти приїжджають в вуз здавати документи,то їм кажуть неймовірні речі.По перше здаючи тести вони здавали їх з тих дисциплін,які завжди були в омріяному вузі профілюючими.Але, приїжджаючи в ВУЗ,вони з здивуванням взнають, що профілюючі предмети поміняли.Наприклад в Тернополі в ТНЕУ завжди профілюючими були географія і математика, а коли діти приїхали з сертифікатами з цих предметів,їм сказали,сертифікати ці недобрі,потрібний сертифікат з економіки і англійської мови.Тобто з тих предметів,по яких сертифікування не було.А економіку взагалі в більшості школах не вивчали.Отож здавайте екзамени і платіть як платили раніше.От мені незрозуміло,навіщо ввели там англійську мову,рівень викладання якої в цьому ВУЗі не витримує ніякої критики.В Ужгороді теж,кожному здаючому документи роблять недвозначну пропозицію,якщо ви не задоволені результатами зовнішного тестування,у нас можна перездати,за відповідну платню звісно.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? А рекламували це зовнішнє тестування як найефективніший спосіб боротьби з корупцією!
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Все вірно! Альтернативна перездача - ефективний додаток до найефективнішого.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? люди самі винні, що "ведуться" на ті "хабарі". знаю точно, що цим займаються не ті люди, які власне приймають рішення про вступ!!! тобто ходить собі дядечко/тьотінька, зшибає бабки з переляканих батьків, а рішення приймається незалежно! добре, ще коли не поступить, то гроші вернуть, а частіше - просто зникають! стосовно зміни профільних предметів - однозначно нечесна гра, але абітурієнти самі винні, треба було дізнаватись раніше, перед тим як вибирали предмети для ЗНО! І одразу претензії до відділів освіти - чому в школі не вивчали економіки?! (зразу відповідь - не було вчителя на такі гроші і такі години - 2 год. на тиждень, то є до 80 гривень в місяць, а готувати до уроків всякі там конспекти/атестації: кому воно треба!) взагалі качучи - незалежне оцінювання знань дуже корисна річ. але це не може бути заміною вступної кампанії! бо не для того воно придумане!!! і це не спосіб боротьби з корупцією!! це найбільша помилка - що його рекламували таким чином. до корупції тестування знань не має жодного стосунку! це просто "вимірювання температури", а "діагноз" (факт вступу) встановлюється за багатьома симптомами. (якщо ви вже тут про медицину говорите ) вузи ПОВИННІ відбирати СВОЇХ студентів! і можливо навіть не за рівнем знань (що визначається тестуванням), а за іншими критеріями (підходящість до певної професії наприклад). але у наших умовах це пряма корупція (яка до самого тестування не має стосунку!), тому такий підхід не пройде
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Щось дуже малоймовірно що воно слідкує.Адже тепер їздити далеко не треба,набрав сайт вузу в інтернеті і зразу стає все ясно.Нема бажання навести порядок в цьому процессі.Одне діло пропіаритися на телебаченні і сказати що з корупцією в вузах покінчено,а друге діло зробити це насправді.А це не так важко зробити.Зробити аналіз за 10 минулих абітурієнтських компаній,котрі вузи поміняли вступні іспити за 2 минулі роки,чи тепер,і де явно видно ціль зміни зняти з роботи ректора вузу.Ось і весь рецепт.Але це не так легко зробити.За кожним ректором стоїть хтось з високопоставлених можновладців.Як казав один з бувших міністрів порядок в міністерстві навести дуже важко.Хотів звільнити з роботи одного із простих клерків,так поки донесли діло з відділу кадрів до його кабінету,товже була купа дзвінків,навіть з адміністрації президента,мол "що Ви робите,цеж двоюрідний племінник САМОГО"щось на такий кшалт(це було ще при Кравчукові).Але думаю,що зараз така сама ситуація.І пострадали від цього всього як завжди абітурієнти.Бо як завжди при "боротьбі з " піднімають ціни і такси.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Я теж гадаю, що все це лохотрон. У нас вступ на 5 курс. Тобто, 4 закінчили. Отримали диплом бака і вперед вступати або магістратуру, або спеціаліста. Серед студентів ще в кінці травня була інфа , що і поскільки. А до кінця червня, що шалений конкурс. Короче ... я один в групі не платив )))) Прийшов, здав ... магістр ))))))))
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Кросафчик в мене на факультеті рік тому теж така паніка була - йой,та то тре платити,щоб магістром бути,бла-бла-бла...в результаті,я стала магістром без жодних проблем і потрачених коштів.а платили "лохи" або ті,хто 4 роки "штани протирав" і ніфіга не робив,а захотів магістром бути.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Це дуже просте уявлення про процес розраховане на простачків і для відвернення підозри від дійсних героїв.Насправді рішення про вступ приймає вузьке коло осіб,яке являється найвищим керівництвом вузу.Другі викладачі лише догадуються хто і як.І якщо є родичі(абітурієнти) других викладачів,то вони звертаються до тих хто "в ділі".Відповідно гонораром діляться з тими хто в "ділі".Там навіть відповідні такси.Кортше кажучи самотужки поступають одиниці.У Львові при старій системі(без тестування)існувала такса -4 тисячі зелених за любий вуз(держзамовлення).За медичний і юридичний просили більше.Зараз незнаю-кажуть тоже що недешево. Для Львівського медичного ціна за вступ була сама велика на Україні,хоча по рейтингу ВУЗів він -62 місце серед вузів України.http://www.osvita.org.ua/abitur/entrance/ratings/2.html. Ой боюсь що це не так.Ви розказали за звичайних шахраїв,а поступають не через звичайних,а високопоставлених.Невже ви думаєте що через мілких шахрайчиків ломали б піки?Та якби захотіли,то їх би всіх виловили за 24 години.Знаєте,є такий горе анекдот,скільки часу треба щоб побороти корупцію?П"ять хвилин?Як ? Так мало?Та просто треба передзвонити,переходимо на легальну роботу.А дзвонити мав високопоставлений міліцейський чиновник. ПРо ті всі гроші прекрасно знають,і всі керівники Вузів платять відкати . Додано через 3 хвилини Ну і що ті лохи поступили на магістрів?
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? наскільки я знаю - так..просто ситуація склалася таким чином,що спочатку нагнали паніки,люди кинулися платити гроші,а як виявилося потім, хто вчився протягом 4 років,той проблем з поступленням не мав,бо мав хороший рейтинг і пройшов по балах.під "лохами" в даному випадку я маю на увазі тих, хто був свято переконаний,що без додаткового "грошового вливання" в магістратуру їм не пробитися(хоч то були студенти з досить хорошим рейтингом).чи давали вони хабаря -не знаю,зі свічкою не стояла,але чула такі розмови.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? я не хочу сперечатись, тому що розумію - корупційні схеми існують. але не зовсім в тому вигляді, в якому їх намагаються подати. хто не хоче платити - має всі шанси потрапити на бажану спеціальність безкоштовно. і приклади наших співфорумлян тому підтвердження! але завжди є ті, хто хоче "підстрахуватись" - от на них і заробляють гроші!!! і подібні суми можуть платити лише повні дебіли (звиняйте на слові!). вартість комерційного навчання за 5 років нижча виходить!!! а якщо й не нижча, то цілком співмірна!!! більш того, за 5 років цю суму можна щомісячно виплачувати, а не давати невідомо кому невідомо за що одним платежем! це получиться цілком посильна сума для сімейного бюджету, тим більше якщо на момент вступу в такої сім*ї знаходиться стільки грошей на хабар.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? безумовно платять відкати , але ж задумайтеся, як у нас з поступленням , батьки знаючи куди дитина хоче поступати , самі починають шукати ходи виходи , самі дають гроші і т.д. і чомусь у нас домінує думка серед батьків що ось я заплатив можна спокійно спати , а мій "бовдур" хай собі відпочине перед вступом , бо то студентське життя важке. Та вони краще б йому репетиторів найняли, толку більше було б . І знаю реальний випадок з нашого львівського меду, коли дитина маю.чи знання , не пройшла, але подавши апеляцію, одразу ж стала студенткою , і закінчила цей ВУЗ з червоним дипломом, а знаєте чому з червоним ? бо всі вже знали її прізвище і боялися необ"єктивно оцінювати . За свої знання і за місце під сонцем потрібно боротися.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Чого б це.В США весь вступ у вузи йде за результатами зовнішнього тестування.Там навіть не треба їхати в ВУЗ,як у нас,щоб подивились на тебе і оцінили твоїх батьків(на скільки штук зелених потягнуть).Там відсилаєш пакет документів і тобі присилають запрошення або відмову.А у нас треба самому здавати документи,при цьому тобі зроблять пару вигідних пропозицій,і ще дещо.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? А essay написати про те, чому саме цей вуз і ця спеціальність, слабо? Так, все це поштою без особистої присутності, але вступ НЕ за ОБ'ЄКТИВНИМИ факторами (оцінки), а суб'єктивними (типу творів, а не статків батьків!). От в цьому і різниця! Ідея мати об'єктивне мірило рівня знань (хоч і над цим можна сперечатись) у вигляді сертифікату ЗНО - чудова! Але це не може замінити ні вступної кампанії, ні її "національних особливостей"
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? А Ви порахуйте.Тепер щоб скажімо вивчитися на лікаря потрібно десь 80тисяч гривень.Це лише за навчання,я не говорю, що потрібно ще якось жити,гуртожиток чи квартира.ДЛя держзамовлення гуртожиток вдвічі дешевший ніж для контрактника.Тепер стипендія.Якщо буде добре вчитися він стипендією верне частину грошей. Тепер є настільки розумні студенти що вони прораховують і платять за поточну сесію,за кожний екзамен так щоб він був на 5.А потім підвищеною стипендією відбивають собі ще раз стільки. Додано через 3 хвилини Вибачте поясніть що це і в чому важкість цього випробовування. Як на мене це правильно,абітурієнт повинен знати куди він іде і що він хоче від життя.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Пеоше, при здачі документів тобі ніхто ніяких пропозицій робити не буде, бо приймають документи люди , ну вже дуже далекі від поступлення, повірте в приймальній комісії сидять зовсім не ті дяді і тьоті, а якраз ті що вирішують щось давно вже на морях чи ще десь там. Друге щодо того як у штатах відсилаєш набір документів, так маємо надію що і у нас до цього дойде, але головне що поїзд зрушили з місця, механізм запустили , тепер залишилося його вдосконалити
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? ну Ви ж самі казали, що за мед.вуз і більше хабаря беруть і ще - це вартість 5-річного , чи довшого навчання? якщо ж брати середньо-статистичну вартість 5-річного навчання, то вона виходить в районі 5-7 тис. доларів (за 5-6 курс в ЛІМі заплатили 2 тис.дол (вступ звісно безкоштовний ), а бакалаврат дешевший!) повертати стипендією гроші за хабарі... цікава схема! а вчитись не пробували?!?!
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Згоден з Вами,але таких одиниці,котрі не бояться подавати на апеляцію.Бо в основному всі вірять в те що ворон ворону ока не виклює.Скандалістів не люблять ніде і пакостять йому як можуть,як не в інституті то вже на роботі.Я дивуюсь як та бідна дитина мала бути весь час наготові.адже вона зайняла чиєсь приготовлене місце,і той чиє місце мало бути міг їй мстити.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? ну це не в меді, бо стипендією, навіть підвищеною, врятлі щось відбити можна, хіба бажання вчитися на 5 Додано через 4 хвилини Суть не стільки в апеляції , а скільки в знаннях, ви подивіться хто у нас куди рветься, люди не вміють об"єктивно оцінювати свої знання, а дивляться лише на бажання, престиж і т.д. Тому і виходить , ой тре платити , так тре , бо якщо він бив байдики усі 10 років в школі, а тут раптом великим професором стати хоче, та йди собі у бурсу і не займай того місця, хто справді б вчився і вийшов хорошим спеціалістом.
Відповідь: Як будете цього року поступати в ВУЗи? Коли я вчився,я не платив викладачам ні копійки.В ті роки оплата за вступ в Львівський мед.була 8000радянських крб.Тому я не пішов у Львів та і в мед. А на рахунок платного навчання подивіться в цьогорічні прайси ВУЗів.З цього року оплата за навчання в медвузах зросла в середньому на 100% Додано через 39 секунд Дійсно це про економічний вуз Додано через 4 хвилини Мені рік назад казав один викладач.Нам не вигідні розумні студенти.Нам вигідні дурні.З дурнями я кожної сесії маю достойну прибавку до зарплати.А твоя дочка вчиться добре то я з таких як вона немаю нічого.Для престижу ВУзу це добре а для матеріального стану викладачів це погано. Додано через 10 хвилин Моя колега возила здавати документи свою дочку.Їм в приймальній комісії сказали,що якщо ви незадоволені своєю оцінкою за зовнішнє тестування то ви можете перездати його в нас при університеті.Це як називається,не корупція.Хіба при перездачі будуть представники з Київської комісії?Тай президент заявив ,що прийматися до уваги будуть тільки результати тестування.Які можуть бути перездачі.Це получається так заплатиш гроші то перездаси так як треба тобі.