Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. avatarwin

не брати дурне в голову і тяжке в руки

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хіба я питав про діагноз?

Діагноз - відомий.

То найгірший варіант.

3. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Займіться чимось приємним, поїдьте десь на Прощу, відайте себе повністю чомусь душевному, повірте в себе, тоді і дипресія зчезне!!

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую.
    То не у мене дипресія.

5. Veselka alj

А в кого, то передайте корисні дописи форумчан тій особі яка потребує:empathy:

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Поки не знайшов корисних порад.

7. terRen

terRen Дуже важлива персона

Справжня депресія:
    Людину нічого не тішить, вона не бачить перспективи, відчуває безвихідь, песимізм, не може емоційно реагувати, сміятися, отримувати задоволення. Це те, що найбільше впадає у вічі оточуючим. Також це пригнічення на рівні інтелекту – людина не може творити.
    І нарешті життєва складова дуже пригнічена – не може їсти, спати, не має апетиту, зникає сексуальний потяг. Крім того, порушується інстинкт самозбереження і є надзвичайно сильне почуття провини. Це комплекс, який дає справжня депресія.
    Депресивна реакція – це нормально
    Депресія стала тепер модним словом, використовують його на кожному кроці. Проте частіше виникає депресивна реакція, якщо в людини щось не виходить, якщо вона чимось розчарована, щось зникло, вкрали, то вона не має настрою. Це нормально. Було б неадекватно, якби людина цим тішилася, це не депресія, а депресивна реакція.

Рекомендації для загалом здорових людей, які мають депресивну реакцію.
    1. Треба обмежити причину, якщо це можна зробити. Якщо надто багато негативної інформації – не дивитись телевізор. Адже з’являється відчуття провини. Людина починає брати на себе вирішення ситуації в країні.

2. Потрібно переключитися на роботу. Робота, яка дає задоволення і результат, не може викликати депресію, бо зрівноважується із задоволенням. Якщо робота важка, варто поміняти свій режим праці і відпочинку.

3. Шукати місця, де комфортно. Повертатися спогадами в дитинство або в ті місця, де нам добре, в те місце, яке дає ресурс.

4. Переключатися на іншу діяльність. Наприклад, на улюблене хобі: театр, спорт, риболовля, полювання. Кожен має таке захоплення, де може почерпнути позитивну енергію.

5. Відпочинок на свіжому повітрі, мандрівка у Карпати, на шашлики.

6. Треба знаходити позитив. Подивитися на ситуацію з іншого боку – може, це підстава для змін, а не для краху.

7. Споживати улюблені продукти. Однак якщо банани, шоколад чи сир ніколи не любили, ефекту від них не буде.
    Головне — не їсти себе. Це єдина дієтична настанова.
    Такі поради дає психотерапевт

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Горівку?:haha:

Жартую, бо у мене нема дипресії.

9. terRen

terRen Дуже важлива персона

А хіба то ваш улюблений продукт?!о_О Не повірю, хіба вода!!!
    Богу дякувати і я здорова, :) буває ханра, але горілку, теж не вживаю ;)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як каже мій священник, ханра двічі на рік - ознака здорової психіки.:)))

11. Veselka alj

Та щось ви погано четаєте, щось свого додайте, людині легше зробите!

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Люди не розуміють що таке дипресія. Але готові порадити. Не знаю, але на мій погляд, це якось недобре.
    Колись я думав, що дипресія - то просто поганий настрій. Для когось... нема 100 грам, а хочеться...

Але дипресія - то серйозно, чимало людей пішло на той світ через дипресію, а тому писати:

то як насміятися над тими, що хто таке має.

13. Steph

Steph Member

треба починати з маленьких кроків-перемог.

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

То точно! І пишеться воно депресія!

Доречі, вчені тут зробили зауваження, що антидепресанти помагають зразу і не треба їх приймати роками. Вистачить кілька тижнів.

15. Slav

Slav Well-Known Member

Фільц Олександр Орестович

Про Олександра Фільца та компанію:

http://psychoanalysis2.livejournal.com/3309.html

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

в Італії закрили всі психлікарні, і нічо, якось живуть...

https://ru.wikipedia.org/wiki/Психиатрическая_реформа_в_Италии

чи таке можливо в умовах України?

17. Olenall

Olenall миється в бані

читати більше позитиву, а негатив за борт кидати

18. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Як боротися із депресією: коментар психолога!

Як позбутися депресії? Можливо це комусь допоможе.

• Не дозволяйте собі бездіяльність. Зробіть детальний аналіз свого життя. Спробуйте зрозуміти, що вам не подобається в ньому найбільше. Чому? Що ви можете зробити уже зараз, щоб змінити деякі аспекти свого життя. І просто дійте, робіть те, чого не робили до цього часу. Там де є дія, там є енергія, а значить немає депресії;
    • Проводьте багато часу на свіжому повітрі, особливо на природі. В жодному випадку не сидіть безупинно вдома, адже від цього зробите собі лише гірше. Якщо не маєте можливості виїхати на природу, то робіть хоча б систематичні прогулянки в найближчому парку;
    • Спілкуйтеся із людьми. Пам’ятайте, що самотність – найкращий союзник для депресії. Спілкування із позитивними людьми підзарядить Вас емоційно і суттєво покращить настрій. Але спілкування із негативно налаштованими людьми уникати таки варто;
    • Харчуйтеся лише здоровою та «живою» їжею. Мало хто знає, що продукти харчування, які ми споживаємо щодня, мають здатність впливати на наш емоційно-психологічний стан. Штучна та «мертва» їжа (напівфабрикати, фаст-фуд, їжа швидкого приготування, чіпси, кетчуп, майонез, цукерки, печиво, м’ясо…) мають здатність викликати відчуття внутрішнього дискомфорту, як фізично, так і психологічно. Нехай основу вашого щоденного раціону складають свіжі овочі, фрукти та зелень. Це завжди смачно, корисно та поживно – і настрій покращиться, і будете значно здоровіші;
    • Забудьте про алкоголь. Ви абсолютно нічого не втратите, якщо повністю заберете цю гидоту зі свого життя. Життя без алкоголю робить людину стійкішою та сильнішою до будь-яких зовнішніх подразників, а також дарує багато нових можливостей;
    • Любов найбільша сила світі. Якщо в людській душі живе Любов, їй не страшні ні депресії, ні будь-які життєві труднощі та проблеми. Навчіться Любити себе, людей і весь світ навколо і тоді у вашому житті завжди все буде гаразд.
    І напевно найголовніша порада: найефективніший спосіб боротьби із депресією - просто не дозволяти з'являтися їй в нашому житті!;)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Біль в шлунку/паху/серце. Як тому запобігти?

20. Igor Fedoryshyn

Igor Fedoryshyn Психолог, езотерик, цілитель

Болю не потрібно запобігати, а краще зрозуміти, що тіло таким чином намагається сказати... адже біль - це спосіб "достукатися" до людини, щоб вона зрозуміла неправильність якихось своїх думок, слів, дій, чи вчинків...
    Щось більш конкретне у Вашому випадку сказати не можу, оскільки не володію більш детальнішою інформацією!

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)