Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

я так і роблю і мені це не допомагає, а тільки заганяє до ручки і ніц файного в цьому нема

• Подобається Подобається x 2
  2. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Спершу мабуть треба дуже захотіти подолати цю депресію. По справжньому захотіти. Перестати купатись з задоволенням у своїх переживаннях. А зрозуміти, що депресія просто від"їдає частину життя. І сприймати її відповідно - як ворога.
    Перш за все встановити мораторій на погані думки. Як тільки з"являється бажання почати рефлексувати, роз"ятрювати собі душу спогадами - тут же саму себе зупиняти. Все. Стоп. Не можна. Навіть якщо вони самі лізуть в голову - не можна, й край.
    І як добре радили - варто комусь допомагати. Після усіх моїх депресій в мене виробився принцип: як тільки мені стає погано - значить слід негайно комусь допомогти. Комусь, хто дійсно цієї допомоги потребує. Як тільки починаєш дарувати радість комусь - тут же вона з"являється і в тебе.
    Я, звісно, не психолог, просто ділюсь своїм досвідом. А раптом комусь знадобиться.

• Подобається Подобається x 7
  3. nata-k

nata-k Well-Known Member

Дозволю собі висловитись, хоч я тако ж не спеціаліст :). Підтримаю Степанича, нажаль його голос загубився у цих численних порадах.
    Депресія - це не настрій, не особливість характеру, не капризи - це хвороба. Тут більше http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?t=18307

Дещо зацитую

• Подобається Подобається x 7
  4. Vetta

Vetta Well-Known Member

Хорошай статья... Я там тоже была... в нем - в депресе. Хорошо для начала осознать что с тобой....и помогать себе,заставлять гулять,общатся, работать, ухаживать за собой, и так выходишь с этого . Просто если есть проблемы то прими их, и еще очень важно простить себя и не винить не в чем, учись заново себя любить и понимать.

• Подобається Подобається x 1
  5. polonyna

polonyna New Member

Прочитала недавно ось цю притчу (називається " ДВА ВОВКИ", подаю мовою оригіналу) і подумала, що вона теж до цієї теми має відношення. Принаймі, мені особисто це згадалося.

Одного вечора , як полум"я ватри догоряло на узліссі, старий індіянин вияснював своєму внукови про боротьбу, яка існує в нутрі кожної людини. Він вияснював: "Війна панує межи двома "вовками", які живуть у кожній особі.
    Один ЛИХИЙ.Це є злість, ревнощі, смуток, жаль, образливість, меншовартість, жадоба, зарозумілість, жаль себе, брехня і зосередження над собою.
    Другий вовк є ДОБРИЙ. То є втіха, мир, спокій, любов, надія, душевний спокій,
    покора, привітність, доброзичливість, щедрота, правда і співчуття.
    Хлопець подумав, і згодом запитав дідуся: " А котрий вовк поборе?"
    Старий індіянин на це відповів : " Той, котрого ти годуєш"....

• Подобається Подобається x 13
  6. bora

bora Well-Known Member

Ще одне інтерв"ю з психологом напередодні свят..

7. Max_

Max_ кл. москаль

Да про бананы похоже на правду. Они там в Африке этой ничем не переймаются, веселые и довольные, хоть жизнь вроде так себе ))
    Ну и вопрос к Степанычу. Может имеет смысл квалифицированно и со знанием дела подвести итог (хотя б промежуточный) обсуждению ?

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Да я в самом начале ветки сказал: депрессия (если точнее - депрессивный синдром) - это психическое расстройство разной степени тяжести. Он может встречаться при различных психических болезнях, поэтому его лечением должны заниматься специалисты. Классическая депрессия характеризуется т.н. "депрессивной триадой": стойкое пониженное настроение, умственно-речевая и моторная заторможенность. Многие авторы признают "триаду Протопопова", но дальше уже множество вариаций. Потому что депрессивные синдромы могут встречаться практически при всех психических расстройствах. Наиболее интересные и опасные маскированная и смеющаяся депрессии.

А в этой ветке смешали все: от депрессии в рамках шизофрении (выше писалось о молодом парне) до простой хандры. Последняя не расценивается как психзаболевание. И на нее нуна пилевать!:)

• Подобається Подобається x 3
  9. Iriska

Iriska Well-Known Member

Знайти собі заняття... тоді не буде часу на роздуми і жалість до себе... От мене нині на деякий час загнали в депресивний стан..., проте, просто сіла і зайнялась проектуванням (хоч і не маю тепер гарантій що воно буде потрібно), проте толк все одно буде... викладусь на папері і в голові світліше стане, і депресувати не буде коли, а там... і інші справи...

10. Max_

Max_ кл. москаль

В общем то примерно на такой ответ я и рассчитывал.
    Вывод, наверное, следующий - если хандра уже не хандра, а патологическое состояние - надо чтоб этим занимался специалист. Ибо это есть проявление нарушений биохимического равновесия в организме.
    Требуется помощь таблетками. Иногда организм может и за счет внутренних ресурсов преодолеть болезненное состояние. А может и не преодолеть или затратить слишком много времени.
    я правильно понимаю ? :)

11. Степаныч

В принципе да. Хотя если речь идет о невротической депрессии, то иногда можно и без таблеток обойтись.

12. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а можна одну і другу депресію лікувати суто сексом? :)

13. Степаныч

Сексом можна лікувати фсьо! Ібо якщо здатний до сексу, значить не хворий. Ну а якшо не, то пігулки.:)

• Подобається Подобається x 6
  14. А если насморк???:cry:

15. Степаныч

Який секс може бути із сопливим партнером?о_О

16. А если синяк???

17. Степаныч

Синяки сексу не помеха! Для некоторых даже наоборот. :)

18. Это как наоборот?

19. Степаныч

Это когда возбуждает. Рыбка, Вы тему секса бросьте! Родители узнают...:sad:

• Подобається Подобається x 8
  20. Мои родители даже не знают, что я на ЛФ! Я захожу через гугль.;)

а де твій аватар? :)