Як боротися із депресією, зневірою, розпачем - порадьте щось, люди

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем polonyna, 29 лис 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не все, що люди сексом вважають -- є сексом... :mocking:

• Подобається Подобається x 2
  2. romhavr

romhavr Well-Known Member

Потрібно обовязково поділитися своєю ситуацією, якщо немає поруч спеціаліста, шукати підтримки в друзів, родичів, колег, знайомих, знайомих знайомих, незнайомих. Фізична робота, швидкі прогулянки, релігія, музика.

• Подобається Подобається x 3
  3. Багіра

Багіра Well-Known Member

...і для жінок - шопінг)))

4. Divcha

Divcha Well-Known Member

Що мені допомагає від депресії:
    - зробити генеральне прибирання, поскладати всі речі, викинуте зайве; порядок у домі дає ясність думок.
    - приготувати щось смачне і різнокольорове (щоб там був перчик, горошок, морква і т.д.); сам процес готування піднімає настрій .
    - зайнятися якоюсь хобі-творчістю: щось вишити, пошити, змайструвати, пофарбувати декорувати.
    Це способи саморятування, а у більш серйозних випадках, звичайно, треба комусь виговоритися. Інша людина більш об'єктивно оцінить ситуацію і поверне тебе до реальності, якщо фарби аж занадто згущені.
    Потрібно розкласти все по поличках і скласти подальший план дій. Істерика, хаотичні дії, а особливо перекладання проблем, рішень і провини на когось іншого ще нікому не допомогли. Я зупиняюсь, аналізую минуле і йду далі, стараючись не часто оглядатися і зациклюватися на тому поганому, що було колись.

А от на закупи під час депресії стараюся не ходити, бо тоді мотивуюся емоціями, а не необхідністю тієї чи іншої речі. Захотілося - купила, зраділа, а прийшла додому - і думаю : "і навіщо воно мені треба?" - і знову депресія. Для мене ефект шопінгу тимчасовий і неоднозначний. Скажімо, чи варто піти потратитись, коли твій стан зумовлений фінансовими проблемами?

Останнє редагування модератором: 1 гру 2008
    • Подобається Подобається x 4
  5. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Дівчата, в вас що, регулярні депресії, раз в тиждень щонайменше?! ;)

Найкращий засіб від депресії - не брати собі дурного до голови.

Якщо деяким дівчатам не підходить - то нарожати 3-5 діточок, і депресію як рукою зніме.

• Подобається Подобається x 1
  6. Багіра

Багіра Well-Known Member

а мені навпаки... депресія - побалую себе тим, у чому давно відмовляла і відчула хоч якесь наповнення свого опустошення))) а якщо фінансові проблеми, то цей спосіб однозначно не підходить...

7. Зануда

Зануда така зануда

Депресія – це хвороба. Її самотужки не вилікуєш. Самостійно ніяких ресурсів не знайдеш. Якщо хтось справився з цим сам, то це не була клінічна депресія, а просто пригнічення викликане якимись неприємними обставинами. Ось така прикра правда.
    А щодо тверджень Миха, що «він би ніколи і нізащо», то даремно так категорично. Людина навіть якщо добре себе знає, що насправді велика рідкість, бо всі ми у більшості своїй є про себе значно кращої думки ніж насправді, а частина людей навпаки – вважає себе гіршим ніж у дійсності є, не є в стані проаналізувати всі свої вчинки з повною об»єктиністю. Нам всім час від часу потрібен хтось абсолютно незацікавлений, хтось хто не боїться нас образити, чи зробити нам прикрість і відкрити очі. То гординя пре з людини, коли вона хоче всі свої проблеми вирішити самостійно. А про допомогу просити треба вміти.
    Багатьом людям цього ще треба навчитись. Така правда.
    Близькі люди не повинні вирішувати наших проблем, бо часто їхнє намагання нам допомогти виливається у конфлікт, який погіршує ситуацію.
    . Вони повинні нас підтримувати, коли нам погано, вислуховувати наше ниття, тримати за руку і витирати соплі, і все. А по вирішення проблем то до психолога, психіатра чи священика.
    Я звичайно ж говорю про серйозні проблеми, а не про поганий настрій чи хандру.
    Депресія (від латинського слова depressum - знижувати, придушувати, гнітити) - стан, що характеризується пригніченим чи сумним настроєм і зниженням психічної активності, що сполучаються з руховими розладами і різноманітними соматичними (тілесними) порушеннями (втрата апетиту, схуднення, запори, зміна ритму серцевої діяльності і т.п.).
    Прихована (маскована) депресія. Не завжди депресія виявляється симптомами, що описані вище. Часто буває, що вона виявляється одним - двома симптомами, і це утруднює діагностику. Депресія може виявлятися тільки болями в груди, у животі, головними болями, болями в суглобах, болями у всім тілі, тільки ранніми пробудженнями, порушеннями подиху (утруднений вдих на відміну від бронхіальної астми, при якій утруднений видих), зловживанням чи алкоголем наркотиками, сексуальною розгальмованістю (людина хоче гострими відчуттями підняти чи настрій перебороти хворобливу психічну нечутливість).
    Визначають наступні маски депресії:
    1. Стриманість, крізь яку прориваються психовегетативні пароксизми, гіпертензійні кризи, інфаркт міокарда.
    2. Ворожість. Частіше буває в юнацькому віці.
    3. Підвищена трудова і соціальна активність.
    4. Тяга до подорожей.
    5. Іронія, сарказм, безшабашність, розгул.
    6. Булімія (підвищений апетит), полідипсія (підвищена спрага), посилення тяги до паління, алкоголю, медикаментам.
    7. Підвищена сексуальність, своєрідний запій.

• Подобається Подобається x 4
  8. Divcha

Divcha Well-Known Member

Та ж ти його не береш, а воно само до тої голови лізе :dntknw: От, наприклад, живу я далеко від батьків, то буває, що находить без причини тривога і страх за них, а Ви ще кажете діточок нарожати - це ж яка відповідальність, а з нею і тривога за їхнє здоров'я, за майбутнє. Так що діти - це радше не засіб, а ніби вакцина, що додає турбот і одночасно стимулює жінку бути сильною, не падати духом, бо є на світі ті, хто від тебе залежить.

• Подобається Подобається x 6
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну.... в мене всьо то є, крім інфаркту,та алкоголю а депресії нема... хаха...

• Подобається Подобається x 7
  10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:haha::haha::haha:

Останнє редагування: 1 гру 2008
  11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

:ireful1: що за натяки?!!

12. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Асоціації...:)

13. Юліан

Юліан Active Member

Іноді схильність до депресії є частиною характеру. Знаю таких людей.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

До речі, латиною зневіра і розпач позначались словом «acedia», яке мало також інше значення - лінощі. І мабуть, недаремно. Можливості для щастя відкриваються нам щодня, а апатія - це те, що дозволяє нам їх не помічати, плекаючи власні лінощі. Переконалась на власному досвіді, найкращий лік від поганого настрою - це робота. Байдуже, чи це прибирання вдома, чи "кар"єрні звершення". Головне - не залишати часу на пустопорожні рефлексії та нагнітання поганих думок.
    Але звичайно, якщо просто поганий настрій переростає у хворобу - тоді потрібна порада фахівця.

15. Divcha

Divcha Well-Known Member

Припускаю, що так є переважно у людей, що "люблять" порпатися в собі, тримати емоції здебільшого в собі і гризти себе з причиною і без причини. Мені здається, що хто думає, той страждає... Та ще й сучасне життя, що зводить живе спілкування до мінімуму...
    До речі, десь читала, що собаки, як тварини, яких було приручено одними з перших (раніше за котів) вже настільки зжилися з людиною, що теж страждають від депресій (от придивіться - яка ще тваринка так сумно дивиться, мало не заплаче, і зітхає раз-у-раз?)

16. irushka

irushka Well-Known Member

Розумієте, там набагато складніша ситуація. 29-річний хлопець за короткий час перетворився на бомжа, не миється, виростив бороду, ні з ким не спілкується, періодично викидує свої речі, побутову техніку з вікна, трощить все в хаті, ходить з ножем у руках. А починалося з того, що в нього зявилася апатія до всього, а родичі сприйняли це як лінь, постійно пиляли його, обзивали, не розуміючи, що він не в змозі щось робити, бо в нього важка депресія. Тепер йому потрібне лікування, але він не підпускає до себе ні лікаря, ні родичів, не кажучи вже про приймання пігулок...
    А шопінг і ін. приємні способи, на жаль, справжній депресії не зарадять, бо депресія, це коли нема сили, не хочеш нікого бачити, ні з ким говорити, не хочеш взагалі виходити з дому, перед очима - просто чорна дира і ти в неї провалюєшся все глибше і глибше....

• Подобається Подобається x 5
  17. Iolup

Iolup Well-Known Member

Зараз багато людей перебувают в апатії. Якби не діти або сім"я, то нещасних випадків було би набагато більше, а так кожен має чим займатись і не має часу входити в апатію.

18. Юліан

Юліан Active Member

Боюся, що тут не просто депресія, але й інший розлад. Але справа звісно не в ярлику.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

То як для яких... Мене після закупів краще взагалі не чіпати, покусати можу. Нервова роблюся страшно. :)))

20. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

на мою думку, це вже не депресія,а її наслідки і психічний стан людини. я не хочу чіпляти ярлички, але тут, на мою думку, потрібно звернутись до психолога, але з хитрощами... йому потрібно повернути стимул до життя, але як? це вже повинні знати його близькі і рідні.... що він любить, чого хотів завжди... ну шось типу цього

а де твій аватар? :)