Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

якщо заходити через гугль, то батьки не знають? о_О

• Подобається Подобається x 5
  2. Нет, конечно. Я, наверное, единственная из форумчан, у кого нет ЛФ в избранных ссылках.

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

фак мой моск!

звідки ви знаєте, що у мене ЛФ є в закладках?!! о_О

• Подобається Подобається x 6
  4. Во-первых, я сказала "наверное".
    А во-вторых, я догадываюсь.

Останнє редагування: 9 гру 2008
    • Подобається Подобається x 4
  5. Patrick

Patrick Well-Known Member

(це Ворон про себе)

Ой , йой , йой ...Вороне ,не говоріть дурниць.Потім самому за них буде встидно....
    Життя прекрасне.Підіть на ялинку в Rockefeller Center подивіться , а потім пива/віскі на Greenwich чи Soho випийте , перед тим до Церкви зайдіть помолитися.
    Пройдіться по вулиці подивітся на людей , на оформлені вітрини магазинів ... І хандра пройде..Все буде добре.
    I wish You a very Merry Christmas and Peace in your soul!!!!

• Подобається Подобається x 9
  6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Французський?:):):)

Чули анекдот про синяки?У американки-на спині-любить займатись сексом традиційно,в німкені на ліктях-кохається в протилежній позі,в росіянки на руці і в вигляді однієї крапки???????.....
    Приходить чоловік додому п"яний сяде коло жінки збоку і тикаючи одним пальцем в руку каже:Просплюсь і завтра точно вже тебе ****.

Останнє редагування модератором: 15 лип 2009
  7. Секс??? о_О

• Подобається Подобається x 1
  8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Насморк.:):):)

Жарти жартами,але чогось ніхто не звернув увагу на допис пані Лілі.Вона радила звернутись до священника.Це була одна з найрозумніших і реальних пропозицій.Чого?Поясню.
    По-перше.Модне слово психолог появилося зовсім недавно,раніше його синонімом був духівник,душпастир. Адже фактично сповідь-це прообраз сеансу психоаналізу.Людина в ній(сповіді) розказує про своє саме сокровенне і духовний отець фактично своїми діями позбавляє людину її проблем,переносячи їх на бога.Людина кається і духовно очищена виходить у світ.
    Я погоджусь із Степаничем, що є різні стадії депресії,коли для одної досить сеансу психоаналізу,то для другої(дуже запущеної,коли починають появлятись органічні зміни)потрібні спецзасоби.Невже ви на собі ніколи не відчували такого.Згадайте який небудь сильний стрес,який ви скажімо перенесли вдень на роботі.Так от після такого не гріх випити 150 -200 гр горілки і заснути.Бо інакше можна втратити здоровий глузд.

Останнє редагування модератором: 15 лип 2009
  9. mavka

mavka Well-Known Member

чудні Ви з тими священниками... людині нема значення , кому казати. в процесі очищення від болю свою проблему вона може з таким самим успіхом висловити вголос в безлюдному місці, як практикувалось в давніх цивілізаціях .й це тоді, коли можна було піти до старійшини, досвідченого мужа вибраного громадою, а не до безвусого священника, який без году неділя, як у рясу вбрався й в голові в нього канонічне християнство. у нас он в одній церкві править священник, дипломну роботу якому взагалі дружина писала... :)

віками провіреним методом саморегуляції психічного стану була ме-ди-та-ці-я.
    є методики, є школи, маса доступної інформації. треба в тому розібратись й переконатись, як воно допомагає. чудові фільми є на гугль-муві, англійською.

Останнє редагування: 28 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  10. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

це з тої опери, що всі відповіді до гас самі приходять?..

але в безлюдному місці так і залишиться лише при своїй думці, можливо, помилковій. і не почує доброго слова у відповідь.

11. smeet

smeet просто спілкуюсь

Та діло не в священникові,а в відсутності на україні справжніх психологів.Ті що працюють в школах,це лише одна назва(нехай вибачають, але так і є,я не кажу може є й виключення),але людина вибере собі не безвусого батюшку,а напевне сивочолого душпастира,який багато прожив і бачив на свому віці.З цим би міг справитися і досвідчений педагог,лікар,чи взагалі досвідчена людина,але люди нераз бояться розголосу,а батюшка згідно закону немає права розказувати те що почув,тому люди йдуть до нього.Чомусь в поїзді можна повністю розкритися незнайомій людині,що не зробиш нераз навіть з близькими людьми.А медитація то не наше, не українське.

12. mavka

mavka Well-Known Member

:) хто знає.. хто знає....

але от що, прошу пана, було і є наше, українське, то це СПІВ ! :good:
    не потрібно співрозмовника, ні душпастиря, ні лікара, ані часом голосу - аби тільки душа розгорнулась, вилила з себе зайве й тихо згорнулась назад. та сама медитація, тільки не тиха, мовчазна, а буйна, голосиста - напомічніша . ;):)

• Подобається Подобається x 3
  13. gryvul

gryvul Well-Known Member

Ну, щодо священників... ВОни ж вчаться тільки п`яти років, а порядний психолог - не менше 9. Крім того, нормальний психолог ще різні семінари відбуває, а я не впевнений чи є такі "семінари підвищення кваліфікації" в отців. Та чи треба то їм?
    То, може, не треба все-таки одне другим підміняти? кожен вчиться на свою спеціальність...

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Згоден.Але то напевне за кордоном.Я просто не спеціаліст в даній галузі,але я ще за життя не бачив в Україні дійсно хороших психологів.До незалежності така робота була лише по-моєму в школах,і то там працювали люди з педагогічною освітою,котрі не могли найти роботи вчителя.Мені здається що й тепер так.Можливо в великих мегаполісах уже є щось похоже на американських психоаналітиків,котрих наймають багаті і година в котрих коштує шалених грошей.Але я за свої 49 років таких не зустрічав.Психіатри були.І працювали вони в основному на режим.Тобто за їх допомогою суспільство позбувалося бунтарів.Я пам"ятаю випадок з Йосипом Терелею(якщо пам"ятаєте колись був такий дисиднт,борець за греко-католицьку церкву,він напевно є і тепер,просто тепер про нього нічого не чути).Там теж діяли класично-консультація психіатра,психлікарня.Але він якось звідти вийшов і виїхав на Захід.Кажуть тепер десь в Швейцарії,має свій прихід.Але це так ліричний відступ про психіатрів.
    А чи існують на Україні справжні психоаналітики я не знаю,і слава Богу.Нераз правда сам виступаю в його ролі,але то при психологічних зривах у людей,а не при важких депресивних станах.Тут я погоджуюсь з Степаничом,без пігулок не обійтись.

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Психологи - не лікарі. Вони не лікують. Вони - педагоги. Є ще медичні психологи, вони допомагають лікарю діагностувати стани, але вони також не лікують. Не треба плутати психолога з лікарем-психіатром-психотерапевтом.

• Подобається Подобається x 3
  16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Степанич я знаю.Але Ви погодьтеся зі мною,що психологи все таки лікують душу.А це також важливо.І я не вірю,що ці спеціальності перекликаються тільки по подібності назви.Адже до органіки йде функціоналка.Психологічний збій-це функціоналка,шизофренія-це вже хвороба в якій йде трохи органіка.Але пограничні стани дуже хисткі і розібратись важко де одне а де друге.Якщо б на перших порах психолог добре попрацював з функціоналкою,то не дійшло б до органіки.Чи я не правий?;)
    Степанич а чи є різниця між психологом і психоаналітиком?

Останнє редагування: 28 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  17. Zoryanka

Zoryanka Well-Known Member

Мені частково справитись з депресією допоміг священник. Чому частково, бо він мене якось заспокоїв, дав душі моїй заспокроїтись. Я дуже себе винила у всьому тому, що в моєму житті сталося. Півтора року я себе мучила, не могла спати, їсти, постійно перекручувала цю всю ситуацію у своїйголові, думала, як можна було цього всього уникнути, плакала постійно... Я була не я, як якась примара. І мені порадили одного священника, який так сповідає людину, що зразу стає краще. Принаймі душі. Я пішла. Ви не повірите, він так зі мною розмовляв, так переконливо, він не казав мені категорично, що я не винна, але і не винив мене у всьому. Він мене підтримав. після того мені стало лекше, я подивилася на світ іншими очима : в тому світі появилася моя дитина, мої батьки, друзі... яких я стільки часу не хотіла розуміти. Тепер я постійно сповідаюсь у того священника.

• Подобається Подобається x 8
  18. Степаныч

При усій повазі до Вас погодитись не можу.:) Психологи не лікують нічого.
    Це зовсім різні спеціальності.
    Та ж сама. Психоаналітик лікує, психолог ні. Психоаналіз - один з видів психотерапії, тобто лікування психіки.

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ті дорогі духівники в Америці,до яких ходять багаті,і за сеанс з якими платять шалені гроші,це психологи,чи психоаналітики?

20. Степаныч

Наскільки я знаю, в США психоаналітик не обов"язково повинен бути лікарем. Але по суті це психотерапевти. Якщо коротко, то психолог працює із здоровою психікою людини або групи людей. Психотерапевт лікує психічні розлади, тобто має справу з нездоровою психікою.

а де твій аватар? :)