Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. smeet

smeet просто спілкуюсь

Дякую.:):):) Але спеціальностей більше:психотерапевт,психіатр,психоаналітик,психолог.
    Чи психотерапевт і психіатр це синоніми.
    Мені здається,що психоаналітик аналізує поведінку людини і радить їй як краще вести себе в сім"ї,на роботі в суспільстві.Так що досвідчені священники мали би бути скоріше за все психоаналітиками.

Останнє редагування: 28 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  2. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

давніше трішки писала про те що снились мені зуби з кровю... вот і сталось те чого не хотілось. помер син мого дядька.... молодий пацан 20 років

тому краще насолоджуватись життям поки воно у нас є.... а розпач це жаль нас самих до себе.... завжди в житті є щось хороше і добре але не завжди ми згадуєм про це

Останнє редагування: 28 гру 2008
  3. Vovanada

Vovanada Member

найкраща зброя проти депресії - це друзі

але і з депресії можна дістати свої позитивні сторони.

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не зовсім. Для того, щоб стати психотерапевтом, перше потрібно стати психіатром. Тому кожний психотерапевт - психіатр. Але не кожний психіатр - психотерапевт. От, прогуглив:
    "Лiкар-психотерапевт

Квалiфiкацiйнi вимоги: Лікар-психотерапевт вищої кваліфікаційної категорії: повна вища освіта (спеціаліст, магістр) за напрямом підготовки “Медицина”, спеціальністю “Лікувальна справа”. Проходження інтернатури за спеціальністю “Психіатрія” з наступною спеціалізацією з “Психотерапії”. Підвищення кваліфікації (курси удосконалення, стажування, передатестаційні цикли, тощо). Наявність сертифіката лікаря-спеціаліста та посвідчення про присвоєння (підтвердження) вищої кваліфікаційної категорії з цієї спеціальності. Стаж роботи за фахом понад 10 років.

Лікар-психотерапевт I кваліфікаційної категорії: повна вища освіта (спеціаліст, магістр) за напрямом підготовки “Медицина”, спеціальністю “Лікувальна справа”. Проходження інтернатури за спеціальністю “Психіатрія” з наступною спеціалізацією з “Психотерапії”. Підвищення кваліфікації (курси удосконалення, стажування, передатестаційні цикли, тощо). Наявність сертифіката лікаря-спеціаліста та посвідчення про присвоєння (підтвердження) I кваліфікаційної категорії з цієї спеціальності. Стаж роботи за фахом понад 7 років.

Лікар-психотерапевт II кваліфікаційної категорії: повна вища освіта (спеціаліст, магістр) за напрямом підготовки “Медицина”, спеціальністю “Лікувальна справа”. Проходження інтернатури за спеціальністю “Психіатрія” з наступною спеціалізацією з “Психотерапії”. Підвищення кваліфікації (курси удосконалення, стажування, передатестаційні цикли, тощо). Наявність сертифіката лікаря-спеціаліста та посвідчення про присвоєння (підтвердження) II кваліфікаційної категорії з цієї спеціальності. Стаж роботи за фахом понад 5 років.

Лікар-психотерапевт: повна вища освіта (спеціаліст, магістр) за напрямом підготовки “Медицина”, спеціальністю “Лікувальна справа”. Проходження інтернатури за спеціальністю “Психіатрія” з наступною спеціалізацією з “Психотерапії”. Наявність сертифіката лікаря-спеціаліста. Без вимог до стажу роботи.

http://www.jobs.ua/dkhp/articles-2931/

Не зовсім так. Психоаналітик працює із підсвідомістю людини і не стільки радить, скільки сприяє тому, щоб людина "дійшла сама" і змінила своє ставлення до себе і навколишнього світу, а вже як наслідок і свою поведінку.

• Подобається Подобається x 3
  5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Хороший психолог/психотерапевт/психоаналитик ніколи не буде давати поради.

6. Юліан

Юліан Active Member

Може сказати: із відносно здоровою психікою? Адже норма - досить розмита штука, якщо не йдеться про яскраво виражені розлади.

• Подобається Подобається x 4
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну як же? Він ж саме язиком і заробляє на прожиття!

8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не можу з цим погодитись. Справжній психолог в своїй галузі негірший лікар від психотерапевта, психіатра та інших спеціалістів. Те, що більшість психологів просто болтуни, це зовсім не означає, що немає психологів, які по-справжньому допомагають людям. Перше було Слово, і Слово було - Бог, і Слово було в Бога.

9. nata-k

nata-k Well-Known Member

Помиляєтесь, Миху. Хороший психотерапевт (а за деяких умов ним може бути і психолог) заробляє розумом і роботою своєї душі. Саме тому послуги психотерапевтів доволі дорогі :).

Якщо Вас це питання направду цікавить, почитайте лінки, які я давала. І Ялома. Там є всі відповіді.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

багато він би заробив без язика.......

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

12. Londoner

Londoner Абирвалг

Що би там не говорили - але головне для пацієнта - це знайти когось, хто тебе дійсно вислухає (або зробить переконливий вигляд, що вислухав), і не буде лізти зі своїми дурнуватими порадами! Це з власного досвіду спілкування з людьми, які шукають на цій землі розуміння (або 'людьми з розумовими відхиленнями', як інші це називають).

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Бачте, одному треба поговорити. Другому просто щоб його вислухали. А хороший психолог дасть саме те, що треба конкретно от цій людині ;).

До речі, є варіант інтернет-психотерапіі. Там язик точно не тре ;)

14. Romko

Угу...
    Спершу свічку треба...
    щоб шукати...того психолога...

15. Londoner

Londoner Абирвалг

Міртазапін?...
    :mocking:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от мені тре сто баксів і шо? думаєте дасть?
    буде певно тріпатися, що мені їх не треба......

17. Romko

Ліпонекс.
    0,1%.
    По дві піґулки в день.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

береш плящину і колєгу і всі діла, без психотерапевта....

19. Londoner

Londoner Абирвалг

Вибачте, професійна зацікавленість! А шо то за лікарство? То певно торгова марка, а я не стикався з ними ше! Ґуґл каже, шо канадська фірма, випускає ліки для серця...
    :scratch_one-s_head:

20. Romko

Угу...
    Від серця ткж може бути...
    Тіки дозу збільшити...
    А можна Азалептин(наш аналог)
    Теж помічне...

а де твій аватар? :)